Spelar just nu~

Nu när jetlaggen har släppt på allvar, börjar jag komma tillbaka till vardagen. Och börjar få motivation att spela någonting annat än Animal Crossing New Leaf. Jag har suttit en del med Rhythm Thief & The Emperor's Treasure, och jag har svårt att lägga det ifrån mig. Jag har faktiskt inte ens rört Kingdom Hearts II sedan vi kom hem från semestern. Men det tänkte jag ta itu med alldeles strax. När de spelen sedan är utklarade har jag en väldans massa spel i min backlogg. Först och främst bör jag ju spela det sista i Fantasy Life... Och sedan känner jag att det är dags att äntligen börja spela Bloodborne. Så det ser jag fram emot!
 
Vad spelar du just nu?
 

Mlie i New York, del tre~

Då var det dags. Här kommer de sista bilderna från New York. Men var lugna - jag har massvis med bilder från Florida att visa upp sen också!
 
Vår tredje och sista dag i New York började med solsken. Fast det var ändå kallt och blåsigt. Dagens plan? Central Park!
 
 
 
 
Det var så himla härligt att bara vandra runt i parken. Vi lyckades hitta det här lilla stället - som har en viktig roll i tv-serien Gossip Girl, som både jag och min syster har sett. Det var kul att se det på riktigt!
 
Vi köpte en "liten" kringla.
 
 
 
 
Jag tog så många bilder i parken att min kamera fick slut på batteri. Ooops! Men det var ju bara så himla fint. En så stor kontrast mot all betong som staden annars består av. Åh, vad jag saknar New York. Så de bilder som följer är inte tagna med min kamera - utan det är bilder som antingen Andreas eller min mamma har tagit. Förutom vissa bilder som jag har tagit med Andreas telefon. Så glad att det inte bara var jag som fotade den här resan, haha! När vi hade vandrat klart i Central Park fortsatte vi att vandra. Ända bort till en viss restaurang. Tom's Restaurant.
 
Eller, för de av er som sett Seinfeld - Monk's Café.
 
Ett givet ställe att äta på om en har sett Seinfeld! Flingor, någon?
 
Och gott var det! Vår servitris erbjöd sig att ta en bild på oss så fort vi fått in maten. Så snällt!
 
Mina pannkakor. Blev minst sagt mätt - så mycket mat!
 
Andreas var nöjd med sin milkshake och macka.
 
Och finaste mamma var nöjd med sina pannkakor hon med. Min syster åt pannkakor med choklad i. Det såg galet gott ut! Och min extrapappa tog en macka, precis som Andreas. Det var jättekul att äta på den restaurangen, även om det så klart inte ser ut som det gjorde i Seinfeld. Men ändå! God mat och en rolig upplevelse.
 
Det var vår sista dag i New York! Vi hann ju ändå med en hel del under de tre hela dagarna vi var där. Snacka om att utnyttja tiden väl! Men bara en resa räcker inte - jag vill jättegärna tillbaka igen.
 

En väldans massa bilder~

Just nu sitter jag och redigerar ännu fler bilder från New York, som blir det tredje blogginlägget om vår resa. Det är först när allt ska redigeras som jag faktiskt inser hur mycket jag har fotat, haha!
 
Så medan jag fixar med bilderna får ni en liten tjuvtitt på blogginlägget. Stay tuned!
 
 

Tjugo år senare~

För exakt 20 år sedan släpptes det första Resident Evil-spelet i Japan. Det har hänt en hel del på spelfronten sedan dess, men när det kom var det helt fantastiskt. Numera görs det narr av de dåliga röstskådespelarna i spelet, men just då, för 20 år sedan, var det så himla häftigt. Det var ett spel en blev rädd av, men som inte har åldrats så väl i alla avseenden. Men det är fortfarande ett fantastiskt spel.
 
 
Så grattis på 20-årsdagen, Resident Evil. Det ska bli kul att se vad det här året har att bjuda på för serien.
 

Mlie i New York, del två~

Då fortsätter vi gå igenom bilderna från vår resa till USA! Vi börjar med den andra hela dagen i New York, som började med fint väder. Innan det började regna. Trots att min väderapp sa att det var 0 % chans för regn. Jag tror att den ljög för mig. Haha!
 
 
 
Hela gänget i väntan på att få gå över gatan.
 
Min underbara syster hade kameran redo hon med. Vi åt frukost på Bread & Honey (varför förändra ett vinnande koncept?) och tog därefter en taxi ner till Battery Park. Där vi såg en av de mäktigaste statyerna som finns - Frihetsgudinnan. Den där statyn som en hört om sedan en var barn. Det var riktigt häftigt att se den på riktigt - även om vi var mer än nöjda att se den på långt håll med tanke på vilka höga vågor det var i vattnet.
 
Vi såg ju henne hur bra som helst från Battery Park ändå så! Det roliga var dock att ni vi skulle ta kort på statyn, och på oss och statyn, så var det inte de höga vågorna vi oroade oss för. Eller jo - i början var det det. Tills vi blev överraskade.
 
