Bloggpaus~

Jag tar en liten paus från bloggen nu. Självklart kommer jag tillbaka, men jag kan inte riktigt säga när. Om några dagar, om en vecka... Vi får se. Jag behöver bara en liten paus just nu.
 
 

Mlie spelar Resident Evil REmaster~

Del 4.2 av min genomspelning av Resident Evil REmaster finns nu uppe på YouTube! Och i samband med det tänkte jag underlätta lite för er som missade nr jag spelade igenom spelet - här nedan finns spellistan med de videoklipp som hittills har laddats upp.
 
 
Jag spelade Jill den här gången. Snart ska jag även ta mig an Chris version av äventyret. Hoppas du hänger med då.
 

Ett försök till räddning~

Det har inte gått så jättebra, det här med att exportera mina twitch-videos till YouTube. Vissa av dem får fryst bild medan ljudet fortsätter, vilket jag inte verkar kunna göra någonting åt. Och det är ju inte så kul. Så... då får jag försöka redigera dem själv på min dator för att sedan lägga upp dem. Om det nu går att göra någonting åt originalfilen. Är det den som strular finns det ingenting alls jag kan göra. Den här gången verkar det som att jag har turen på min sida. Så då får jag klippa ihop de två olika delarna innan jag kan lägga upp videon på YouTube. Mer jobb, men hellre det än en videon som inte är som den ska.
 
Den har snart, snart, snart sparats. Jag hade aldrig kunnat tro att det skulle vara så här mycket jobb med en stream.
 

Missa inte Cosplay-SM~

Den här helgen är det Närcon Vinter. Som sig bör på ett konvent hålls det cosplaytävlingar. Ikväll är det dags för en av dem - finalen i Cosplay-SM! Och inte nog med det - finalen kommer att sändas live för första gången någonsin i SVT Play, och eftersänds senare i SVT2. Så, vi som missar Närcon Vinter behöver inte missa Cosplay-SM. Hur häftigt?!
 
Bilden är lånad från NärCon.
Ska ni kolla? Klart ni ska! Jag ska! Vi ska! Peppa Cosplay-SM!
 

Så var det dags igen~

Jag kom på att jag hade glömt exportera den sista delen av min Resident Evil-stream till YouTube. Det är 6 dagar kvar tills videon tas bort från twitch, så det var tur att jag kom på det nu!
 
Alla delar av den här genomgången finns inte tillgängliga för tillfället. Jag har dem dolda på min kanal - jag var ju tvungen att dela upp den fjärde delen och göra den till två videos. Del 2 av den har inte laddats upp allt. Jag har bara inte haft tid till det än. Men när den väl är uppe dröjer det inte så länge förrän man kan se hela min spelomgång hur många gånger man vill. Hur bra som helst!
 

Nummer 77 och världens bästa väska~

Idag, när jag kom hem från jobbet, gick jag och la mig i en timme. Jag var så trött, och kände att det bara var dags för en paus. Så, nu är jag (någotsånär) utvilad och ska äntligen visa upp vad som fanns i paketen jag fick hem igår. Vi börjar med nummer 77.
 
Som ju, så klart, var den fysiska utgåvan av HD-versionen av REmaken av det första Resident Evil-spelet. Krångligt? Välkommen till Resident Evil, där ettan finns i fler utgåvor än vad det finns titlar i huvudserien (nästan). Så vad innehåller den här otroligt fina boxen då? Förutom att ha min absoluta favoritzombie någonsin (Porslinis) på framsidan, så kommer den med ett par riktiga godbitar.
 
En Art Guidebook som är så otroligt snygg. En karta märkt med "Plannig of Spencer Mansion" som jag vill rama in och ha på väggen för att den toksnygg. Och så klart spelet till PlayStation 3. Flera versioner av samma spel? Inte första gången! Hur tror ni jag kommer upp i så höga siffror som 77? Haha!
 
Men så hade jag ju en till kartong. Som är väldans tung. Det där jag velat ha i mer än ett års tid och äntligen tog tag i att köpa. Vill ni veta vad det är? Klart ni vill!
 
Redan på kartongen avslöjas en hel del: Biohazard 5th Anniversary. Alltså någonting som kom ut 2001.
 
Världens bästa väska. Så nu har jag någonting från de tre olika jubileerna som Resident Evil-serien har haft. Nästa år är det dags för 20-årsjubileumet. Usch, vad det får mig att känna mig gammal, haha. Men, tillbaka till väskan.
 
Så här ser den ut när man öppnar den. Vad kan det finnas för dolda skatter här, månntro?
 
