När två peruker blir en~

Att jag ska cosplaya en Little Sister från Bioshock 2 på årets Närcon är ju inte direkt någon hemlighet. Nu i veckan kände jag att det var dags att ta itu med lite av det massiva arbetet som ska göras med perukerna. Varför behöver man två? Därför att hästsvans på peruk ser mycket bättre ut om man ser till att den verkligen håller sig i den frisyren. Det första steget är att fixa med den peruk som ska vara basen. Peruker är ju menade att vara nedsläppta - vilket gör att själva insidan av peruken syns när man sätter upp den i en hästsvans. Hur löser man det här? Man syr på ett extra lager med perukhår! Eller två. Eller tre. Men först måste man ju få tag på det där extra lagret perukhår - vilket, så klart, i det här fallet är från den andra peruken. Genom att bara sprätta bort sömmarna kan dessa rader med perukhår tas bort från peruken och fästas på insidan av basperuken. Krångligt? Vilken tur då att jag har lite bilder att visa!
Här är mina båda peruker. De är exakt likadana, eftersom jag ville vara säker på att jag skulle få rätt färg även på själva hästsvansen. Sedan kan man ju även se hur vacker en peruk ser ut på insidan och hur de olika tränsarna är fastsydda (alltså själva perukhåret).
 
Och här är anledningen till varför man inte ska sätta upp en peruk i en hög hästsvans. Den är verkligen inte gjord för det.
Så då får man ta tag i en sprättare och ge sig på en intet ont anande peruk! Kände att tre tränsar nog kommer räcka så länge, men får se om jag sprättar till mig någon mer när jag väl sytt på dem på basperuken. Och visst blev jag väl fin i min manliga mustasch?
 
Det viktiga när man ska sy på de extra tränsarna blir ju att man sätter dem på insidan av peruken så att man täcker det som faktiskt ska täckas. Och sen gör det inte så mycket om det inte är så rakt - det blir nästan bättre när peruken väl töjer ut sig när man har den på sig om det inte är helt spikrakt.
 
Sådär ja! Det var vad jag hade att visa upp idag. Det är en bra början, men det är mycket jobb kvar.
 

Kommentarer
Postat av: Danielkm

Detta kommer bli så snyggt när det är klart! =D Fast arbetet låter hemskt krångligt, även för mig som hängde rätt mycket på syslöjd en gång i tiden! ;D
Är avis på din mäktiga mustasch också. =P

Svar: Tack så mycket! =D Haha, jag hängde knappt med alls i syslöjden - ångrar så klart nu att man inte försökte mer x) Den är den mäktigaste mustaschen någonsin!
Mlie-Redfield

2013-04-24 @ 19:51:03
URL: http://www.youtube.com/user/Danielkanmed

Skriv gärna vad du tycker!

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (Publiceras inte på bloggen)

URL/Bloggadress:

Här skriver du dina tankar:

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0