En ledig dag i vårsolen~

Åh, vilket härligt väder! Jag tog en liten sovmorgon idag innan hag gjorde mig i ordning för att gå på äventyr på stan. Eftersom jag har bestämt att det är vår på riktigt nu, tog jag på mig skinnjackan. Och tumvantar. Bra kombination, haha!
 
Sminkningen denna vårdag blev en "no makeup"-look. Massa smink, men försöker få det att se "naturligt" ut. En bättre version av mig, helt enkelt! Poserar med min lilla Hunter i bakgrunden. Shoppingen avslutades med en riktigt god sallad till lunch.
 
Blåbär, avokado, päron - så himla gott! Blir en promenad i det fina vädret snart också. Måste ju passa på när solen är framme. Tänk att det äntligen är april imorgon! Som jag har längtat. Bästa månaden.
 

Gå på fjäderjakt~

Min nästa cosplay kommer bli Blind Mag (Chromaggia) från Repo! The Genetic Opera. Jag vet inte när jag kommer att vara klar med den dräkten, eller när jag ens kommer att börja med den. Jag har länge haft tyget till korsetten, men det är ju så himla många beståndsdelar i dräkten - organzasläp, stövlar, nitar, peruk, fjädrar. Och det är just fjädrarna som jag passar på att spana efter så här i påsktider. Jag kommer behöva väldans många, men de jag hittar är dyra i den mängden. Så vi får se hur det blir med det! Det jobbiga med de svarta fjädrarna är att de måste vara så himla långa. Så vi får se hur min fjäderjakt går! Jag vill så gärna göra den här cosplayen.
 

Dags att bunkra inlägg~

Efter ett par hektiska jobbdagar ser jag nu framemot två lediga dagar. Det blev inget blogginlägg imorse, för att jag helt enkelt är så utmattad just nu. Men nu blir det som sagt vila och ledighet - och då ska jag passa på att bunkra upp med en väldans massa blogginlägg! Det är ju så himla kul att blogga. Och det är så kul att så många av er är kvar fast jag hade min långa bloggpaus. Det värmer.
 
Andreas spelar Dota 2 bredvid mig just nu. Jag själv har unnat mig lite choklad (det där med att dra ner på godiset i veckorna går väl sådär) och passar på att kika in här på bloggen med den här uppdateringen. Snart är dags att spela mer Pokémon Omega Ruby. Det är så kul att jag har hittat tillbaka till det igen! Så det är bäst att passa på att spela så länge det håller i sig, haha!
 
Jag har en del teckningar i mitt ritblock som väntar på att scannas och fixas digitalt. Den här teckningen av Peach är den senaste av dem:
 
Det har varit så mycket på gång senaste tiden att det har varit svårt att koncentrera sig på att rita och måla. Men nu, i och med min lilla helg mitt i veckan, kanske det blir dags att göra någonting åt det. Hoppas att ni har haft en bra måndag!
 

Som fisken i vattnet~

Efter att ha klarat av dagens Pokémon Shuffle-banor (jag orkar aldrig vänta en kvart extra på fler hjärtan) satte jag igång Pokémon Omega Ruby igen. Jag har kommit till en punkt i spelet då jag inte längre kan komma framåt i storyn utan en vattenpokémon. Men när Blastoise, min absoluta favorit av vattentyperna, inte finns med i spelet - vad gör man då? Man letar efter ett annat alternativ. Så jag tog mitt fiskespö och gav mig ut på jakt efter en vattenpokémon.
 
Min Mightyena fick hoppa in en box för att lämna plats åt lagets stundande nykomling. Efter ett par minuters fiskande fick jag storfångsten på kroken.
 
Carvanha. Som jag endast hade i några levels innan den utvecklades till den vattenpokémonen jag faktiskt ville ha.
 
Men det som ändå var viktigast med den här fångsten var att Carvanha kan lära sig Dive, som jag behöver för att kunna ta mig till nästa gym. Jag har aldrig varit utan en vattenpokémon så länge!
 
Sharpedo. Klart en hajälskare ska ha en hajpokémon! Nu är vi ett steg närmare nästa gymbadge.
 

Ett nytt spel under Earth Hour~

Ni missade väl inte Earth Hour igår? För mig är det en av årets mysigaste stunder. Med tända ljus, lite godis och en 3DS i handen.
 