I det övre lagret fann instruktionsböcker till de tre första Resident Evil-spelen, en dogtag med min väskas nummer, en penna som paranoida jag har jag i dubbla plastpåsar utanför väskan OM den någon gång skulle få för sig att läcka, en fancy nyckelring och en ring.
 
Min väska är nummer 05572. Jag har faktiskt ingen aning om hur många som finns.
 
Det här hittar man när man öppnar upp det undre lagret. En stor blå låda och Wesker's Report.
 
Och nummer 78 - mitt 13:e Code: Veronica. Hoppsan!
 
Den blåa lådan då? Det var det här - nummer 79, 80 (som vanligt utspridd på två skivor) och 81. Och jag minns för några år sedan när jag köpte mitt 30:e Resident Evil-spel. Nu har jag nästan det tredubbla.
 
Den eviga frågan är, som alltid... Var ska jag ha de här sakerna?
 
Edit: Insåg nyss att jag inte räknat med den digitala versionen av HD REmaster till att börja med. Så det är 81, inte 80. En samlares problem, haha.
 

Årets första nykomlingar har anlänt~

Jag berättade förra veckan att jag beställt hem det som skulle bli årets första nykomling. När jag satt på bussen till jobbet gick jag igenom Tradera, och hamnade på en "köp nu"-auktion på någonting som jag velat ha i mer än ett års tid. Den har kommit upp på tradera då och då, men jag har aldrig känt att det har varit rätt tidpunkt, trots att jag verkligen vill ha den i min samling. Till slut tryckte jag på "köp nu"-knappen. Den skulle äntligen bli min. Så då var det plötsligt två olika nytillskott jag hade att se fram emot. Jag fick hem dem båda idag. Det är lite för sent just nu för att blogga om allt vad dessa två innehåller och vad det är, så det sparar vi till imorgon. Men jag tänkte åtminstone visa er vad det är jag har köpt till min alltmer växande samling.
 
Här har vi en liten tjuvtitt på nummer 76. Som faktiskt ändå blev årets första nykomling.
 
Och den här. Som jag så gärna har velat ha i min samling så otroligt länge. Min plan var att jag skulle köpa den i somras. Men det är först nu som den äntligen är min.
 

En fartfylld dag hemma hos familjen~

Imorse klev vi på tåget och åkte för att hälsa på min familj. När vi var framme hämtade mamma oss vid stationen, sedan åkte vi och hämtade min bror och hans flickvän och åkte iväg och fikade. De andra tog semla och kaffe, medan jag åt en chokladbakelse och drack varm choklad. Jag har aldrig varit en semmel-person. Senare åkte vi till farmor och farfar där det bjöds på lunch och fika. Efter det promenerade vi till sjukhuset för att hälsa på min fina morfar. Sedan blev vi upplockade av pappa och hälsade på honom ett tag. Och till sist landade vi hos mamma igen för att säga hej till min syster och min extrapappa innan vi skulle ta tåget hem igen. Fullt upp, men så är det alltid när man är hemma och hälsar på. Det kändes bra att hälsa på morfar, men samtidigt var det ändå lite jobbigt.
 

Dags att streama~

På bussen hem idag kände jag att det var dags att spela någonting. Och streama. Så det blir The Binding of Isaac Rebirth, alldeles snart. 
Så titta in på min stream! Jag kommer som sagt dra igång om en liten stund. Hoppas vi ses där!
 

Vår alla hjärtans dag~

Direkt när jag kom hem från jobbet igår så började jag göra mig i ordning inför kvällen.
 
Det blev ett hjärthårspänne, hjärthalsband och en kjol med massa hjärtan på denna kärleksfulla dag.
 
Och så här stilig var Andreas.
 
Vi var på vår nya favoritrestaurang, och vi beställde in två förrätter att dela på och sedan en varsin huvudrätt. Så gott! Sedan avslutade vi kvällen med två avsnitt Supernatural och tårta. Hur bra dag som helst!
 

Glad alla hjärtans dag~

Hoppas att ni alla har haft en underbar dag i kärlekens tecken. För min del började dagen med jobb, sen blev det en mysig middag med världens bästa pojkvän. Jag tänkte berätta mer om min dag imorgon, så ni får en glad bild på mig och Andreas så länge.
 
Uppklädda och fina och på väg till restaurangen.
 

Andreas spelar Splatterhouse~

Min fina sambo har gjort en Let's Play av Famicom-spelet Splatterhouse. Ett spel som ser gulligt ut, men som inte riktigt är det. Men så kul att kolla på!
 
