Nya upptäckter i Gardening Mama~

Hur mycket jag än tycker om att spela det otroligt bedårande spelet Gardening Mama Forest Friends, så måste jag erkänna att hissen inte alltid går ända upp. Jag upptäcker nya saker hela tiden, efter alldeles för lång tid. Som när jag insåg att min trädgård hade blivit större. Men, innan vi går in på nästa grej som hissen stannade några våningar för tidigt för kan jag visa hur man på ett enkelt sätt kan förnya sin spelupplevelse. Man kan byta temat, så att det blir olika årstider!
 
Så här ser det ut till att börja med.
 
Sedan blir det vår och körsbärsblommor.
 
Sedan blir det ju sommar, sol och palmer!
 
Det finns ju, så klart, ett tema med höst och Halloween. Fler teman har jag inte fått än, men det blir nog fler ju längre in i spelet jag kommer.
 
Så, tillbaka till det som tog mig så lång tid att förstå. Ibland när man får fröer som belöning när man avslutar förfrågningar, står det när man är klar för dagen att fröutbudet i shoppen (där valutan är "tickets" som man får i spelet) är utökat.
 
Eftersom man kan plantera fröer hur många gånger som helst när man väl har låst upp plantan, tyckte jag att de där fröerna i shoppen kändes så meningslösa. Jag kunde ju plantera allt ändå, vad skulle jag med dem till? Tills jag, igår kväll, faktiskt spanade på fröutbudet och köpte två stycken blomsorter. Som jag alltså redan hade. För att se varför man kunde köpa dem. När jag sedan skulle plantera gick hissen till slut ända upp.
 
Man kunde välja mellan olika färger när man väl köpt fröerna. Där ser man.
 

Mina länktips~

Jag hoppas att ni har märkt min lilla länklista som jag har på bloggen. Har ni inte det är det dock ingen fara - jag tänkte nämligen gå igenom dem lite djupare idag!
 
 
Listan är i bokstavsordning, och vi börjar väl från början! Där har vi Andreas twitch-kanal, där man helt enkelt kan se när min sambo spelar spel. Precis som att man kan se mig spela på min kanal!
 
Sedan har vi Dannys Let's Plays, där man kan se Daniels genomspelningar av olika spel. Som Silent Hill, Alan Wake, BioShock och mycket mer!
 
Efter det har vi GamingGrannar, som är den blogg som Andreas är en del av. De lägger upp YouTube-videos ungefär en gång varannan vecka, och de har alltid en massa spelrelaterat att bjuda på.
 
Nikkes YouTube-kanal är precis vad det låter som - det är Nikkes Youtube-kanal. Där blir det en hel massa spel! 
 
Sarah bloggar om sin vardag, som kantas av spel, jobb och träning. Härlig vardagsläsning!
 
Sedan har vi SpeLinneas blogg. Där skriver Linnea om nästintill allt möjligt mellan himmel och jord. Och spel!
 
Spel & Sånt. En supermysig spelbutik. Helt enkelt.
 
Spelklassiker är den Podcast som Andreas och Tobias spelar in varje vecka som handlar om tv-spelsmusik. Nya avsnitt varje måndag, yay! Än så länge finns det 244 avsnitt.
 
Och sist men absolut inte minst - Stings Cosplay. Där kan man spana in Sannas, aka Stings, underbara cosplays. Hon har hunnit med att göra väldans många dräkter.
 
Så, det var det! Ta er tid att spana in de olika länkarna. Det är ju därför jag har dem på min blogg!
 

Mobilblogg, 29/4~

God morgon! Min lediga onsdag började med en VIP-frukost (endast för medlemmar, inte mer VIP än så) på The Body Shop. Alla som handlade skulle få en goodiebag, så jag tog tillfället i akt att spendera lite pengar. Det blev en ansiktsrengöring i samma serie som resten av min ansiktsvård och ett nytt läppbalsam.
 
