Nyårsfirande i Pokémon GO~

I kylans tider passar Niantic på att komma på smarta events och knep för att locka ut oss på promenader. Just nu är det till exempel högre chans att kläcka bebis-Pokémon från Generation 2. Än så länge har jag inte fått en enda. Men jag har en massa ägg som ligger och gror! Vid det första Pokéstoppet du snurrar på varje dag just nu, får du en incubator med 1 användning. Så det är bara att försöka få de små sötnosarna. Eftersom det är nyårsafton, har laddningsskärmen fått en väldans passande ändring.
Med Elekid, Cleffa, Pichu, Igglybuff och underbara Togepi, och en massa fyrverkerier. Så himla fint!
 
Nu är vi även inne i den andra fasen av det här eventet, där det är högre chans att stöta på Charmander, Bulbasaur och Squirtle i det vilda. Helt perfekt i min jakt på Charizard!
 
Och de här fina paketen finns att köpa i shoppen. Jag älskar verkligen att Niantic ständigt får spelet att kännas nytt!
 
 

Nästa teckning~

Jag blev klar med Peach-teckningen igår, men det är inte den enda oavslutade teckningen jag har. Nästa projekt blir att göra klart min första fanart av Primarina - Popplios sista utveckling från Pokémon Sun och Moon.
Jag har kommit en bra bit på vägen, men det är långt kvar innan jag kan låta mina Copics komma ut och leka. Det här var första gången jag provade att rita Primarina. Jag föll för designen så fort min Brionne utvecklades. Det ska bli riktigt kul att fortsätta med den här teckningen!
 

Princess Peach~

Min teckning av Princess Peach är äntligen klar. Och jag har fler work-in-progress-bilder att visa!
Det blev en väldans massa ändringar från original-linearten till den version av bilden som blev färglagd. Jag gjorde i stort sett om alla linjer från början, och gav henne ett helt nytt ansikte. När jag nästan var klar med alla färger i den första versionen, haha! Men det är det som är en av de stora fördelarna med att måla digitalt - allt går att göra om, hur många gånger som helst.
 
Här hade jag börjat med skuggningen i ansiktet. Och ju längre jag kom, desto mer kände jag att jag hade glömt något. Sedan insåg jag vad det var: jag hade ju glömt att måla klart hennes mun!
 
Sådär ja, mycket bättre. Den här teckningen har varit den längsta processen någonsin, med tanke på allt som behövde göras om. Och att jag innan idag inte ens hade rört den på två månader, hehe. Men nu är den klar - är ni redo att se hur den blev? Klart ni är!
 
Jag är så himla nöjd med hur den blev! Större version av bilden finns här.
 
 

En skugga över Peach~

Eller åtminstone en delvis skugga. Jag har precis börjat med skuggningen av min Peach-teckning, efter två månaders uppehåll från den teckningen. Hoppsan!
Jag har aldrig riktigt gillat att lägga till skuggor. Det ser fantastiskt ut och ger bra djup i bilden - när andr gör det. För mig är det en teknik som fortfarande behöver övning. Men jag kan åtminstone se framsteg i processen. Än så länge är kronan och håret skuggade. Och jag har ändrat hennes hudfärg till något lite mörkare. Hon såg bara så väldans blek ut, så här två månader senare. Hehe. Nej, tillbaka till Peach nu - hon har väntat länge nog!
 

En mysig jul~

I år var första gången som Andreas och jag hade möjlighet att fira med min familj, tillsammans. Så då blev det så klart julfirande hos både mamma och pappa! Det var så kul att visa Andreas våra jultraditioner. Som att vi alltid får ett paket av tomtenissarna (även känt som min mamma), som alltid innehåller en ask med vårt favoritgodis. Min bror får Geisha, min syster får Toffifee, och jag får givetvis världens bästa godis: Romerska Bågar. Om nom nom!
 
Den traditionen började dock med att vi fick ovan nämnda godisask, en tidning och en chokladtomte. För att vi skulle hålla oss sysselsatta i några timmar medan mamma (relativt ostört) fixade med maten. Sedan hängde liksom den där chokladasken kvar. Vi vaknade upp hos mamma på julaftonsmorgonen, och det blev goda skinkmackor till frukost. Till Julkalendern, som jag inte följt i år heller. Jag har bara glömt bort det hela tiden. Jag har ju liksom knappt fattat att det är december än, haha.
 
En glad Andreas tar för sig av julfrukosten.
 
Efter att ha ätit gott, var det dags att göra sig i ordning. Och fotas framför granen - så klart!
 
Sedan dukades godisbordet upp med en massa godsaker! Det blev vår lunch, hihi.
 
När min bror kom förbi passade jag på att be mamma ta en bild på mig och syskonen. Brorsan kan sällan vara seriös på bilder, haha! Efter paketöppningen var det dags för mig, Andreas och brorsan att bege oss iväg till pappa för att äta julmat och spendera resten av julafton där.
 
Maten var så himla god! Åt nog lite för mycket - men det var det värt!
 
Fick en bild på allihop. Det var längesedan jag och min bror firade jul med pappa, så det var jättekul att vi gjorde det i år. Och ännu bättre att Andreas kunde vara med. Jag hade en riktigt mysig jul, och det bästa av allt var så klart att umgås med hela familjen.
 

God jul~

Då var det julafton! Tack för att ni tittar in här på min blogg, fina läsare. Jag vill så klart passa på att önska er alla en god jul och en underbar dag.
 
 
Hoppas att ni äter en massa god mat, och minst fem bitar choklad!
 

