Ännu ett dop avklarat~

Igår genomförde vi streamens fjärde dop i Stardew Valley. Det var gårdens första ko som skulle få ett namn med hjälp av chatten. Innan vi kommer till kons underbara namn, tänkte jag att vi kunde kolla vad de andra djuren på gården heter. 
 
Först har vi vår katt - Ttaklaireso. Ttak = katt baklänges. Sedan Claire, och till sist So. Det var gårdens första dop, och namnet skapades genom att slå samman några namnförslag.
 
Här ser vi våra två hönor. Den vita fick namnet McNugget, och den bruna heter King Hen. Nu var det chatten som fick rösta på de namnförslag som de gillade mest. 
 
Och så här såg omröstningen ut igår kväll när vår ko skulle få sitt namn! Det var jämnt mellan Bo-Ko och Storf-Muus, så vi gjorde en omröstningen med bara dem två, som en liten final. Vinnaren?
 
Storf-Muus!
 
Världens sötaste lilla ko. 
 
Häng med i chatten när jag streamar Stardew Valley på twitch! Måndagar + fredagar, 18:30-21:00. Hoppas vi ses där!
 

Glassbild, 2017~

Jag är väldans sent ute i år, jag vet. Men! Nu är det äntligen dags för min bloggs äldsta tradition: den årliga glassbilden. 
 
"Det började lite av en slump. I maj 2011 åt jag vårens första glass ute i solen. Och tyckte att det var ett bra tillfälle att ta en bild. Förra året åt jag också vårens första glass i maj, och tog en likadan bild. Igår var det dags för årets glassbild."
 
År 2013 skrev jag ovanstående stycke i inlägget om det årets glassbild. I år är jag som sagt väldans sent ute - det är i början av maj som jag har tagit glassbilden tidigare år. Men det är ju åtminstone rätt månad, haha! Så hur ser den omtalade bilden ut då? Precis så här:
 
Andreas är med för tredje året i rad, yay! Jag tycker det är lika kul varje år när jag ser tillbaka hur liten jag såg ut 2011, haha! Och att jag börjar sakna mitt långa hår från 2012. Det är så lätt att se vad som har förändrats under ett år genom att se på en serie av bilder där en har samma min. 2017 är fjärde året med kortklippt hår. Det ser ut som att luggen har varit likadan i sex år - men den är faktiskt nästan jämnlång med resten av mitt hår nu. Yaya för förändring, haha! Fnissar fortfarande åt att det bara var 2012 som jag inte åt 88:an. Anledningen? Den var alldeles för dyr för min studentplånbok när jag pluggade på universitet. Känns som att det var en hel evighet sedan jag pluggade.
 
Jag tycker väldans mycket om den här oplanerade traditionen. Nästa år kommer en ny glassbild! Förhoppningsvis i tid... Haha.
 

Stardew Valley-stream ikväll~

Ikväll är det dags att gå tillbaka till min lilla bondgård i Stardew Valley! Streamen drar igång en halvtinme tidigare idag - alltså runt 18:30
 
 
Det ska bli så kul att streama Stardew Valley igen! Det är ett riktigt roligt spel. Klicka här, eller på bilden för att komma till min twitch-kanal. Hoppas att vi ses i chatten!
 

Att bo med en streamer~

För mig började det på allvar med min genomspelning av Resident Evil 7. Det var, dittils, det roligaste jag någonsin haft när jag streamat. Efter det var jag lite fast. I slutet av mars började Andreas streama sitt Projekt Game Boy. Hans stream-dagar är tisdag, onsdag, och torsdag. När han spelar, sitter jag bredvid som streamens moderator och läser chatten ifall Andreas måste koncentrera sig. Jag själv streamar måndagar och fredagar - vi måste ju ha några "lediga" dagar kvar också, haha! Och Andreas sitter bredvid mig , precis som jag är med i hans stream. Även om han, med sina ungefär 8 gånger fler följare än jag, har det lite mer livat i sin egen chatt. 
 
Så här såg det ut behind the scenes i torsdags, när jag imsproviserade fram ett bord så att jag kunde äta mackor, utan att missa någonting av Andreas stream. Dedication! 
 
