Ombyggnad pågår~

Som ni kanske har sett så har bloggen äntligen en ny bakgrundsbild, yay! De gamla träpanelerna hade gjort sitt, och fick istället ge plats åt lite spets. Det tog mig alldeles för lång tid att göra den bakgrunden, men det var det värt! Framöver kommer även header-bilden att bytas ut. Det kommer bli så kul att se slutresultatet - det är verkligen på tiden att bloggen fräschas upp lite. Detsamma gäller för min twitch-kanal. Där kommer panelerna (som även de består av träpaneler) bytas ut, och den header-bild som kommer användas på bloggen kommer användas även där. Det måste ju se åtminstone lite sammanhängande ut! Ombyggnationen har dock fått tagit ett steg tillbaka. Fokus just nu ligger på att redigera alla bilder som jag tog på Retrospelsmässan i lördags. Så himla många! Men jag har redigerat de flesta. Om allt går som det ska borde det blogginlägget publiceras imorgon. 
 

Bildredigering pågår~

Eftersom kamerans batteri som sagt nästan tog slut på Retrospelsmässan, betyder det att jag tog en väldans massa bilder. Ändå känner jag att jag hade velat ta ännu fler bilder, haha! Men de bilder jag har måste ju redigeras också. Och det ska jag sitta och fixa med ikväll medan Andreas spelar GameBoy. Nog med snack - åter till redigeringen. Inlägget om Retrospelsmässan kommer så fort jag har allt klart. Hype!
 

Mässtrött och redo för stream~

Vi hade så himla kul på Retrospelsmässan! Jag som vanligt en väldans massa bilder (batteriet till min kamera tog nästan slut), så jag har en hel del att gå igenom och redigera. Så det blogginlägget kommer att publiceras någon gång under de närmaste dagarna. Tack till alla som var där och gjorde dagen så fantastisk! 
 
Jag passade på att ta en powernap tidigare. Efter en liten middag är det dags att förbereda för kvällens stream - med The Binding of Isaac: Afterbirth. Planen var att jag skulle fortsätta med Fatal Frame/Project Zero, men jag känner att jag är lite för sliten efter helgen för att kunna spela något läskigt, haha! Streamstart 19:00 på https://www.twitch.tv/mlie_redfield
 

Retrospelsmässan HYPE~

Imorgon. Imorgon är äntligen imorgon. Dagen som vi har sett fram emot under så lång tid, är äntligen här. Imorgon är det dags för Retrospelsmässan i Göteborg! Jag har bloggat om denna mässan en del under de senaste veckorna. De har öppet från 09:00 ända fram till 21:00, och inträdet kostar 200 kronor. Mycket för pengarna med tanke på allt som finns att göra! Här har ni en länk till mitt förra inlägg om RSM. Och för ännu mer information om årets bästa dag, kan ni ju gå in på deras hemsida. Hypen börjar bli riktigt stor. Jag ser så otroligt mycket fram emot imorgon. Hoppas att vi ses där!
 
 

Det blev inte sista streamen med Resident Evil 6~

Adas kampanj tar längre tid att ta sig igenom än jag trodde. Vi kom fram till sista kapitlet igår (antar jag?) så det blir en stream till med det - på måndag. Fredagens stream är som sagt inställd eftersom jag inte kommer vara hemma. Här har vi ett klipp rån gårdagens stream: "Lite kul i lekparken!", klippt av burkman1989. 
 
 
 

Streamdags: sista streamen med Resident Evil 6~

I fredagens stream klarade vi av Jakes kampanj i Resident Evil 6. Vilket innebär att vi idag kommer börja spela som Ada, yay! Det är även spelet sista kampanj. Så det här blir den sista streamen med Resident Evil 6 i Resident Mlievil. Och det är även min sista stream innan det är dags för Retrospelsmässan. Det vill ni ju inte missa! Streamstart 18:00 på https://www.twitch.tv/mlie_redfield
 

Stream ikväll - Fatal Frame/Project Zero~

Streamdags ikväll, 19:00! Det blir fortsättningen på Project Zero - eller Fatal Frame, som det heter i USA. Så jag använder båda namnen för att vara lite extra tydlig, hihi. För att ge er en bra bild över hur det spelet är att streama, tänkte jag dela med mig av ett klipp från förra veckans stream. "Spel plz", klippt av Dannythepooh.
 
 
 
Observatory Man är extra bra på att dyka upp ur tomma intet.
 
Streamstart 19:00. https://www.twitch.tv/mlie_redfield
 

Snart dags för Retrospelsmässan~

Årets bästa dag är nu bara en enda vecka bort! Retrospelsmässan är nu på lördag 26:e maj, på Bananpiren (Frihamnspiren) i Göteborg. Inträdet är 200 kronor, vilket minst sagt är helt överkomligt med tanke på att mässan i år har öppet från 09:00 till 21:00. Jag och Andreas kommer att vara där hela dagen. Det som vi så klart är mest intresserade av är marknaden. Det är alltid lika kul att spana efter spel att köpa! Under dagen kommer det även finnas utställningar, cosplay, speedruns, och speltävlingar. Det finns med andra ord en massa bra anledningar för att besöka årets mässa!
 
 
Som sagt, jag och Andreas kommer att vara på mässan hela dagen. Hoppas att vi ses där!
 

Ett klipp från i måndags~

Jag tänkte passa på och dela med mig av ett roligt klipp som skapades i min stream i måndags, av Burkman1989. Jag har ingen som helst aning om vad som hände, men kul var det!
 