En dag kvar~

Imorgon är det julafton. Hur det nu gick till. December började ju liksom igår? Haha, det här året har bara flugit fram, och jag vet inte riktigt om jag hinner med. Idag har jag passat på att slå in alla julklappar. Och köpa den sista. Som vanligt är jag med andra ord ute i god tid. Känns ungefär som när jag jobbade med en cosplay i slutsekunderna innan jag behövde åka iväg. Men nu är det klart. Och imorgon ska allt bara slitas upp ändå. Så kan det gå! Ikväll blir det uppesittar-myskväll med familjen. Vi har till och med köpt Bingolotter. Kommer bli så kul! Jag hoppas att ni alla har en riktigt bra 23:e december!
 
 
Hur ser era planer ut inför jul?
 

En nerpackad cosplay-garderob~

I lördags hade vi en riktig vinter-rensar-dag här hemma. Med fokus på min klädkammare. Som var ett enda stort kaos, haha. Så nu är mycket slängt, medan annat fick hoppa ner i lådor. Min cosplaygarderob var en sån sak som jag inte känner att jag behöver ha framme varje dag.
 
 
Jag vill hellre utnyttja det utrymmet till mina vanliga kläder. Som tidigare fått samsas på en alldeles för liten yta. Det är ju liksom inte varje dag jag går ut på stan som Braixen eller Little Sister, liksom.
 
 
Den här lådan var som gjord för mina cosplays - allting gick ner! Tills jag, efter att ha kämpat med all organza från Braixen, upptäckte att Isabelle-kläderna hade vandrat in i köket. Så den får vänta på en bättre plats, helt enkelt. Jag längtar så mycket tills jag fått ordning på min garderob. Det här var åtminstone ett stort steg i rätt riktning.
 

Jag spelar: Pokémon Moon~

Äntligen. Som jag har längtat efter ett nytt Pokémon-spel. Jag har suttit med Moon sedan release, och Andreas spelar Sun. Det är få saker som slår känslan av att ge sig ut på ett helt nytt Pokémon-äventyr. Jag hade sedan länge bestämt mig för att välja vatten-startern Popplio som min första Pokémon i Alola. Så när det var dags att välja blev valet minst sagt enkelt.
 
 
Vad gäller resten av laget så har jag faktiskt inte riktigt bestämt mig. Just nu har jag med mig Primarina (Popplios sista utveckling), Toucannon, Petilil, Butterfree, Magneton och Persian (Alola-formen). I dagsläget känns det mest bara som att Persian är där för att jag inte har hittat någonting bättre, så vi får se vad som händer under äventyrets gång.
 
En sak som jag verkligen gillar med Pokémon Sun/Moon, är att Pokémon-Amie-funktioen från X/Y har gjorts till en mer naturlig del av spelet. Efter vissa strider kan du få alternativet "care", där du med hjälp av olika verktyg kan piffa till din Pokémon så att den åter är fit for fight.
 
 
Som här, där min Pikipek blev lite tilltufsad efter en hård strid. Och så lite bönor för att stilla hungern, och en klapp på huvudet för ett bra jobb. Ju gladare och ju mer din Pokémon tytt sig till dig, desto mer XP får den i strid. Den kan även i vissa fall undvika attacker och väcka sig själva efter att motståndaren sövt den. Inte helt fel! Hela äventyret känns mer levande när det går att interagera så här med sina Pokémon.
 

Mest populära istagram-bilder, 2016~

På något sätt är vi inne i den sista månaden av 2016. Hur hände det här? Det känns som att det var september nyss! Helt galet. Mot slutet av året brukar det dyka upp en massa sammanfattningar av det gångna året, så jag tänkte att jag kunde dela med mig av mina 9 mest populära bilder på instagram i år.
 
 
Inte helt oväntat var det bilder på min Resident Evil-samling som hamnade högst upp på popularitetslistan av de 154 bilder som jag vid det tillfället hade lagt ut på instagram under 2016. Och så en bild på mig och min Andreas, och så Bloodborne.
 
 

Och så gick det en vecka till~

Jag hade tänkt bunkra upp med en massa blogginlägg i början av veckan när jag var ledig, men så tackade jag ja till ett extra pass. Så då blev det inga inlägg ändå. Så kan det gå! Men nu sitter Andreas och redigerar några avsnitt för Spelklassiker Musiks fina julkalender, så då passade jag på att sätta mig med bloggen och skriva lite. Jag har en del bilder att gå igenom på telefonen, för att se vilka som passar för de olika inläggen jag planerat. Så den här förmiddagen läggs helt enkelt på bloggen. Har verkligen saknat att blogga ordentligt. Jag har ju så mycket jag vill visa er! Som de här fina Pikachu-sakerna som jag fick från en kollega när han kom tillbaka från Japan:
 
 
Så himla fin! Jag blev riktigt glad när jag fick den.
 

Nämen, hej där~

Hej. Här är jag. Jag är här. Det har nästan gått en hel månad sedan jag skrev mitt förra blogginlägg. Jag har bara inte orkat med att blogga. Så då blev det en paus istället. Idag ville jag väl mest bara säga tack till er som ändå besöker min blogg dagligen, även om uppdateingen har varit rätt sämst den senaste tiden. Jag har haft fullt upp med jobb, och inte orkat med så mycket annat. Jag ska försöka komma tillbaka till bloggandet igen nu - jag saknar det ändå. Så vi får se hur det går. Jag har ju ett helt nytt Pokémon-spel att blogga om! Och ett par andra saker som jag har haft för mig när jag väl orkat, under den här perioden. Tack igen för att ni finns kvar. Jag uppskattar det jättemycket. Kram,
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0