Clearview~

Idag, efter två års väntan, släpptes ett nytt album av mitt favoritband Poets of the Fall. Det var i och med att jag spelade Alan Wake år 2011 som jag upptäckte detta underbara band. Jag har lyssnat igenom skivan, och har skrivit ner lite anteckningar om mina första intryck. Som helhet tycker jag att den var bra, men inte fantastisk. Det fanns många lugna låtar, och alldeles för få med högt tempo för att väga upp det. Men vem vet - om en vecka eller två kanske det är mitt nya favoritalbum?
 
 
Tio nya låtar, varav Drama for Life släpptes som singel för ett tag sedan. Med två olika videos. Själv föredrar jag nog ändå lyric-videon, som kom först. Drama for Life är skivans första låt, och jag tycker att det är en bra låt att starta ett nytt album med. Den blev snabbt en favorit. Nu ska låtarna in på min iPod, och så återkommer jag om vad jag tycker om låtarna när jag smält dem lite mer.
 
 

Vi ses väl på Retrogathering?~

Imorgon är det dags för Retrogathering! Vi kommer vara där, och jag hoppas att ni är där också! Ser fram emot en rolig mässa imorgon. Jag har ingenting särskilt som jag planerat att köpa, men det kommer nog med största sannolikhet bli ett par inköp, hehe. Som vanligt kommer jag att blogga om morgondagens mässa. Här kan ni se bilderna jag tog förra året. Andreas ska inte sälja någonting den här gången, så vi kommer kunna gå på mässan tillsammans. Yay! Retrogathering är öppet imorgon 10:00-18:00, i Växhuset i Västerås.
 
Jag hoppas att vi ses där!
 

Höstförkylning~

Sommaren är över, och hösten har kommit. Och den tog med sig en förkylning till mig. Tack, hösten. Snällt av dig. Det började med att jag vaknade med lite ont i halsen i lördags, men jag kämpade på och jobbade hela dagen ändå. Igår vaknade jag upp helt utmattad och med en full förkylning. Så mina dagar just nu består endast av vila, vatten, té, och Netflix. Kanske några rundor The Binding of Isaac, om jag orkar. Jag hoppas kunna bli av med den här förkylningen snart - känner mig så himla orkeslös. Vill ju kunna jobba igen. Och streama. Och orka röra på mig. Det är inte kul att bara vara hemma hela tiden. Hoppas att det ger med sig snart.
 

Mlie spelar Resident Evil 4~

 
Förra veckan började jag äntligen streama Resident Evil 4 till PlayStation 4. De första delarna finns nu uppe på min YouTube-kanal (som jag haft i en sisådär 100 år). Men vill ni se till att inte missa kommande delar är det ju bara att följa mig på twicth!
 
 
Här har ni spellistan, som just nu innehåller tre delar. Livet har kommit lite emellan streamingen, men jag hoppas komma igång igen snart. Hoppas ni vill följa med på äventyret!
 

På äventyr med min Squirtle~

Nu i veckan kom äntligen uppdateringen till Pokémon GO som vi längtat efter - med det så kallade buddy-systemet. Det innebär att du får ha med dig en Pokémon när du är ute och går. Efter en viss sträcka får du en candie till din buddy, vilket gör att det blir lättare att samla candies till de lite ovanligare monstren. Min absoluta favorit-Pokémon i första generationen är Blastoise, så det var ju en självklarhet att Squirtle skulle bli min första buddy.
 
Så här såg det ut när Squirtle plockade upp sin första candy! XP:n har tyvärr ingenting med det att göra, haha. Kläckte ett ägg precis innan. Det är en bit kvar innan jag har min Blastoise, men då kan jag ju bara njuta längre av min söta buddy.
 
 

The Bakers~

Efter att ha sett den här videon tar jag tillbaka det jag sa om att dessa zombies hade ett bra bordsskick, haha. Resident Evil 7 blir mer och mer intressant u mer jag ser av det. Jag blir glad över att det verkar röra sig bort från Resident Evil 6, och närmare seriens första delar.
 
 
Än är det dock långt kvar till januari - mycket kan ändras innan dess!
 

Nya bilder från Resident Evil 7~

Under Tokyo Game Show 2016 den här veckan, kommer det släppas lite ny info om det kommande Resident Evil 7. Fram tills dess har jag fått ta del av två nya bilder att visa upp för er här på bloggen.
 
Här har vi "Dinner", som visar ett par zombies med väldans bra bordsskick.
 
Och här har vi "Huh? That wall...".
 
Det ska bli kul att se vad som sägs på Tokya Game Show. Ju mer jag ser från Resident Evil 7, desto mer pepp blir jag på det. Jag hoppas att det är precis det vi vill att det ska vara - läskigt, svårt, och fyllt med olika pussel. Spelet ser ju åtminstone ut att ha stor potential.
 

Nu blir det stream~

Om ungefär 10 minuter (18:30) drar streamen igång - och det blir Resident Evil 4! Hoppas att ni hänger med. Länk till min twicth-kanal finns här.
 