Jag har gått upp runt 7-8 varje morgon nu i lite mer än en veckas tid, mest för att jag i vanliga fall är väldans bra på att sova bort dagen. Nu har jag hunnit med frukosten, handlat lite på ICA, slagit in min systers födelsedagspresent (hon fyller år imorgon, världens bästa lillasyster) och varit ute på en kortare promenad. Och klockan är inte ens 11:30! Dagarna har ju så mycket mer att erbjuda när man går upp tidigt istället för att, som jag brukar göra, sova till 10-11 beroende på när jag börjar jobba. Det blir lättare och lättare att gå upp tidigt, och jag känner att jag blir gladare av det. Jag har ju fortfarande en hel onsdag framför mig nu!
 
Tänkte även passa på att påpeka en sak. Den senaste tiden har det smugit in lite mer smink- och skönhetsrelaterat i min blogg. Det handlar om ett ökat intresse för det från min sida, och jag vill bara dela med mig av det som händer i mitt liv. Men tro mig när jag säger att jag aldrig kommer att tappa mitt fokus på spel. En gång en nörd - alltid en nörd.
 

Jag har sett: Avengers, Age of Ultron~

Och jag gillade det jag såg. De flesta Marvel-filmerna blandar action och humor på ett klockrent sätt, och även det senaste tillskottet imponerade. Detta inlägg är helt fritt från spoilers, yay!
 
Det som är lite halvjobbigt med alla dessa filmer om de olika medlemmarna i Avengers är att man måste se dem alla för att få en klar bild av hela universumet. Och gärna minnas nästintill varje detalj. Om man har mer koll på de individuella karaktärerna blir helheten så mycket bättre. Vem min favorit är?
 
Captain America! Inte så svårt att gissa när man ser hur jag såg ut i biomörkret. Och på väg hem från jobbet. Men, tillbaka till filmen. Vissa karaktärer blev mer utvecklade i denna uppföljare, vilket jag gärna skulle vilja se mer av vad gäller de övriga. Filmen är helt klart ett måste om man gillar de övriga filmerna. Sedan tycker jag ändå att Black Widow fick alldeles för lite screentime. Mer Black Widow åt folket! (Och mer Captain America, så klart).
 

Streamdags~

Nu är det dags att spela igen - klicka in till min stream vet jag!
 
Klicka på bilden för att hänga med på äventyret. (Eller så kan du vara tråkig och klicka här).
 

Makeup Geek~

I måndags fick jag den riktiga födelsedagspresenten från Andreas. Som helt klart var värt väntan - ögonskuggor från Makeup Geek och en Z-Palette!
 
Det som är så smidigt med de här ögonskuggorna (något som de inte är ensamma om, men de första jag har som är på det viset) är att de är magnetiska. Så man kan bygga sina egna paletter. Hur bra? För bra!
 
Så här byggde jag ihop min lilla palett. Den rosa längst till höger heter Cupcake och är så himla söt. Så nu har jag massa nytt att leka med!
 

Dags för nya bilder~

Jag har tröttnat lite på min header-bild på twitch. Så här ser den ut:
 
Nu har jag ju inte haft den bilden min twicth-kanal så jättelänge (januari), men jag har ändå lyckats tröttna på den. Så idag kände jag att det var dags att göra någonting åt det.
 
Och här är den nya bilden! Så mycket ljusare, så mycket bättre. Kan bero på att den bilden är tagen idag, och den gamla är ifrån januari. "Lite" mer solljus nu än då, haha! Nästa bild att förnya är profilbilden här på bloggen. Den har hängt med sen i somras, om jag inte minns helt fel. Så kul med lite nytt! 
 

Linjen mellan ledig och jobb~

Idag är jag, enligt mitt lilla schema, ledig. Men eftersom jag skrivit upp mig att jag kan jobba extra, är jag redo at dra iväg om jag blir inringd. Så jag vet inte riktigt om jag är ledig eller inte än, haha! Spännande dag. Jag hade för övrigt en riktigt rolig stream-session för ett par dagar sedan. Jag spelade The Binding of Isaac Rebirth (så bra!), och började med ett win-streak på -28. Inte okej, haha! Men jag lyckades ta mig förbi Mom's Heart under båda de rundor jag spelade den kvällen. Så nu är mitt win-streak på 2 - ganska mycket bättre. Minst sagt. Blir jag helt ledig idag blir det förmodligen lite streamande senare under dagen. Men med tanke på hur fint vädret är ska jag passa på att vara ute i solen innan jag sätter mig och spelar.
 
