Herkules stream efter lunch~

Det blir en efter-lunch-stream av Herkules även denna onsdag. Jag kommer börja spela runt 13:30 på min twitch.tv/mlie_redfield
 
 
Hoppas att vi ses i chatten!
 

Mayor Mlie tar semester~

Raptures borgmästare, Mlie, har tidigare gett sig ut på ett par Pokémon-äventyr och lämnat staden i Isabelles händer. Nu är det dags för Mlie att ta semester igen. Och den här gången har hon åkt och campat.
 
Det otroligt söta mobilspelet Animal Crossing Pocket Camp släpptes förra veckan. Jag började spela det i söndags, och har haft svårt att lägga ifrån mig det. Jag trodde inte att Animal Crossing skulle passa som mobilspel. Men det har verkligen gjorts på rätt sätt. Även om jag verkligen trodde att jag skulle tröttna på det efter fem minuter. Jag ville väl inte ha för höga förhoppningar som spelet kanske inte skulle kunna leva upp till. Hur som helst så är jag helt klart fast. Animal Crossing Pocket Camp känns som en perfekt semester från borgmästar-sysslorna i Animal Crossing New Leaf.
 
Något som gjorde mig riktigt glad var att jag kunde återskapa Mayor Mlies utseende från New Leaf. Jag kan ju liksom inte spela Animal Crossing utan henne.
 
Och Isabelle är lika underbar som alltid.
 
I början av spelet får du välja vilket tema din campingplats ska ha. Jag valde Cute - det går ju aldrig att få för mycket rosa!
 
Tack, Isabelle! Men om hon är här - vem tar egentligen hand om Rapture när Mayor Mlie är på semester?!
 
Hehe, tänkte väl det. 
 
Precis som vilket annat Animal Crossing som helst, så handlar Pocket Camp om att prata med bybor och hjälpa dem med uppdrag, fiska, möblera hemmet (i det här fallet din campingplats), fånga insekter och ha en mysig stund med ett härligt spel.
 
Isabelle har så bra koll på mitt Rapture, så jag kan nog stanna kvar på semestern i någon vecka till.
 

Ett nytt äventyr på gång - möt mig i Raccoon Forest~

Snart är det dags för nästa äventyr på twitch! Vi beger oss till en gammal herrgård utanför Raccoon City, med streamstart 18:00. Förbered era Jill-mackor - nu är det dags att ge sig på det allra första Resident Evil-spelet! 
 
 
Hoppas att vi ses i chatten!
 

Välkommen, Farfetch'd~

Den här veckan har varit en bra vecka för Niantic och Pokémon GO. Ja, jag spelar det fortfarande. Det gör ju promenaderna så himla mycket roligare! All motivation är väl bra motivation, haha. Men, tillbaka till inlägget. Den här veckan har det varit Global Catch Challenge - ett event i Pokémon GO där målet var att fånga så många Pokémon som möjligt för att kunna låsa upp bonusar. När första nivån låstes upp (ungefär två dygn efter att eventen drog igång) fick vi dubbel XP, högre spawn rate på alla Pokémon, och lure-modulerna räckte i 6 timmar istället för 30 minuter. Och när det ändå är dubbel XP använder vi så klart lucky eggs för att få fyrdubbel XP. Kort sagt - det blev många timmars promenader. När sedan den andra nivån låstes upp fick vi även ännu mer frekventa spawns, och dubbel stardust. Tredje och sista nivån då? Vad var grejen med det här eventet? (Förutom en fantastisk chans att farma XP). Den tidigare regionslåsta Farfetch'd finns att fånga i hela världen, under 48 timmar. (Asien fick då Kangaskhan - trist om Farfetch'd hem inte skulle få en lika bra bonus som vi andra).
 