 
Zombie Houdini, klippt av Burkman1989. Passa på att följa mig på twitch för att vara med nästa gång det händer något roligt. https://www.twitch.tv/mlie_redfield
 

Glassbild - bonus~

Som ni såg ändrade jag hela layouten för glassbilderna i och med årets tillägg. Medan jag letade upp tidigare års glassbilder, hittade jag en som jag aldrig publicerat förut. Som är ganska många år äldre än glassbilden från 2011.
 
 
En väldans liten Mlie! Med en rosett i håret redan då. Jag vet inte vilket år den här bilden är tagen. Men utan tvekan någon gång under det tidiga 90-talet. Jag tyckte den var alldeles för bra för att inte visa. Det är nog den äldsta glassbilden jag har, hihi!
 

Stream ikväll - ännu mer Resident Evil 6~

Streamen i fredags fick avbrytas plöstligt - det började åska. Och jag ville bara stänga av allt så fort det bara gick. Förutom det så var det en rolig stream, även om större delen av den spenderades i en av de mest dryga bossfighterna i historien. Så inför kvällens stream (start 18:00) har jag kommit på det bästa sättet att komma vidare i spelet. Vad det är får ni se då!
 
 
Bilden ovan visar just hur sur jag blev på bossen, haha! Hoppas att vi ses i chatten ikväll - streamstart 18:00
 

Glassbild, 2018~

Det är dags. Glassen är äten, bilden är tagen. Glassbilden för 2018 är klar.
 
"Det började lite av en slump. I maj 2011 åt jag vårens första glass ute i solen. Och tyckte att det var ett bra tillfälle att ta en bild. Förra året åt jag också vårens första glass i maj, och tog en likadan bild. Igår var det dags för årets glassbild."
 
Ovanstående stycke är från ett blogginlägg som publicerades den 8 maj 2013. Det var den första gången som jag skrev om min lilla traition. Mest för att jag insåg att det skulle vara kul att fortsätta på det eftersom det verkligen inte var planerat. Det bara blev så, haha. I år är det åttonde året med min årliga glassbild. Och idag kände jag för att ändra layouten lite - och jag gillar hur det blev!
 
Som vanligt kommer jag skriva lite om tidigare års bilder. Men vi börjar med årets - som är den fjärde bilden som Andreas är med på, yay! Och för en gångs skull är det något annat än en husvägg i bakgrunden, hihi. Som ni nog ser så är 88:an den glass som jag firar in glassätarsäsongen med. Förutom år 2012 - när den var alldeles för dyr för student-Mlie som fick nöja sig med en isglass. Andreas får dock äta precis vilken glass han vill. Något som är minst lika viktigt som glassen är ju att få till rätt min! Precis som varje år tycker jag att jag ser så otroligt liten ut år 2011. Men så är det ju ändå 7 år sedan! En annan grej som är ständigt återkommande är min längtan efter det långa håret från 2012, haha. Men det ser ju så fint ut! Det som är annorlunda nu jämfört med förra årets bild är att mitt hår är lite längre och att glasögonen är större. 
 
Det är alltid lika kul att se vad som har hänt med utseendet genom åren. Så klart så blir det en glassbild även nästa år!
 

Stream ikväll - Resident Evil 6~

Klockan 18:30 är det dags att fortsätta med Resident Evil 6! Vi har kommit en bra bit in i Chris kampanj, så det ska bli kul att fortsätta i kvällens stream. 
 
 
Chris är alltid så cool. Haha! Hoppas att vi ses i chatten! https://www.twitch.tv/mlie_redfield
 

Ingen glass, ingen glassbild~

Det här blev ju tokigt. Jag åt ingen glass idag - alltså gick det inte att ta en glassbild. Så jag skjuter upp det lite grann. Igen. Till helgen. Vi började den här röddagen med en picnic i solen. Sedan var det magiskt nog dags för Andreas att börja streama, och hela dagen hade gått. Hängde inte riktigt med där, känner jag. Oh well! Ibland går inte saker som planerat. Ser fram emot den där glassen i helgen istället.
 

Nämen HEJ~

Hejsan! Det är maj nu. Mitt senaste blogginlägg skrevs i mitten av april. Sedan dess har jag blivit ett år äldre, och vämen har kommit på riktigt. Och eftersom det är maj är det glassbilds-tider. Den riktiga glassätardagen var igår, men då hade jag en heldag med min mamma (yay!) och hade inte en tanke på att äta en 88:an. Men det är lugnt - förra årets bild kom upp i slutet av maj. Jag har fortfarande massvis med tid! Men det är inplanerat för morgondagens röddag. Andreas måste ju också vara med! Så innan ni får glassbilden får ni en bild från i helgen, på ett soligt slott i världens bästa Örebro.
 
 
Annars i livet då? Streamen rullar på som vanligt. Vi har kommit en bra bit in i Chris kampanj i Resident Evil 6. Jag har även börjat med att hålla strawpolls där ni får rösta på vilket spel ni vill se i mina söndagsstreams. Hittills har det blivit Ape Escape 2 och Fatal Frame/Project Zero. Ser fram emot att se vilket spel som väljs den här gången! 
 
Det var allt från mig idag. Förlåt för att det har gått en hel månad - det känns verkligen som en hel evighet sedan jag bloggade sist. Tröstar er med en glassbild imorgon - HYYYPE!
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0