Vad ska ni göra idag?
 

Vi ses väl på Retrospelsmässan~

Lördagen den 16:e maj är det äntligen dags för årets upplaga av Restrospelsmässan i Göteborg! Den här fantastiska dagen är en av årets absolut bästa dagar. Mässan öppnar klockan 9 på morgon och stänger klockan 18. Förutom den givna mässytan där man kan fynda en väldans massa (om man har tur), kommer det även finnas tävlingar av olika slag, cosplaytävling och en massa annat skoj. Jag har varit på RSM de senaste åren, och det är lika kul varje gång. Hoppas att vi ses där!
 
På bilden ovan syns allt jag köpte på RSM förra året. Inlägget i sin helhet kan läsas här.
 
Hoppas att vi syns i maj!
 

Gardening Mama~

Jag fick ju en reservpresent på min födelsedag, eftersom den riktiga inte hann komma fram i tid. Reservpresenten var Gardening Mama Forest Friends - som jag knappt har kunnat lägga ifrån mig! Det är så otroligt mysigt, och ett perfekt spel när man bara vill mysa med lättare uppgifter snarare än att ge sig ut på ett Pokémon-äventyr. Jag har blivit frågad om jag kunde skriva vad jag tycker om det här spelet, så jag tänkte passa på att fixa det direkt! Varnar som vanligt för eventuella spoilers.
 
 
I huvudmenyn finns det två olika spelalternativ - Tend the Plants och Help out. Tend the Plants är det som är huvudspelet. Där får man plantera blommor, grönsaker och frukter. Och sedan ge detta till de olika butiksägarna för att få valuta som man kan få fina grejer till trädgården för. Genom att spela minispel som kommer med posten får man nya frön så att man kan utöka både sin katalog och butikernas utbud. Som så klart generar fler kunder och fler tickets att köpa saker för.
 
Det tar olika många speldagar för de olika växterna att bli färdiga, så jag har kommit på att det är smartast att plantera alla frön man får på en gång så att man är redo när väl efterfrågan kommer.
 
Speldagarna är så himla korta. Det känns ungefär som minuterna i ett sportspel. Klockan bara fortsätter ticka. Det man ska hinna med på en dag i spelet är att plantera, vattna, packa, spela minispel, ta emot flera uppgifter... Och så ska allt upprepas om och om igen. Men spelet är mycket roligare än det låter, haha!
 
Till en början har man bara dessa åtta planteringsrutor. Allt eftersom rädgården levlas upp får man mer och mer utrymme. Vilket jag missade helt. Så jag trodde att jag bara hade dessa åtta rutor - tills jag tittade åt höger.
 
Och insåg att jag hade väldans mycket mer utrymme än så. Helt plötsligt blev det mycket lättare att bli klar med alla plantor i tid, haha!
 
Det andra spelsättet, Help Out, är uppbyggt av alla olika minispel som man hittills har stött på. Så att man kan bemästra dem alla och få en massa guldmedaljer.
 
Det enda negativa med just minispelen är att instruktionerna är för korta och för luddiga. Ibland är det svårt att lista ut vad det är man ska göra och hur man ska styra. Men så länge man kommer upp i 100, oavsett hur många försök det tar, får man belöningen. Så det är ju snällt ändå. Det som jag fastnade för är dock själva trädgårdsarbetet. Det är så kul! Jag har verkligen fastnat för Gardening Mama.
 

Din grammatik suger~

För lite mer än en vecka bloggade jag om jacksfilms videoserie YGS - Your Grammar Sucks. Då tipsade jag bland annat om favoriten #35: The Rap. En sjukt catchy låt om dålig grammatik. Hur bra? För bra. Om man inte orkar med att lyssna på alla låtar som jacksfilms har gjort, kan man lyssna på #99: The Megarap. Den blandar det roligaste från alla tidigare delar. Och den är helt fantastisk. Jag skrattade så mycket på ett ställe att jag var tvungen att pausa videon. Jag själv är väldigt noga med min grammatik och min stavning, haha.
 
