Dags att spela - Code:Veronica X HD

I förrgår var det äntligen dags att testa HD-uppdateringen av Resident Evil Code: Veronica X. Eftersom jag har 15th Anniversary-boxen behövde jag inte köpa den nedladdningsbara versionen till PS3 (ska jag dock göra till mitt 360 senare). Enda nackdelen är ju att all text i spelet är på japanska. Att jag spelat CVX väldigt många gånger sedan jag köpte det 2007 hjälper ju lite, eftersom jag ändå vet vad som ska göras. Jag hade laddat upp med en påse godis, dricka och burit in min stora TV på rummet. Jag var redo att spela.

Det tog ett tag innan jag kom igång - dels för att installationen av spelet tog sin tid, men även för att jag inte visste alls vilka inställningar jag valde i huvudmenyn. Eller, jo, svårighetsgraden visste jag ju - kunde välja mellan Normal, Easy och Very Easy. Jag valde Normal. Är ganska säker på att jag lyckades stänga av rumble-funktionen... När jag så väl hade börjat spela efter alla cutscenes (här skippas inget!) blev jag förvirrad över kontrollen. Jag är så van att man springer på cirkel och undersöker med kryss - att kryss betyder ja och att cirkel betyder nej. Det är så det alltid har varit när jag spelat mitt CVX på PS2. Här var det dock precis tvärt om. Förvirring uppstod, så klart. Men efter ett tag hade jag vant mig vid det också.


Installerat och klart~

En sak jag reagerade lite på var att visa repliker verkar ha kortats ner - eller så har jag bara blivit alltför påverkad av Game of Oblivion i Darkside Chronicles. Det resulterade i att jag fortsatte prata fast karaktärerna blivit tysta. Jah. Att lära sig hur man skulle ladda om vapnen och mixa herbs tog ett tag det med - texten är ju trots allt på ett språk jag inte kan läsa. Jag spelade inte så jätte länge - "bara" tills jag hade fått 3 stycken trophies. Så klart kändes det väldigt konstigt att få trophies för något man gjort så många gånger förut. När jag dock kommit till mötet med den första Bandersnatchern insåg jag att jag hade glömt pulvret som gör pilarna explosiva... Eftersom en Bandersnatch vanligtvis dör av en 3-4 såna pilar, såg jag inte direkt fram emot mötet. Mina machine guns fick dock rädda mig, även fast monstret skrämde mig rejält när det bestämde sig för att hoppa på mig och slå mig med armen.. Sen skulle så klart Steve stila och visa hur lätt han själv kunde ta hand om en sådan fiende. Det fick han dock äta upp när jag fick min andra trophy. "Do you want me to take care of this, little boy?”

Jag tycker att HD-uppdateringen är riktigt snygg, även fast jag så klart hade föredragit en riktig REmake, med karaktärsdesignerna från Darkside Chronicles. Claires höga jeans känns inte lika snygga efter att ha sett hennes tuffare varianter i ovan nämnda spel. (Jag på att Alfreds galna skratt skulle kunna göras bättre än i originalet).Trots det är jag glad att ännu fler får chansen att för första gången uppleva ett av mina absoluta favoritspel. Tack än en gång för att du köpte den här boxen åt mig, tack för allt <3




Lyckades ta mig igenom korridoren utan att bli attackerad av de zombiens som egentligen ska komma igenom fönstret. Fuck? Knappast. Sneaky? Väldigt =D


Som sagt - tog ett tag innan jag förstod hur jag skulle spara =D


Texten säger mig inte ett dugg - men jag antar att den är den här som ska öppnas med lockpick.

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0