 

Årets första nykomling är på väg~

I måndags beställde jag det som kommer att bli årets första nykomling. Min Resident Evil-samling växer mer och mer för varje år, men än finns det mycket jag saknar. Men nu kan pricka av den här från min lista:
 
Resident Evil HD REmaster i fysisk form. Collector's Package, så klart. Det var på tiden att jag klickade hem en sån här. Så nu är det bara att vänta tills den är här.
 

Jag har spelat: Resident Evil REmaster~

Det är gjort. Jag har klarat Resident Evil REmake som Jill. Eftersom jag inte har spelat Resident Evil REmake alls de senaste fyra eller så åren, så känns inte det här alltför illa. Antalet sparningar blev så många mest på grund av att jag streamade hela äventyret. Då blir det en massa extra sparningar så man ska slippa göra om en massa saker. Som jag fick göra när jag klantigt nog dog i början, haha. Men det gick ju bra ändå, i slutändan. Det finns egentligen inte så mycket att säga om REmaster. Det är ju trots allt samma sak som REmake, men med snyggare grafik. Ett otroligt bra spel som man inte bör missa, helt enkelt.
 
Jag fick en ny dräkt till Jill, men jag har inte spanat in den än. Så pepp var jag på det, haha. Det är väl förmodligen samma dräkt som hon får i REmake, så been there done that.
 
Titelskärmen ändrades när jag hade klarat spelet. Om några dagar ska jag starta samma äventyr igen, fast med Chris. Det blir svårare, mest på grund av att han har färre platser i sitt inventory. Så det kommer bli en utmaning.
 
Alla räddades, och jag var en glad Jill. Det var ett par scener som inte triggades den här omgången, som den underbara Jill Sandwich. Jag måste ha gjort något fel där, men så länge alla överlevde är jag nöjd.
 
Vill du se exakt hur mitt äventyr har sett ut i Resident Evil REmaster, som Jill? Det kan du faktiskt göra - på YouTube! Just nu finns de fyra första delarna uppladdade, och det kommer komma fler. Det är bara att klicka in på min YouTube-kanal om du är nyfiken på att se mitt äventyr. Annars är det ju bara att du följer min runda med Chris - som även den kommer att streamas på min Twitch-kanal!
 

Mlie spelar REmaster, del 4.1~

Nu är den den första delen av den färde videon uppe på YouTube, yay!
 
 

Inte tid att vara ledig~

I februari har jag totalt fem lediga dagar. Jag jobbar och jobbar och hinner inte vila ut. Det blir så när man inte riktigt har möjlighet att tacka nej till jobb. Men det leder till att jag inte orkar så mycket när jag väl är hemma. Som att streama, eller spela överhuvudtaget. All energi tar slut på jobbet. I mars kommer jag nog försöka ta det lite lugnare. Det blir lite för mycket i längden det här, känner jag. Till slut kommer jag kanske inte orka alls.
 

Det blir en uppdelning~

Del fyra av min spelomgång av Resident Evil REmaster har inte riktigt velat bli sparad som film i Windows Live Movie Maker - det har tagit alldeles för lång tid. Videon är ju trots allt tre timmar lång (!!) så det är väl ganska så förståeligt. Så igår gjorde jag det enda vettiga - jag delade upp den i två delar.
 
Jag hade nog aldrig kunnat tro att det skulle vara så här pass komplicerat att flytta videos från Twitch till YouTube.
 

Mlie spelar REmaster, del 3~

Då var det dags! Den tredje delen av min spelomgång i Resident Evil REmaster finns nu uppe på YouTube.
 
Exporteringen av den här videon gick ganska bra ändå. Del fyra krånglar dock "lite grann", så vi får se när den finns tillgänglig. Den är trots allt över tre timmar lång...
 

Sushi + Supernatural~

Det var länge sedan vi kombinerade sushi och Supernatural. Så vi kände att det var dags för det idag, helt enkelt.
 
Jag fyndade Supernatural säsong 8 på Hemmakvälls episka rea. Så nu kan vi äntligen se den spännande fortsättningen på bröderna Winchesters äventyr.
 
Och så bästa chokladglassen till efterrätt. Om nom nom! En väldans bra fredagskväll, helt enkelt.
 

Snart är allt uppe på YouTube~

Jag hittade den sida på Twitch där man kan se hur lång "livstid" ens videor har där.
 
Den videon som det bara är ett par timmar kvar på håller på att läggas upp på min YouTube-kanal i skrivande stund. De andra kommer inte vara långt efter. Men jag tänker vara sneaky och inte släppa alla på en gång. Men så länge de finns på YouTube finns de åtminstone kvar, och det är det som räknas.
 