Streamandet har blivit en del av vår vardag, och det är någonting som vi ändå lyckas göra tillsammans. Det är ett gemensamt intresse, och vi stöttar så klart varandra i våra projekt. 
 
Så här såg det ut i fredags när jag tog hand om min farm i Stardew Valley.
 
Det bästa med att streama är att dela med sig av spelupplevelsen. Chatten blir som en härlig gemenskap - en plats där vi träffas ett par gånger i veckan och umgås och pratar om allt mellan himmel och jord. Det är verkligen hur kul som helst! 
 
Ni hittar Andreas twitch-kanal här, och min egen twitch-kanal här. Hoppas att vi ses i chatten!
 

Skrämd av Siri~

Jag streamade Stardew Valley i vanlig ordning i kväll, och medan jag var nere i gruvan och samlade Copper Ores bestämde sig Siri för att skrämma mig.
 
Länk till klippet: https://clips.twitch.tv/DeterminedSpineyAnteaterPastaThat
 
Jag hade lyckats lägga armbågen just på hemknappen, och blev inte lite rädd när hon började prata från ingenstans, haha! Tack till Danny som fixade klippet åt mig! Vill ni se mig spela live är det bara att följa mig på twitch. Jag streamar måndagar och fredagar, klockan 19-21. Hoppas att vi ses i chatten!
 

En liten teckning~

Den här teckningen målade jag i veckan, mest för att jag inte målat något på länge. Det var kul, även om det inte blev helt perfekt. Men jag gillar verkligen färgerna!
 
 

Retrospelsmässan, 2017~

I lördags var det dags för en av årets bästa dagar - Retrospelsmässan. Med en ny lokal och nya öppettider. Vi hade, som vanligt, riktigt kul på mässan! Vi längtar redan till nästa år.
 
Och vi var ju inte direkt de enda som var pepp på att Restrospelsmässan var tillbaka. Det var lång kö innan mässan öppnade, men i år var kön inget problem under dagen. Alla som ville komma in kunde komma in! Snabbt och enkelt. 
 
 
Jag fick en jättefin Bubble Ghost-tavla från Slusk! Han hade som vanligt med sig riktigt snygga tavlor. 
 
Och Voonilipton fick den "berömda" Storfmus-magneten från Projekt Game Boy. Så kul!
 
Andreas är glad över att vara tillbaka på Retrospelsmässan.
 
Jag passade på att ta lite behind the scenes-bilder när GamingGrannar filmade sin videoblogg om mässan. Här intervjuar de Alexander "BG" Berggren -  grafisk designer för det härliga spelet Alwa's Awakening.
 
Jag köpte en poster, och fick den signerad av hela teamet på plats. Och en bild!
 
Och så träffade vi Robin och Filippa från Par i Pixlar, som inte hade varit på RSM tidigare. 
 
Och jag träffade en mina bästa internet-vänner, Danny, för första gången! Yay!
 
Vi träffade våra vänner Lene och Robin igen. Alltid lika härligt! 
 
Vi lyckades hitta Lurx också!
 
Och Linnea!
 
För den som gillar plushies (som jag) fanns det mycket fint på mässan. 
 
Och det fanns ju, så klart, en väldans massa spel!
 
 
Det gick även att spela arkadspel och flipper! 
 
Andreas ställde upp i Tetris-tävlingen, men det blev tyvärr ingen vinst. Det var även, som vanligt, en tävling i Super Mario Bros 1.
 
Och mer spel! 
 
Andreas passade på att testa spelet Wünderling, av Retroid Interactive. Det har inget releasedatum än, men det ser helt klart lovande ut.
 
Sedan var mässan slut för i år. Det blev en riktig heldag för oss, och att det fanns foodtrucks utanför mässlokalen gjorde lunchandet enkelt.  
 
Vi är så himla nöjda med årets mässa! Nu ser vi fram emot RSM 2018. Hype! 
 
Här har vi min lilla loot från mässan: en signerad Alwa's Awakening-poster, diverse Resident Evil-saker som jag fick, en Sylveon-plushie, Bubble Ghost-tavlan från Slusk, och två spel. En riktig blandning! Tack för den här gången, Retrospelmässan!
 
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0