 
Lyssna och njut!
 

Min födelsedag~

Gårdagen började med att jag blev väckt av min underbara sambo, och sa hej då när han skulle till jobbet. Efter att ha tagit det lugnt ett tag var det dags för mig att ge mig iväg också. Jag passade på att äta frukost på jobbet, och Sara, som är en av mina arbetskompisar, sa att jag skulle komma bort till henne när jag hade ätit klart. Då fick jag dagens första överraskning:
 
En bit av mitt favoritfika, fint dekorerat och med grädde till. Så himla fint gjort! Och det förgyllde verkligen min morgon. Blev så glad! Så när de andra på jobbet åt nougatrutorna som jag och Andreas bakat, åt jag mitt egna fika. Så gott!
 
Efter jobbdagen fick jag blommor och Gardening Mama av Andreas. Som jag började spela på en gång - så himla mysigt spel!
 
Sedan gjorde vi oss i ordning för att gå ut och äta, bara vi två.
 
Jag höll mig till en enkel, men ändå fin, outfit. Maten på restaurangen var så himla god! Vi hade inte varit där innan, så det var kul att prova någonting nytt. Kvällen avslutades med glass och ett avsnitt Supernatural. Jag hade helt enkelt en riktigt bra födelsedag!
 

Årets bästa dag~

Ett helt år äldre! Födelsedagspresenten från Andreas hann inte komma fram i tid, så då beställde han en back-up present. Som inte heller hann fram. Åtminstone inte till imorse. Så när jag kom hem från dagens korta jobbpass hade paketet kommit fram. Och Andreas köpte med sig jättefina blommor på vägen hem.
 
Gardening Mama! Ett spel som hag velat fram och tillbaka om jag skulle köpa det eller inte. Så glad att kunna spela det - än så länge gillar jag detta charmiga spel.
 
Mer om min dag kommer imorgon. Nu ska vi se färdigt ett avsnitt Supernatural.
 

Throwback Thursday - YouTube~

I dagsläget har väl de flesta en YouTube-kanal, oavsett om den är till för att kommentera eller publicera videos. När jag startade min kanal var det främst för att kolla på anime - det var det man gjorde på YouTube när jag var yngre, haha. Och videos har jag också gjort, även om jag dolt vissa för allmänheten för att de inte har åldrats så jättebra. Nu är det ju väldans många bloggare som även gör videobloggar. Men jag kan nog skryta lite med att jag är en YouTube-hipster - jag var där innan det blev riktigt mainstream. När det var?
 
I maj 2006. Jag har snart varit medlem på YouTube i nio år. Tiden går fort när man har roligt! Så jag tänkte visa er några av mina videos. Den första publicerades först i juni 2008. Eftersom inspirationen kom från ShadowLeggy arbetade jag med Paint och Movie Maker. Good times.
 
"Ada missed Leon", 11/6-2008. Jag gjorde totalt två videos med den här metoden, men den andra är en av dem som numera är dold. Men den första är ju ändå den första - och vi alla började ju någonstans.
 
När jag lämnat Paint-animering bakom mig gick jag istället vidare till att göra musikvideos. Om Resident Evil, såklart. Crash and Burn, som var den första av dem, publicerades två månader efter "Ada missed Leon". Det är min tredje uppladdning på YouTube.
 
"Crash And Burn", 8/8-2008. Passar på att varna för eventuella spoilers för er som inte spelat Resident Evil-spelen. Jag hat gjort tre stycken musikvideos. De är riktigt roliga att göra, och ibland kan jag sakna det lite grann. 
 
Och så har en video som är unik i sitt slag på min kanal - vår cosplay-sketch från Närcon 2009. Det är inte jag som har filmat, men jag fick tillåtelse att lägga upp videon på min kanal, efter lite (o)smidig redigering för att ljudkillen sabbade vårt framträdande.
 
