20 år sedan The Mansion Incident~

24 juli 1998. Dagen då S.T.A.R.S. Alpha Team gav sig ut i Racoon Forest i sitt sökande efter försvunna Bravo Team. Det är 20 år sedan händelserna i Resident Evil 1 utspelar sig. Tänk vad tiden går fort!
 
 
Jag missade att blogga om när det gått 20 år sedan Ecliptic Express blev attackerat av alla blodiglar (Zero). OH WELL. 25 års jubileet ska jag (förhoppningsvis) komma ihåg!
 
Vad är era bästa minnen av det första Resident Evil-spelet (och dess REmake)? Mitt är den första zombien - som jag döpte till Porslins-fejset!
 

Stream ikväll - mer Resident Evil Outbreak~

Ny vecka, ny streamdag. Igår klarade vi av det mest krångliga kapitlet i Resident Evil Outbreak, och ikväll 18:00 fortsätter vi på det näst sista. Det är inte många spel kvar nu - förstår inte hur det kan ha gått så fort! Men samtidigt långsamt - vi började ju med det i slutet av förra året. Så det har ju ändå tagit ganska lång tid. Oubreak är långt ifrån det bästa i serien, men då och då är det faktiskt ett roligt spel. Känslan när man löser ett problem är ju svår att slå alltså. Och på tal om streamen, så satt både jag och Andreas igår och fixade så att det händer lite olika saker (gifar + musik) vid ett specifikt antal bits. Vi hade alldeles för kul - och det är ju en sån sak som gör streamen lite mer personlig. 
 
 
Så - stream ikväll 18:00, med mer Resident Evil Outbreak. Hoppas att vi ses i chatten! Länken till min twitch-kanal har ni här.
 

Ombyggnad färdig~

Sådär! Då blev jag till slut klar och nöjd med hur bloggens nya utseende blev. Det var utan tvekan på tiden - vilken skillnad! Bloggen (och utrymmet för inläggen) har blivit bredare. Bakgrunden har bytts, och även headern har fått en ny look. Jag skulle vilja vara bättre på det här än vad jag är, men jag är ändå nöjd med hur det blev. Förändringen har skett stegvis, och jag har ett par bilder från hur det sett ut på vägen.
 
Så här såg bloggen ut förut. På den tiden så jag hade en vision om att min blogg skulle se ut som ett papper på ett skrivbord. Idén var ju kul, men resultatet kunde ju sett bättre ut.
 
Här har vi den nya bakgrunden, yay! Spets, är tanken. Det tog lite väl lång tid att fixa den bakgrunden, men det var värt slitet. Så nöjd! Men då kände jag ju verkligen att den gamla headern hade några år på nacken och inte riktigt passade in längre.
 
Och här har vi det färdiga resultatet! Bredare blogg, ny header, ny bakgrund, lite småfix. Så nöjd! Hoppas att jag inte tröttnar på allt det rosa bara, haha!
 

De sista spelen~

Det första spelet som klarades av i mitt maraton Resident Mlievil, var Resident Evil 0. Det klarades ut 24/11, efter 9 spelade timmar. Sedan dess har vi klarat ut 14 spel till. Det är bara 6 stycken spel kvar nu - varav ett av dem kommer att klaras av i kvällen stream. Här är de spelen vi ännu inte har klarat av:
 
 
Dead Aim ragequittade jag på i fredags, när vi kommit till slutbossen. Efter det insåg att det faktiskt visst gick att sikta uppåt och neråt. Så det är inte mycket kvar. Sedan är det dags för Outbreak 1 och 2. Oj, oj, oj. Jag har aldrig klarat ut dem förut - jag har knappt spelat dem alls. Och jag vet att de är svåra. Efter det har vi Gaiden - som jag aldrig ens har startat upp. Operation Raccoon City, som jag mest kört multiplayer i, kommer ändå bli lite kul att återvända till. Det har jag inte hellar klarat ut - men mer om det i den streamen. När det sedan är klart är det dags för finalen. Det bästa avslutet på Resident Mlievil. Det underbara, fantastiska Resident Evil 7 med alla dess DLC:er. Det kommer bli så himla kul att spela det igen! 
 
Streamen ikväll börjar 18:00 - och då blir det slutspurten i Dead Aim och början på första Outbreak. Hoppas att vi ses i chatten! https://www.twitch.tv/mlie_redfield
 

Världens coolaste Squirtle~

Mitt intresse för Pokémon GO försvann nånstans där i den iskalla vintern. Sedan dess har jag väl snurrat ett stopp var tredje månad. Idag kunde jag dock inte hålla mig borta. Under 3 timmar idag (11-16) går det att fånga Squirtle - med solglasögon. Det är även större chans att hitta shiny Squirtle. Eftersom Blastoise är min första favoritpokémon kunde jag ju inte missa en sån här chans. Så jag och Andreas tog oss ut på en liten promenad för att fånga ett par coola Squirtles. 
 
Min första vanliga shiny någonsin, yay! Det är även den enda vanliga shinyn jag fick tag på den tid vi var ute. Jag skulle vilja ha två till för att kunna en shiny Wartortle och en shiny Blastoise också - men känner inte att jag riktigt har det tålamodet idag.
 
Så cool. Squirtle alltså.
 
Det var mycket lättare att få shiny med solglasögon. Så jag har en som blev en Wartortle - och så var jag ju tvungen att ha en Blastoise också. Och eftersom han utvecklades under de här tre timmarna som Community Day är, så fick han Hydro Cannon. So cool. So shiny. 
 
Kommer jag börja spela Pokémon GO lika intensivt igen som innan vintern? Förmodligen inte. Jag är bara nöjd att jag fick tag på dessa coolingar.
 

Stream 18:30 - Dead Aim~

Det är dags att börja spela det 16:e spelet i Resident Mlievil - Resident Evil Dead Aim. Spelet släpptes år 2000, och är ett lightgun-shooter till PlayStation 2. Jag har spelat det förut, men aldrig klarat av det. Klockan 18:30 startar äventyret som Bruce McGivern! 
 
 
Hoppas att vi ses i chatten! https://www.twitch.tv/mlie_redfield
 

Stream 18:00 - Survivor 2~

Ikväll ska jag börja streama ett av de lite mer konstiga Resident Evil-spelen - Survivor 2. Det spelet har tilläggstiteln Code: Veronica, och utspelar sig i Code: Veronicas story. Utan några röster. Och med Nemesis. Varför? Bra fråga. Jag har inte spelat det här spelet mycket allt genom åren, så det ska bli intressant att spela det på stream. 
 
 
Hoppas att vi ses i chatten! https://www.twitch.tv/mlie_redfield
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0