Allt det där vattnet på marken kom inte från höga vågor. Det kom från gatubrunnarna! Gissa om vi blev förvånade när brunnarna börja spruta upp vatten på oss, haha! Ingen kamera kom dock till skada, som tur är.
 
Båten var ju "lite" fullpackad med folk, trots de höga vågorna. Tappert! Efter att ha tagit in omgivningarna var det dags att börja promenera tillbaka till hotellet. Givetvis med en del stopp på vägen! Vi ville ju hinna se så mycket av Manhattan som vi bara kunde under de dagar vi var där.
 
Som den här tjuren. Som massvis med turister tog selfies med - både vid huvudet och vid bakdelen.
 
Och jag passade på att gå in på Sephora igen. Oops! Det blev lite shopping där, helt enkelt. Nästa stopp på vår lista över sevärdheter i New York var Ground Zero.
 
Det var så mycket känslor. Helt ofattbart att det faktiskt har hänt, fast det var så många år sedan. Jag tänker in gå in mer på Ground Zero i det här inlägget, eller visa fler bilder. Det räcker med att säga att jag var där, och att det kändes så konstigt att stå där. Väldigt överväldigande. Ur allt det hemska har det dock kommit en fin minnesplats.
 
 
Efter att ha gått väldans länge hamnade vi i China Town. Av någon anledning tog jag inte en enda bild i China Town - men vilken kontrast det var mot resten av stan! Det var helt enkelt hur häftigt som helst att uppleva den delen av New York. En butik vi kom till efter att vi lämnat China Town, var Video Games New York.
 
Det var en liten, trång butik med en väldans massa spel. Jag köpte en Animal Crossing guidebok som Andreas hittade, och han köpte Alundra. Sedan nommade vi munkar på Dunkin' Donuts. En välkommen fikapaus efter den långa promenaden. Men än hade vi långt kvar att gå! Vi såg Flat Iron-byggnaden, som verkligen levde upp till sitt namn.
 
Byggnaden har helt enkelt formen av ett strykjärn!
 
Och från en helt annan vinkel är det bara en väldigt smal byggnad. Så himla udda! Efter att ha sett Flat Iron delade vi upp oss. Mamma, min syster och min extrapappa gick iväg på en shoppingtur, medan jag och Andreas gick till en till spelaffär - J&L.
 
Vilken butik! J&L hade hur mycket spel som helst, och det var jättekul att spana runt i butiken.
 
 
 
 
 
 
Andreas skakar hand med den fantastiske butiksägaren. Efter att ha shoppat klart där begav vi oss än en gång mot Nintendo NYC. Och den här gången hade jag ju kameran med mig!
 
Det fanns hur mycket Pokémon-saker som helst! Gotta catch 'em all.
 
 
För gulligt.
 
 
 
De hade en utställning där de visade upp en väldans massa olika handhållna spelkonsoler. En av dem stack ut lite extra.
 
Just den här Game Boy-enheten kanske inte är det snyggaste som finns - men den har överlevt en bombattack under Gulfkriget i början på 90-talet. Och den fungerar fortfarande! Det som syns på skärmen är spelet Tetris, som ständigt rullar på den lilla skärmen. Här snackar vi hållbarhet!
 
 
Andreas ansvarade för vår fina shoppingpåse. Det fanns så otroligt mycket fina saker i Nintendo NYC.
 
Jag hittade både Fennekin och Delphox, men eftersom de inte hade någon Braixen fick jag helt enkelt hoppa in som mellan-utvecklingen. Om jag köpte någon av dessa? Nej. Varför? Jag vet inte. Såhär i efterhand vet jag inte alls hur jag tänkte, haha!
 
Förutom en väldans massa Pokémon-plushies, så fanns det även dessa sötnosar från Animal Crossing.
 
Och de här! Jag hade velat köpa allt, haha! Nästan.
 
Andreas hittade en väldans cool Donkey Kong. Efter vårt andra besök i alla Nintendo-fans favoritbutik blev det ett till besök på Disney Store innan vi mötte upp med de andra och gick och åt pizza-slices innan det var dags att ta oss tillbaka till hotellet. Om vi var trötta efter att ha gått så långt? Minst sagt! Jag somnade ganska snabbt den natten. Vi hade en väldans lyckad andra dag i New York.
 

Var med och fira med P3 Spel~

Nu på tisdag är det hela 20 år sedan det första Resident Evil-spelet släpptes i Japan. Som nog de flesta som läser min blogg vet, så tycker jag väldans mycket om denna spelserie. Jag har ju trots allt samlat aktivt sedan 2008. I veckans avsnitt av P3 Spel, som sänds idag klockan 18:03, firas seriens 20-års jubileum. Förutom att prata om seriens läskigaste ögonblick, kommer ni som lyssnar även få följa med hem till mig och höra mig prata lite om min samling tillsammans med P3 Spels programledare Angelica Norgren.
 