Ett nytt liv åt en gammal vän~

År 2011 sydde jag min tredje cosplay någonsin. Claire Redfield från Darkside Chronicles kapitlen Game of Oblivion. Med andra ord en uppdaterad version av hennes outfit från Code: Veronica. Det var en minst sagt ambitiös cosplay. Det var första gången jag sydde ett par byxor - och jag valde att sy ett par jeans. Som i efterhand inte alls ser så bra ut som jag tyckte att de gjorde då, haha. Men det var mitt första försök. En del av dräkten som faktiskt blev lyckad är västen. Den har inte världens bästa passform, och den saknar innertyg. Men jag har ändå alltid varit nöjd med den.
 
 
Som med de flesta av ens cosplays finns det en del saker jag skulle ändra på den här dräkten, om jag hade tid till det. Eller rätt tyg. Och det där med tyget är inte längre ett problem. När jag var hemma hos mina föräldrar och plockade bland några lådor i källaren hittade jag tyget som jag använde till västen.
 
 
Och inte lite heller - jag hade ju hu mycket extra som helst! Så nu är bara frågan om jag ska orka göra om hela västen från början, eller helt enkelt bara renovera den gamla lite. Gör jag om den måste jag nog göra om teckningen som jag använde till trycket, samt hitta ett tryckeri som kan fixa jobbet för en billig peng. I vilket fall ser jag fram emot att ge den här cosplayen ett nytt liv i år.
 

Fyra eller fem~

Det var inte bara min Licker som jag fick hem idag - Resident Evil 4 till PlayStation 4 smög in genom brevlådan för ett par timmar sedan. Så nu kommer den stora frågan: vill ni helst se mig spela igenom Resident Evil 5 på Veteran, eller ska jag istället spela Resident Evil 4? Valet är upp till er - jag är lika frestad att köra båda.
 
 
Skriv en kommentar här vilket ni helst vill se. Jag kommer med största sannolikhet streama det andra också spelet också, men det blir så klart när det första väl är avklarat. Så: Resident Evil 4 eller Resident Evil 5 (Veteran)?
 
 

Den är äntligen här~

För ungefär ett och ett halvt år sedan beställde jag en ny grej till min samling. Med motivation från det tillfälle då en sak som jag jättegärna ville ha i min samling var slutsåld när jag väl bestämt mig, kunde jag inte låta även denna komma undan. Så jag beställde den. Utan att riktigt veta var jag skulle ställa den när den kom fram, haha. Det var tänkt att den skulle skickas ut från tillverkaren förra hösten. Men den kom aldrig. Jag försökte höra av mig till dem, men utan att få något bra svar tillbaka. Så jag blev minst sagt överraskad när jag fick ett mail från dem för någon vecka sedan att det var dags att betala den. Idag fick jag äntligen hämta den.
 
Den här stora och otympliga lådan vägde 8,3 kilo.
 
Jag blir alltid lika glad när jag ser de här lådorna. Det var inte det lättaste att få ut den ur ytterkartongen, haha.
 
Så himla fin låda! Det är väl inte så svårt att gissa vilket som är mitt favoritmonster i Resident Evil-serien, med tanke på hur min bloggheader ser ut, hehe.
 
Och här har vi dagens stjärna - min Licker. Eller ja, åtminstone ett print av den. Som en liten teaser!
 
Den är så otålig på att komma ut ur lådan!
 
Min fina Licker är nummer 17 av 150. Så himla häftigt att ha en av de första som gjordes!
 
Åh, den är så himla cool. Tungan låg för sig själv i lådan så att den inte skulle gå sönder. Väl inplastad.
 
Så här ser den ut med alla delar på plats! Jag blev väldans överraskad när jag såg hur mycket den vägde. Helt klart en av de häftigaste sakerna i min samling.
 
För att visa hur massiv den här Lickern faktiskt är, ställde jag den bredvid mina andra figuriner från Hollywood Collectibles. Bara plattan väger bly, haha! Och den viktiga frågan är fortfarande: var sjutton ska jag ha den?
 
Det är ju lite fullt i min Resident Evil-hylla. Några av mina andra figurer har redan fått en plats i min klädkammare för att det är så fullt här. Och den här klumpen väger ju trots allt 8 kilo. Aja, nu har jag den åtminstone här hemma. Vi får se vart den hamnar senare!
 

Min söndagsmorgon~

Dagen började med en tur till tvättstugan. Jag hade tänkt sätta mig i soffan och bara slökolla på tv, men när Andreas sa att han skulle börja redigera några videos för MaxHP, kom jag ju på att jag faktiskt kunde leka lite med min ritplatta.
 
Och först ut blev denna teckning som är inspirerad av en bild på mig från förra sommaren. Så nu har jag lite att göra, haha. Vi ska ge oss ut på Pokémon-jakt senare, men det får bli när tvätten är klar.
 
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0