"Närcon 10 cosplay skit", 17/8-2010. Vi vann inte sketch-tävlingen. Ingen förstod vårat skämt om Ashleys öron. Vi hade nog lite för många internskämt. Så kan det gå! Vi hade åtminstone riktigt roligt.
 
Jag har ett par videos på när jag och Lisette spelar Resident Evil 5 Mercenaries i duo. En av våra favoritutmaningar (för Mercenaries var inte tillräckligt mycket av en utmaning) var dubbel Clubbin' Sheva med endast hennes Rifle. Som är det sämsta riflet i spelet. Man måste ladda om efter varje skott, vilket kan kosta många dyrbara sekunder. När jag filmade dessa videos satt jag nerskjunken på golvet och hade mobilen fastklämd mellan knäna för att kunna filma och spela samtidigt. Det ni! Vilka dolda talanger man har, haha!
 
"Once again - Double Clubbin' Sheva Rifle Challenge on the Mines", 4/2-2012. Åh, vad jag saknar RE5 Mercs! Så himla roligt att spela. Jag minns en gång när jag och Lisette spelade Mercs i åtta timmar en dag. Vi undrade varför vi blev så himla hungriga, haha!
 
Och till sist tänkte jag visa den video som jag är mest nöjd med när det gäller de äldre - Even Angels Fall. Min tredje musikvideo.
 
"Even Angels Fall (ClairexSteve), 22/4-2011. Det är inte så svårt att gissa mitt OTP, haha! ClairexSteve för alltid. Spoilers för Code: Veronica i den videon. Om ni inte har spelat det, gör det. Det är min favorit av alla i serien, tillsammans med Resident Evil 2. Jag tänker aldrig välja bara en.
 
Så vad gör jag på YouTube nu då, efter nio år? Förutom att kolla på Let's Plays så laddar jag ju faktiskt upp vissa av mina streaming-sessioner på YouTube. Som min runda med Jill i Resident Evil REmaster, till exempel. Eller "till exempel" - det är den enda jag har än så länge. Men det kommer nog bli fler!
 
"Mie plays REmaster part 1", 24/1-2015. Äventyret börjar.
 
Tack för att ni följde med på resa längs memory lane. Jag tycker det är så himla kul att se tillbaka på äldre verk. Även om det ibland kan vara läge för en skämskudde, haha.
 

En peppande app~

När underbara Sanna höll mig sällskap via telefon i väntan på bussen hem i förrgår tipsade hon mig om en app. Den heter cosplanner, och är precis vad det låter som - en app för cosplayplanerande. Eftersom den är gratis tänkte jag att jag lika gärna kunde prova den själv. Jag har inte haft någon riktig pepp för cosplay alls i år (det är ju redan april, och jag har inte ens börjat), så den här appen kan nog vara bra att ha för lite extra pepp.
 
Så det man gör i appen är att lägga till vad som behövs fixas till cosplayen, hur mycket det kostat och hur lång tid man lagt ner på den. Sånt som man alltid vill veta om en dräkt, men som glöms bort lite grann under processen. I bilden ovan visas min progress för PokéMlie.
 
Och här är de tre dräkterna jag vill göra inom den närmaste framtiden. Jag fyllde i att jag redan har det svarta tyget till Blind Mag, så då är jag alltså 14 % klar med den cosplayen, bara så där! Hur peppande? Haha! Sedan när jag väl har fått tag på fjädrar kan jag lägga till det i appen också. Så glad att jag skaffade den - nu kanske jag får tillbaka lite av min välbehövliga cosplaypepp. Tack igen Sanna, för att du tipsade om Cosplanner!
 

Ett väldoftande paket~

Idag gick Andreas och jag på en långpromenad, och passade på att hämta ett paket med lite saker jag köpt. Det blev en promenad på en och en halv timme! Inte helt fel.
 
 
 
Det var egentligen bara hallonparfymen längst till vänster i bild som jag skulle köpa. Sedan råkade det bli lite mer. Och allt luktar ju så himla gott! Eftersom jag föll för The Body Shops hallondoft, som tyvärr bara var en tillfällig doft, blev jag glad när jag såg att Yves Rocher hade duschtvål med hallon också. Som luktar precis lika gott som parfymen! Min hallonparfym har varit slut ganska länge nu - men så köpte jag den när var och hälsade på världens bästa Boel förra året. Så den har räckt länge! Och kostar bara 55 kronor. Win!
 