 
Klicka på bilden (eller här) för att läsa mer om veckas avsnitt. Klockan 18:03 sänds avsnittet i P3 - in och lyssna vet jag! Det är ju inte varje dag en spelserie fyller 20 år!
 

Mlie i New York, del ett~

Här är det första inlägget om vår resa till USA, med start i New York. Resan började med att jag och Andreas åkte hem till min mamma, för att ta det lite lugnt innan bilresan till flygplatsen skulle börja. Mitt i natten. Den första flygturen var hur lugn som helst - men flyget till JFK var minst sagt turbulent. Jag har aldrig flugit så långt tidigare, så det var lite läskigt ändå. Men vi kom fram välbehållna. Och då var det dags för alla kontroller och allt vad det innebär när det är USA som är destinationen.
 
Andreas och jag i väntan på flygresan.
 
Mamma, min syster och min extrapappa på plats på planet. Vi var framme på hotellrummet vid midnatt svensk tid, vilket blir 18:00 i New York. Då hade vi rest i nästan ett dygn, inräknat allt väntande mellan resans olika delar. Vi var minst sagt trötta! Trots det valde Andreas och jag att ge oss ut på vårt första äventyr i denna storstad. I ett väldans regnväder styrde vi stegen mot det nyrenoverade Nintendo NYC, som tidigare hette Nintendo World Store. Trots att det var väldans kallt var det minst sagt värt det! Andreas fick tag på det han skulle köpa, och vi gick tillbaka till hotellrummet. Och så gick vi ut igen för att köpa vatten och godis, haha!
 
Det här är utsikten från vårt rum. En fin trappa, helt enkelt. Vi gick upp 06:00 vår första morgon i New York. Vi skulle möta de andra en timme senare, så det var bara att börja göra sig redo för vår första heldag i storstan!
 
Och vi började ju så klart med frukost. Vi hittade ett ställe som hette Bread & Honey, där de bland annat hade amerikanska pannkakor och bagels. Om det var gott? Vi åt frukost där varje dag. Så himla gott!
 
Världens bästa lillasyster.
 
Efter en väldans bra frukost var vi redo att ge oss ut på äventyr i regnvädret. Times Square var vår första destination.
 
Affärerna hade i stort sett precis öppnat för dagen. Vi fick till och med vara med på en öppningsceremoni i Disney-butiken! Och vilken underbar butik det var!
 
Det fanns alldeles för mycket fina saker.
 
De här var ju bara för underbara!
 
Så mycket fina Mimmi-saker!
 
Kan jag inte bara få köpa hela butiken? Haha! Efter denna mysiga butik gick vi in på Forever 21, där det handlades en del kläder. Efter det var det dags att gå in på NBA Store.
 
Andreas köpte en riktigt fin tröja där. De hade hur mycket som helst. Efter att vi hade gått lite vilse hamnade vi vid Victoria's Secret, följt av en snabbtur på Sephora och GameStop, och sedan tittade vi in på Macy's. En väldans massa butiker, helt enkelt. Sedan tog vi tillfället i akt att spana på lite byggnader. Som Grand Central Terminal och Chrysler Building.
 
Här har vi Radio City Music Hall.
 
Och här är St. Patrick's Cathedral. Det är lite trist att det regnade så mycket när vi var i New York, men vi hade det bra ändå!
 
Så, det var helt enkelt den första delen av min resa till New York. Vi hann se otroligt mycket, och det är så kul att dela med sig av alla upplevelser!
 

Hemma efter en fantastisk resa~

I söndagskväll, runt klockan nio, kom jag och Andreas hem igen. Hem till kylan och den något mindre fuktiga luften. Hem till ett par dagar av jetlag. I slutet av februari åkte vi hem till min mamma, för att sedan dra vidare med dem till det stora landet i väst. Efter många timmar på olika flygplatser och flygplan tog vi våra första steg på Manhattan i New York.
 
 
Det var väldans kallt i New York. Vi skulle bara vara där i ett par dagar, så jag hade inte packat så mycket kläder anpassade för det kalla vädret. Så jag frös mig igenom äventyret i New York - men jag kämpade på ändå! Vi bodde på ett hotell som låg vid "botten" av Central Park, och det kändes som att vi hade nära till det mesta. Jag måste säga att jag älskar hur Manhattan är uppbyggt. Rutmönstret gör det så himla lätt att navigera! Vi var som sagt bara några dagar i New York - efter det var det dags för den andra delen av resan. Två underbara veckor i Florida! Jag har inte hunnit smälta hela resan än. Vi har gjort så otroligt mycket olika saker. Jag kommer gå in mer i detalj i ett senare blogginlägg. Just nu har jag runt en 1000 bilder att gå igenom, för att välja ut vilka som ska visas upp här på bloggen. Det ska bli så kul att dela med mig av den här resan!
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0