 
Andreas spelade Monster Hunter, medan jag själv passade på att ladda ner ett gratisspel från Nintendo e-shop - Pokémon Shuffle. Och så kul jag hade med det! Det fick mig att vilja fortsätta på min omgång i Pokémon Omega Ruby. Efter att vi hade kollat på två avsnitt av Supernatural. Jag besegrade en ny gymledare efter att jag virrat runt i säkert en halvtimme innan jag insåg vad det var jag skulle göra. Så kan det gå! Det blir förmodligen fler timmar i både Pokémon Shuffle och Omega Ruby denna gråa söndag.
 
 

Dejtkväll~

Lördagkväll! För oss blev en liten dejtkväll med riktigt god mat på Sen Street Kitchen och en härlig promenad. Efter Earth Hour väntar glass och Supernatural som avslutning på denna lördag.
 
 
 
Jag har ätit på den restaurangen fem gånger, Andreas har ätit där sju gånger. Maten är å god att det är svårt att hålla sig borta. Nya favoritstället, helt klart.
 

Hittat tillbaka till läsandet~

Jag har alltid älskat att läsa böcker. Det var i en tidig ålder som jag lärde mig läsa, genom att vara med när min storebror läste sina läxor. Efter att jag upptäckt det skrivna ordet var jag fast. Det var under en skolavslutning som jag först hörde talas om den där pojken som bodde i ett skrymsle under trappan på Privet Drive. Som jag älskat Harry Potters magiska värld! När jag läste de böckerna som mest drog jag ett streck på en lista för varje gång jag läst ut någon av dem. Fången från Azkaban, som var favoriten, läste jag åtta gånger under kort tid. Jag var så fast! Sedan någon gång på vägen mot vuxenlivet tappade jag bort lite av min kärlek till böcker.
 
Andreas köpte Stephen Kings Under the Dome åt mig, på engelska. Det var några månader sedan jag började läsa denna fantastiska tegelsten till bok, men jag har aldrig nog med tid att läsa den under längre stunder. Jag prioriterar annat  än läsning numera. För att förhoppningsvis kunna tända gnistan för böcker igen köpte jag en pocketbok på svenska. Askungar, av Kristina Ohlsson. Under den korta period som har gått sedan jag började läsa denna debutroman har jag kommit långt i den. Det är en sån där bok som är svår att lägga ifrån sig. Jag antar art jag bara behövde ta mig an en bok på svenska igen för att hitta tillbaka till läsandet. Förutom spel är det min absoluta favorit när det kommer till verklighetsflykt. 
 
 

Att klara ett spel~

Jag har snart spelat Animal Crossing New Leaf i två års tid. Det är ett spel som inte har ett riktigt slut, och det är i realtid. Om jag slutar spela kommer jag aldrig kunna spela det igen. Mina bybor kommer att flytta, en efter en, om jag slutar spela. Mitt Rapture skulle inte vara detsamma utan dem.
 
Så situationen med Animal Crossing New Leaf, som främst grundar sig i separationsångest, har gjort det svårare för mig att kunna klara av spel. Jag vill inte att de ska ta slut. Det är vid den punkten jag är i Fantasty Life.
 
Underbara Fantasy Life, som jag verkligen har älskat varenda sekund jag har spelat. Även fast storyn är lite bristfällig. Det har bara varit så himla kul att ta sig an nya yrken och springa runt i den fina världen. Jag minns knappt när jag senast spelade det. Jag har inte klarat ut det - jag vill bara inte att det ska ta slut. Samma sak gäller för Pokémon Omega Ruby.
 
Jag har tyckt så mycket om det äventyret, men jag vill inte att det ska ta slut. Det enda spelet som jag har klarat av under 2015 hittills är Resident Evil HD REmaster. Men så har jag ju spelat det första Resident Evil-spelet i alla dess former tidigare. Och sedan finns det vissa spel som jag inte vill spela alls för tillfället, men som jag bara vill ska ta slut. Det är vad som har hänt med Kingdom Hearts II. Ett äventyr som jag älskar, men alltför ofta kommer jag på mig själv med att säga "Nej, inte den här delen". Jag måste se till att klara av Fantasy Life snart. Det går ju liksom inte med Animal Crossing New Leaf.
 

Sminktest~

När jag väntade på min buss igår satt jag och funderade lite på hur jag skulle uppdatera sminket för Braixen till nästa gång. Jag hann inte göra så mycket innan Comic Con Gamex, så det blev lite som det blev. När jag kom hem igår passade jag på att se hur det skulle kunna se ut. Jag var för trött för annat än ögonsminket. Det får bli nästa gång.
Det här var som sagt bara ett snabbt litet test innan det var dags att gå och lägga sig sent igår. Men kul var det! Vissa saker kommer förmodligen att göras annorlunda när det väl är dags för en riktig fotografering.
 