 
Vi nådde till slut den sista nivån under natten till idag. Runt klockan 03 dök det upp en Farfetch'd utanför lägenheten. Allt slit lönade sig. I början på eventet hade jag fångat 7169 Pokémon. När Farfetch'd hade låsts upp hade jag fångat 8246. Alltså har jag samlat ihop 1077 Pokémon den här veckan. Inte så illa! Jag har dock börjat bli förkyld, jag har världens träningsvärk i benen, och hela kroppen gör ont. Det var ett riktigt roligt event, och Farfetch'd (och dubbel XP!) var helt klart en belöning värd slitet. Nu i veckan byter jag dock ut Pokémon GO till Animal Crossing Pocket Camp. Men mer om det en annan dag. 
 
 

Co-op stream med Andreas~

Klockan 18:00 kör jag och Andreas igång med en co-op stream på twitch.tv/grannen_hiro
 
Hoppas att ni kommer in och säger hej! 
 

Stream ikväll~

Vi fortsätter med Rebecca och Billy-bokhyllas äventyr i Resident Evil 0 ikväll, med start 18:00 på twitch.tv/mlie_redfield.
 
 

Min kärlek till Herkules~

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg är jag bäst i världen på Disneys Action Spel Med Herkules till PlayStation. Med det ni kanske inte visste är svaret på frågan: varför just Herkules? För det är inte en slump att det var just Herkules som jag började speedrunna. Och här vill jag bara tillägga att jag aldrig i mitt liv trodde att jag skulle klara av speedrunna någonting, med tanke på hur lätt jag ragequittar och ger upp i spel. Och nu har jag ett världsrekord!
 
Men som sagt - Herkules. En film som jag såg så otroligt många gånger när jag var liten. En film som trots allt är en av mina favoritfilmer. Men det var inte bara filmen jag hade. Jag hade en ljud-cd med Herkules som gick varm i min cd-spelare, jag hade (så klart) spelet till PlayStation (även om spelet saknas och det bara är ett tomt fodral nu), en otroligt fin Barbie-Meg-docka, bokmärken, McDonanalds-gosedjuret av bebis-Pegasus (min bror hade bebis-Herkules), och en superfin rosa pyjamas med Meg på. Senare köpte jag även en affisch som hängde på väggen i mitt rum hemma hos mamma tills jag flyttade hemifrån, en serietidning, en miniaffish som jag fick av Andreas, jag har även fått ett komplett spel till PlayStation, och Myrra Malmbergs (Megs röstskådespelares) autograf. 
 
 
 
 
 
Även om jag nog aldrig kommer att cosplaya Meg (det var länge en drömcosplay), så är jag väldans glad över att ha den här autografen. Tack till Hanna som var snäll och fixade den åt mig.
 
Många av de Herkules-saker jag hade som liten har tyvärr försvunnit i någon av alla flyttar. Det har blivit ett par genom åren. Jag nämnde att själva spelet hade försvunnit (det ligger ett International Track and Field i fodralet), men jag saknar även dockan, VHS-filmen (jag har den på DVD nu istället), pyajamasen (som jag dock sedan länge växt ur) och Pegasus-gosedjuret. Minnena finns kvar, och det är ju åtminstone något! 
 
 
Idag fick jag hem det senaste tillskottet i det som ändå kan kallas min Herkules-samling. NTSC-versionen av spelet, yay! Perfekt att ha när jag ska speedrunna hemifrån, till exempel. 
 
Så nej, det är inte en slump att det blev just Herkules som jag speedrunnade. Kommer jag speedrunna någonting annat? Jag vet inte. För tillfället räcker Herkules gott och bra för mig.
 

Bäst i världen~

För 20 dagar sedan hände någonting riktigt häftigt. Jag blev bäst i världen på Herkules till PlayStation. 
 
 
Vägen till världsrekordet har inte varit lätt, men mer om det en annan gång. Jag hoppas att jag kan behålla förstaplatsen länge! Vi får helt enkelt se hur det blir med det. 
 
Min världsrekordrunda kan ni se här:
 
 
Tänk att jag faktiskt kunde bli bäst i världen!
 

Ibland är jag lättskrämd~

Som när jag spelade Haunting Ground på stream och det här hände:
 
Länk till klippet ovan: https://clips.twitch.tv/BlueCharmingAardvarkUWot
 
Det är kul med clips på twitch, haha! 
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0