False Kings~

Imorse släppte mitt favoritband Poets of the Fall en ny singel med tillhörande musikvideo - False Kings. 
 
 
Jag ser minst sagt väldans mycket fram emot att höra hela albumet. Och förhoppningsvis kunna gå på en av deras konserter igen också! Världens bästa band. Så himla bra.
 

Klarade spel, 2017~

Det är fortfarande januari, så det är helt okej att skriva det här inlägget nu, haha. Jag kände att det är dags att gå igenom vilka spel jag klarade under 2017. Först ut är det som blev förra årets bästa spel för mig. Det är så klart:
 
Resident Evil 7
 
 
Underbara, fantastiska, läskiga, Resident Evil 7. En minst sagt välbehövlig nykomling i serien. Hypen för spelet var hög, och det visade sig att det skulle vara precis så bra. Om inte till och med lite bättre. Visst, precis som allt annat så har det även sina brister, men jag tycker att helheten väger upp för de mindre bra partierna.
 
Kingdom Hearts
 
Det var verkligen inte första gången jag klarade ut Kingdom Hearts. Jag har som en liten tradition att spela Kingdom Hearts varje år den första januari. För att börja spelåret på bästa möjliga sätt. Jag brukar spela i en timme eller två, bara för att få tillbaka känslan av all kärlek jag har för det spelet. Men förra årets januari-omgång blev istället en hel genomspelning. Visserligen tog det mig ända tills mars att klara det, men ändå. Kingdom Hearts är en favorit, och jag ser fram emot att spela det varje år.
 
Disney's Action Spel med Herkules 
 
 
Min favoritfilm. Jag spelade Herkules till PlayStation jättemycket när jag var liten. På easy, eftersom jag var liten. Tills jag i somras lärde mig att jag aldrig hade klarat ut spelet. De två sista banorna finns nämligen inte på easy. Så jag bestämde mig för att streama spelet på medium, utan att ens ha sett dessa "försvunna" banor. Och det var verkligen inte lätt. Men jag fick min revansch. Minst sagt
 
Ever Oasis
 
 
Det här supergulliga 3DS-spelet var mitt och Andreas sommarspel. Vi började spela det samtidigt, men jag kände att jag bara blev frustrerad på spelet. Jag fick inte spela som jag ville, och jag fick inte ha med mig de karaktärer jag ville. Jag var tvungen att anpassa mitt lag efter minsta lilla utmaning. Och då innebar det ofta att jag upptäckte det alldeles för sent och var tvungen att resa fram och tillbaka för att hämta de karaktärerna som spelet ville att jag skulle ha. Ever Oasis är, men det hade kunnat vara så mycket bättre.
 
Pokémon Moon
 
Ett lite annorlunda Pokémon-spel. Här finns inga gym, utan du utför istället olika trials. Men det är ett Pokémon-spel, så du vet ändå vad du får när det spelar det. En massa timmar av äventyr med söta monster. Jag blev aldrig riktigt helt fast i det, men jag hade ändå roligt med det. Det är ju som sagt ett Pokémon-spel.
 
Until Dawn
 
Jag och Andreas spelade Until Dawn tillsammans. Det började på topp, men jag tyckte att spelet tappade mer och mer ju längre in i det vi kom. Och sedan föll det helt platt. Fortfarande ett intressant spel, men jag hade förväntat mig mer av det. Mycket mer.
 
Och så såg mitt spelår ut! Tillsammans med en väldans massa timmar Stardew Valley och The Binding of Isaac. Och de spel jag klarade ut på stream:
Resident Evil Zero
Resident Evil
Resident Evil REmake
 
Tio spel ändå - det är jag nöjd med! Men jag tror nog att det blir några fler under 2018.
 

Snart börjar vi med Code: Veronica X~

Vi har kommit en bit in i Resident Mlievil nu. I kvällens stream (18:00-21:00) ska vi börja spela Code: Veronica X. Som jag har längtat!
 
 
Code: Veronica X är ett av mina favoritspel, så det ska bli jättekul att kunna dela med mig av en genomspelning! Hoppas att vi ses i chatten.
 
https://www.twitch.tv/mlie_redfield
 

Tillbaka till Isaac~

Jag har börjat spela The Binding of Isaac igen. Så himla kul! Det är ett spel som jag alltid kommer tillbaka till. Som alltid funkar. Som väntar på dig medan du spelar andra spel. Och när du hittat tillbaka till det är det svårt att släppa det igen. 
 
 
En av mina senaste omgångar var riktigt rolig. Jag spelade Maggy (så klart) och plockade upp Dark Bum och Little C.H.A.D.. Det som Dark Bum gör är att den plockar upp de röda hjärtan som finns på golvet, och ger dig saker i utbyte mot dem. Helst blåa hjärtan. Ibland får du även en spindelfiende. Snäll liten krabat. Little C.H.A.D., däremot, ger dig ett halvt rött hjärta varannat rum. Det, i kombination med Dark Bum, blev riktigt praktiskt. Sedan att jag spelade Maggy och hade min Yum Heart och även fick regenerate, gjorde att jag inte behövde de där hjärtana jag fick av Little C.H.A.D.. Tack vare den kombinationen och den rundan låste jag upp negativet, yay! The Binding of Isaac håller verkligen i alla lägen. Och det känns ju lika spännande att börja en ny runda varje gång - det går ju aldrig att veta vad som kommer hända!
 