 
 

Bloodborne~

Jag testade spelet Dark Souls en gång. Det gick inte så bra. Föregångaren Demon's Souls och uppföljaren Dark Souls II lämnade jag orörda. Igår släpptes ett nytt spel från From Software - Bloodborne. Av någon anledning är jag väldans sugen på att spela det. Andreas körde igenom demot till Bloodborne på förra årets Comic Con Gamex. Redan då utnämnde han Bloodborne till GOTY (Game of the Year). Nu när det väl har släppts har han dock inte ägnat så mycket tid åt det - han sitter fortfarande med Monster Hunter 4 Ultimate. Så jag funderar på att låna Bloodborne av honom så länge och ge det ett försök.
 
 
Bloodborne kommer att vara svårt. Väldigt svårt. Men det är också det som är lite grejen med From Softwares spel. De ska vara en sjujäkla utmaning. Jag har sett på när Andreas spelat Dark Souls II. Jag har sett några av de timmar han har lagt på Bloodborne. Jag vet precis vad jag ger mig in på om jag tar det här steget. Och det lockar mig bara ännu mer snarare än att skrämma bort mig. Så vad är det som gör Bloodborne så mycket mer tilltalande för mig än vad Souls-spelen någonsin har varit? Bloodborne har skjutvapen. För mig, som har växt upp med Resident Evil, är det en riktig dealbreaker. Vi får se om jag vågar ge mig på detta till synes omöjliga äventyr.
 

Location, location, location~

Igår tog jag och Andreas en promenad med en varsin kopp take-away kaffe. Så vårigt! Tyvärr var ju vädret lite mindre vårigt. Men så kan det vara. Medan vi gick i den fina parken passade jag på att ta lite bilder. Jag har länge planerat en photoshoot för Braixen (min senaste cosplay), och ska försöka komma iväg på det äventyret så fort träden har fått löv. Så idag passade jag på att ta kort på några platser som jag tycker skulle passa sig bra för denna photoshoot. Här har vi några av dem!
 
Jag tror det kommer bli hur bra som helst när gräset blir grönare och löven kommer fram igen. Längtar!
 

Våffelnatural~

Idag är ju ingen vanlig onsdag - det är ju Vårfrudagen! Eller, som kalendern faktiskt säger, Våffeldagen. Och då är det väl lika bra att göra några våfflor! Det blev min uppgift att vispa smeten och grädda dem. Jag lagar inte så mycket mat här hemma - det blir så när ens sambo är utbildad kock, haha.
 

Våfflor + Supernatural = Våffelnatural. Vad annars? Haha! Den här säsongen av Supernatural är så galet bra att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Våfflorna blev bra de med. Egentligen gillar jag inte våfflor. Av samma anledning som jag inte gillar tacos. Jag har tröttnat på det. Men med sirap, banan och grädde blev våfflorna himmelskt goda. 
 
Har ni haft en bra våffeldag?
 

Resident Evil Revelations 2~

Så... de som har läst min blogg länge vet nog ganska väl att jag inte gillar Resident Evil Revelations. Nu för bara några dagar sedan släpptes den fysiska utgåvan av Resident Evil Revelations 2.
 
 
Har jag köpt det? Nej. Tänker jag spela det? Ja. Kommer jag köpa det snart? Nej, jag har ingen brådska allas att köpa det här spelet. Visst att man favoritkaraktär Claire Redfield (som inspirerat till mitt "efternamn") är med i spelet, men det räcker inte för att övertyga mig att köpa spelet. Bara för att jag samlar på Resident Evil betyder det inte att jag kommer köpa alla spelen på release. Jag har gjort det förut, och blivit besviken. Revelations, 5, 6... Så nu lugnar jag ner mig, köper det när det är billigare och hoppas att det inte lever upp till mina misstankar om det. Jag vill så gärna att det ska vara ett bra spel, speciellt som att de senaste nytillskotten i serien gjort mig så himla besviken. Man jag vågar inte hoppas. 
 

Gott med fika mitt i veckan~

Jag unnade mig själv lite fika idag, efter mina två luncher. Kan aldrig få nog av sötsaker!
 
Och varm O'boy. Om nom nom! Just nu? Ska mysa i soffan med kvarg. Gott det med!
 

Hur man uttalar Pokémon~

TheJWittz har en väldans massa bra Pokémon-relaterade videos. En av de senaste handlar om hur man uttalar detta ord, samt de varelser som kallas Pokémon.
 