En ny taktik~

Jag valde ut de tre av mina Pokémon som varit mest effektiva i spelets viktigaste strid - striden mot Pokémon League Champion. Det var precis innan den striden som jag hade sparat, så jag behövde inte ta mig igenom Elite Four en gång till. Eftersom jag hade väldans få Max Potions måste jag använda dem väl. Blaziken, Shiftry och Masquerain blev mina topp tre, men Sharpedo, Linoone och Swellow fick självklart följa med som förstärkning om någonting skulle gå väldans snett. Jag är glad att jag tog dem med mig.
 
(Jag använde givetvis en revive på Sharpedo, Linoone och Swellow - men det var efter att jag tagit bilden).
 
Motståndarens första Pokémon är den som gjort striden extra påfrestande och smärtsam - Skarmory slänger ut taggar på golvet som sin första attack. De gör så att de av mina Pokémon som inte flyger (alla utom Masquerain och Swellow) skadas och förlorar 20hp när de skickas in i striden. Så orättvist. Efter att ha lärt Blaziken en ny eldattack lyckades vi äntligen besegra Skarmory innan de jobbiga taggarna kastades ut. Lite jämnare förutsättningar!
 
 
Det gick. Men det blev ändå en väldigt tuff fight, Men det kändes som att det skulle kunna gå. När det var dags att besegra motståndarens sista Pokémon var Blaziken mitt absolut sista hopp, då de andra fallit i striden. Då använde Metagross attacken Zen Headbutt. Som hade skadat min modiga starter så mycket att hela hp:n skulle ta slut. "Blaziken read Mlie's mind and avoided the attack". Sån tur att Blaziken undvek just den gången! Jag valde Flare Blitz - en stark eldattack som gör extremt mycket skada på motståndarens Pokémon, men som även skadar användaren. Det var en risk, med tanke på att Blaziken inte hade så jättemycket hp kvar själv. men det gick. Allt tack vare alla timmar jag spenderat med Blaziken i Pokémon-Amie. Vi gjorde det.
 
Jag är Pokémon League Champion!
 
I spelets eftertexter påmindes jag än en gång om gymstriden mot Winona. Jag försöker förtränga det, men det går liksom inte. Haha!
 
Efter 34 timmar och 38 minuter är Pokémon Omega Ruby mitt första avklarade spel 2015. Det var då på tiden!
 

Måndagskväll~

Förutom att lägga in den nya kategorin i kodmallen håller jag mig just nu sysselsatt med att kolla på Dannys Let's Play av Silent Hill Homecoming. Som jag började titta på för ett år sedan innan annat kom emellan. Men nu så!
 
 
Silent Hill Homecoming var ett spel jag verkligen tyckte om att spela. Så det är kul att komma tillbaka till det genom en Let's Play. Hur bra som helst!
 

En tillbakablick på första veckan~

När jag nu satt och sorterade in blogginlägg i den nya kategorin, snubblade jag över det första inlägget på bloggen som handlar om Animal Crossing New Leaf. I det inlägget har jag skrivit:
 
 
Inlägget är publicerat 24/6 2013. Det kan läsas i sin helhet här. Jag har snart spelat Animal Crossing New Leaf i två års tid. I stort sett varje dag. Hur många timmar jag är uppe i nu?
 
 
373. Jag börjar närma mig 400 timmar. 400 mysiga, underbara timmar i min fina, lilla stad.
 

Jag bör nog ha en ny kategori igen~

Så sagt och gjort. Ni som har läst min blogg de senaste två åren vet nog med största sannolikhet att jag älskar Animal Crossing New Leaf. Så när jag skapade Pokémon-kategorin på bloggen kände jag att jag ju måste ha en kategori för mina äventyr i mitt Rapture också. Det jobbiga med det är bara att det kommer ta betydligt längre tid att sortera in de inläggen i den nya kategorin - jag har ju så himlans många inlägg som handlar om Animal Crossing. Så nu vet ni vad jag ägnar min måndagskväll åt, haha!
 