Stream med Resident Evil 3 ikväll~

Kvällens stream närmar sig! 18:00 drar jag igång Resident Evil 3 igen. Kommer vi lyckas komma undan från Nemesis?
 
 
Hoppas att vi ses i chatten! https://www.twitch.tv/mlie_redfield
 

Resident Evil 2 fyller 20 år~

Idag, 21/1-2018, är det 20 år sedan Resident Evil 2 släpptes. Det spelet är ett av mina absoluta favoriter. Och jag har alldeles nyss spelat igenom alla fyra scenarios i Resident Mlievil på min twitch-kanal. För 20 år sedan var jag inte gammal alls. Ändå minns jag att jag satt med och såg på när min storebror spelade (bland annat) Resident Evil 2. Och det var ju så himla häftigt. Och läskigt! 
 
 
Dagen till ära plockade jag fram allt Resident Evil 2-relaterat jag har i min samling. Eller ja, det saknas ett par posters, men de får vara med en annan gång. 
 
I augusti 2015 släpptes en video, där Yoshiaki Hirabyashi avslöjade att det äntligen kommer komma en REmake av Resident Evil 2. Någonting som det har ryktats om ända sedan det första spelet i serien fick sin REmake 2002. Idag, på Resident Evil 2:s 20-årsdag, sägs det att vi kommer att få reda på någonting om Resident Evil 2 REmake. Och jag hoppas verkligen att det stämmer! Och jag hoppas verkligen att Resident Evil 2 får den fantastiska REmake som det förtjänar.
 
Grattis på 20-årsdagen, Resident Evil 2!
 

Nytt streamschema~

Även om jag har ett nytt streamschama nu så är det inte så mycket som har ändrats. Jag streamar fortfarande på måndagar och fredagar. Onsdagarna har dock bytts ut - istället blir det Herkules på söndagar i framtiden. 
 
 
Just nu i Resident Mlievil (som alltså är mitt "maraton" där jag ska spela alla Resident Evil-spelen) börjar vi närma oss slutspurten av Claire B i Resident Evil 2. Så på fredag antar jag att vi kommer byta ut Mr X mot Nemesis. Ni kan nog med säkerhet förvänta er några jumpscares, haha!
 

Vi har spelat: Until Dawn~

Som det sista spelet 2017 valde jag och Andreas att (till slut) ta itu med Until Dawn. Vi har skjtit up det alldeles för länge, så vi bestämde att nu var det dags. Andreas var den som skötte kontrollen, men vi var båda lika delaktiga i de val vi gjorde i spelet. Det här inlägget är helt fritt från spoilers.
 
 
Jag och Andreas har tidigare spelat The Walking Dead och Life Is Strange tillsammans, så det här var inte vårt första möte med en story som drivs av de val en gör. Vi satt på helspänn mest hela tiden under genomspelningen. Jag hade hört mycket bra om Until Dawn innan, och jag kan förstå var de hyllningarna kom ifrån. Samtidigt som spelet absolut har sina brister. Allt som allt är vi nöjda med spelet, även om det inte alltid gick som vi tänkte oss när vi gjorde våra val. Until Dawn var helt enkelt ett helt okej slut på spelåret 2017.
 

En streamfri vecka~

Igår började speedrun-eventet Awesome Games Done Quick (AGDQ), som håller på dygnet runt ända fram till söndag morgon. Alla insamlade pengar kommer att gå till Prevent Cancer Foundation. Speedrunners från en väldans många olika länder kommer att visa upp sina runs under veckans gång. Schemat är fullspäckat, och vi har minst sagt många timmars speedruns att njuta av fram tills på söndag morgon. AGDQ är en av årets roligaste veckor.
 
Mina egna streams är inställda den här veckan. Så att jag kan se så mycket som möjligt av AGDQ. Mina streams fortsätter som vanligt från och med måndag 15/1. 
 

Hej, 2018~

Då var vi här. På andra sidan nyårsafton. Det är år 2018. Ett av mina nyårslöften för i år är att äta mindre godis. Istället för att säga att jag inte får äta godis på vardagar, säger jag att jag får äta godis på helgerna. Det låter lite mer positivt. Att ta bort godis helt har jag försökt, men misslyckats med förut. Så vi tar en liten mjukstart. Men jag känner att jag absolut inte vill leva ett liv utan choklad. Hur skulle det se ut?! Haha!
 
Jag hade årets första stream igår. Det var en väldans trött Emelie som satte sig och spelade Resident Evil 2. Vi klarade LeonB, och drog direkt igång med LeonA. Årets första klipp skapades av Burkman1989, i slutet av LeonB. När jag började få lite panik, haha.
 
Länk till klippet ovan: https://clips.twitch.tv/FaintCrackySharkStinkyCheese
 
Alltså, klipp på twitch är så himla roliga. Det gjordes en hel del klipp på min twitchkanal 2017, och jag hoppas att det blir minst lika många klippvärdiga stunder 2018!
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0