För roligt.
 

Just nu~

Snart finns den åttonde och sista delen av min spelomgång med Jill i Resident Evil REmaster på YouTube! Har du missat de tidigare delarna? Här kan du se dem alla - direkt via spellistan på Youtube.
 
 
Jag hoppas kunna börja spela som Chris snart också. Det är ju så himla kul att streama! Jag skulle ha varit ledig idag egentligen, men jag fick hoppa in och jobba några timmar imorse. Så kan det gå - jag får åtminstone ut mycket av den här dagen nu. Jag har alldeles snart tvättat klart, sedan ska jag köra en till laddning med disk i diskmaskinen. Hej måndag!
 

Jag är tillbaka~

Det är dags att komma tillbaka efter pausen nu. Det har gått nästan en månad, om man inte räknar med de små uppdateringarna. En hel månad borta från bloggen. Det har hänt otroligt mycket saker den gångna månaden. Jag kommer inte gå in mer på vad som har hänt. Helt enkelt. Jag orkar inte skriva det inlägget. Det går inte. Och då är det så. Jag är åtminstone tillbaka på bloggen nu.
 

Lite petande i stilmallen~

Jag tog mig tid att peta lite i stilmallen på bloggen. Någonting som jag har stört mig på länge är att det har varit ALL CAPS I RUBRIKERNA. Men jag har inte vetat hur jag skulle ändra det. Men nu kände jag att det var dags att fixa det. Och det var inte direkt svårt. Sedan har jag petat på lite mellanrum här och var och ändrat textstorleken i rubrikerna. Det blev så mycket bättre.
 
Före.
 
Efter. Helt galet att jag inte har gjort det här tidigare. Min bloggpaus fortsätter, men det börjar bli svårt att hålla sig borta. Men ett par dagar till. Sen så.
 
Vad tycks om mina ändringar? Bra, dåligt?
 
 

Mysiga nya muggar~

Det här är ännu ett hej. Och ett bra tillfälle att säga att jag saknar att blogga, och att jag saknar er, mina läsare. Det blir några småinlägg här och var. Jag satt ändå framför datorn, så tänkte att jag kunde passa på att kika in. Ge mig några dagar till, så är jag tillbaka som vanligt igen. Har fortfarande lite jobbigheter att ta mig igenom. Efter det kommer jag verkligen behöva bloggen. Och er. Nu när jag ändå är här tänkte jag visa upp mina nya muggar som jag köpte i helgen. Och tills jag är tillbaka här på bloggen så finns jag på instagram. Och ibland även på twitter. Jag kan passa på att nämna, nu när twitter ändå kom på tal, att jag twittrade om en sak som jag blev väldans glad av i helgen. Ett bevis på att jag är på väg åt rätt håll och faktiskt har gått upp några kilon - jag kommer inte längre i storlek XS. För mig, som har velat gå upp i vikt i stort sett hela livet, är det en riktig milstolpe (jag har "för bra" matsmältning. Så, nu vet ni det också). Men än har jag inte nått mina mål. Fast den här gången var det ju mina nya muggar som det skulle handla om. Så här har vi dem:
 
Den som är närmast i bild ser bara så perfekt ut att dricka té i. Så den kunde jag inte låta bli at köpa. De andra? Samma sak. Jag är något beroende av muggar. Ni skulle se mitt skåp. De här får nästan inte plats. Hoppsan! Vi ses nog snart igen.
 

En uppdatering~

Till att börja med vill jag säga hej. Och passa på att säga att jag tänker ha min bloggpaus ett litet tag till. Det har bara hänt så otroligt mycket i mitt liv den senaste tiden att jag har behövt ta ett steg tillbaka. Jag kände bara att jag ville ge er en liten uppdatering, helt enkelt. Vad som har hänt mer specifikt kommer jag inte gå in på. Ge mig bara lite mer tid, så kommer jag snart orka med bloggen igen.
 
Jag har gått och blivit förkyld. Igår var jag på jobbet då jag kände att förkylningen var lite mer under kontroll, men jag är inte helt frisk än. Idag har jag varit ledig, och jag har mest spenderat dagen med att ta det lugnt och se på en hel del videos på YouTube. Och spontanköpt lite smink som jag kanske inte var helt supernöjd med. Men jag får väl ge det några användningar till innan jag kan säga helt säkert.
 
Men, som sagt - min bloggpaus kommer att vara ett tag till. Tack för att ni finns kvar, fina läsare.
 
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0