Mlie spelar REmaster, del 2~

Igår tänkte jag att det ändå var ett par dagar sedan andra delen av min stream blev av. Så jag satte igång med att exportera den till YouTube. När det var klart skulle jag ladda ner filen från twitch till min egen dator, men då hade videon försvunnit från twitch. Den gör tydligen det efter 12 dagar, tråkigt nog. De sista minuterna i videon blev inte riktigt som de skulle, men nu när grundfilen är försvunnen kan jag inte göra någonting åt det. Tråkigt, men så kan det gå. Här har ni i alla fall del två av mitt äventyr i Resident Evil REmaster!
 
 

Dag 10~

10. The dream cosplay that will never happen
Jag har skjutit upp just den här "frågan" så länge att jag kände att jag inte kunde göra det längre. Grejen är att jag tycker att "aldrig" låter så himlans negativt. Så vi gör om den.
 
10. The dream cosplay that will never probably won't happen
Så, det känns bättre. Istället för att visa de som aldrig kommer bli av (för att det inte är roligt) blir det de cosplaysen som förmodligen inte kommer bli av. Låter genast lite mer positivt.
 
Då har vi:
* Blind Mag - Repo! The Genetic Opera. Av de tre Mag-outfits jag vill cosplaya är det nog den här som kanske inte blir av. Hon ser fantastisk ut, men mindre dramatisk än de andra två.
 
* Kairi - Kingdom Hearts II. Henne har jag velat cosplaya så otroligt länge. Men det har bara inte blivit av. Det kanske bara förblir en dröm.
 
* Elsa - Frozen. Två olika Elsa! Så mycket jobb med båda hennes klänningar. Så mycket detaljarbete. Vi får se hur det blir.
 
* Elizabeth - BioShock Infinite. Underbara Elizabeth. Men inte än på ett tag.
 
* Scarecrow - Batman Arham Asylum. Jag älskar Scarecrow. Han påminner lite om (en av) min(a) barndomskärlek(ar) Psycho Mantis. Skillnaden mellan dem är att jag har cosplayat den ena, och den andra hamnade på den här listan. Men han är ju så häftig!
 
* Anna - Frozen. Samma anledning som Elsa. Väldans mycket jobb.
 
Så det var den listan! Det visar sig helt enkelt vilka av dem som blir av och vilka som kommer fortsätta vara bara en dröm.
 

Lite nytt till vårt orangea kök~

Jag slutade innan stängning idag, så jag passade på att kila in på IKEA och handla lite. Det jag var ute efter egentligen var ett par orangea koppar jag sett den senaste veckan. Men... det blev lite mer än så. Det jobbiga med att ha temafärgen orange i köket är att det är svårt att hitta orangea grejer som passar sig i ett kök. Åtminstone fram tills nu.
 
Jag skulle som sagt bara ha kopparna. Men jag kunde inte hålla mig borta från de söta glasen och det fina porslinet. Vårt kök blir mer och mer orange - och jag älskar det! Det är en så otroligt härlig färg. Jag blir glad av vårt kök.
 

Dags att skapa en ny kategori~

Jag har pratat om det länge, men det har bara aldrig blivit av. Nu har jag äntligen tagit itu med det. Min blogg har enkelt saknat en kategori för alla mina teckningar.
 

Så nu, medan jag har lyssnat på soundtracket till Repo! The Genetic Opera så har jag fixat en ny kategori på bloggen, och lagt in alla inlägg om teckningar i den kategorin. Den heter helt enkelt Teckningar.
 
Det var en hel del att gå igenom, men nu är det gjort!
 

Det här hade jag nästan glömt~

Av en anledning som ni snart ska få veta så går jag bakåt i mitt arkiv här på bloggen. Plötsligt scrollade jag förbi ett litet hopkok av smått (läs: väldigt) dåligt översatta tröjor.
 
Jag minns att jag fnissade lite för mycket första gången jag såg det här. Så roligt. Fast det var en sisådär fyra år sedan...
 

Vi har en vinnare~

Tävlingen är nu avslutad!
 
Jag fick in en hel del gissningar. Det var kul att se att det var så många som var intresserade av att vinna! Men, som i de flesta tävlingar så finns det bara en vinnare. Den som vann den här tävlingen var väldans nära det rätta svaret. Tävlingen gick alltså ut på att gissa hur många fysiska Resident Evil-spel jag har i min samling. 
 
Det rätta svaret är: 75. Och närmast det rätta svaret var Sarah, som gissade på 71. Grattis till vinsten, Sarah!
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0