 

En ny kategori~

Så... det har blivit en hel del Pokémon-relaterade inlägg den senaste tiden. Och det bästa sättet att hålla ordning på dem är att ge dem en egen kategori.
 
Den fick helt enkelt namnet Pokémon. Först hade jag en tanke på att lägga in i underkategorier också - med Pokémon X, Art Academy och Pokémon Omega Ruby. Men jag kände att det helt enkelt inte behövs i dagsläget. Bara Pokémon som kategori räcker så långt ändå! Nu måste jag bara gå igenom arkivet och samla alla Pokémon-relaterade inlägg. Det kommer nog ta en stund.
 

Mot Ever Grande City~

Det är dags. Stunden jag längtat efter så länge. Efter 30 timmars speltid är jag äntligen nära Elite Four. Men först - Victory Road. I det åttonde och sista gymmet fick jag HM05, som är Waterfall. Den förmågan behövs för att kunna komma ens i närheten av Ever Grande City. Så det var dags för Sharpedo att lära sig någonting nytt.
 
 
Väl uppe på toppen av vattenfallet kom vi fram till Victory Road. Det sista hindret mellan mig och Elite Four.
 
Där inne stötte jag på en Altaria. Jag minns fortfarande alltför väl hur det gick förra gången jag stötte på en Altaria.
 
Och så skulle jag äntligen ta mig an Elite Four. Jag klarade mig ganska väl förbi dem alla fyra. Även om jag började få dåligt med Hyper Potion. Och då var det bara The Champion som stod mellan mig och äran.
 
 
Och sen kom jag inge längre. Det var motståndarens siste Pokémon som till slut blev för mycket för mitt kämpande lag. Ikväll ska jag ge det ett nytt försök.
 

Dålig grammatik~

Jag tänkte visa er ett par videos som jag tycker är lite för roliga. De är gjorda av jacksfilms och kallas för YGS - Your Grammar Sucks.
 
 
Och så finns det en alldeles för catchy låt också:
 
 
För bra. Skall nämnas att jag använde ordet "hulariouse" (i tal) i ungefär ett halvår efter att jag sett videon. Tills Andreas tröttnade på mig. Haha! Fullt förståeligt. Men det var kul.
 

Här ska streamas~

Den här fredagskvällen kommer jag att spendera i min stream. Och ni kan ju hålla mig sällskap!
Klicka här för att komma till min stream. Ikväll blir det The Binding of Isaac Rebirth.
 

Nytt i samlingen, 2014~

Sådär, nu är det klart! På bilderna nedan kan ni se vad jag köpte eller fick till min Resident Evil-samling under hela 2014.
 
 
 
 
Som sagt, inte lika mycket som tidigare år. Men så kan det gå. Då är det bara enklare att toppa det under 2015, haha!
 

Årets sammanställning~

Jag har skjutit upp det alldeles för länge. Nu är det dags att ta tag i det. Idag ska jag ägna mig åt sammanställningen av vad jag köpte eller fick till min Resident Evil-samling under 2014.
 
Jag har ju en hel del grejer - men så blir det när man har samlat sedan 2007.
 
I ett tidigare inlägg visade jag upp mina senaste sammanställningar. Då såg det ut så här:
Så det jag ska göra idag är att jämföra den här bilden med det jag har i samlingen just nu för att kunna se vad som tillkom under 2014. Jag köpte inte alls lika mycket under 2014 som under tidigare år, men det kommer fortfarande att ta ett tag innan detta är färdigt.
 

Torsdag~

Torsdagar = Andreas spelar in Spelklassiker Musik. Vilket innebär att jag parkerar mig framför tv:n. 
 
Lyxfällan och världens bästa kvarg håller mig sällskap medan Andreas pratar på i ungefär en timme. Inte helt fel ändå.
 

Klä dig som en fangirl~

Ibland lägger jag upp outfit-bilder på min instagram. Idag var en av de dagarna. Efter att ha bytt kläder femtioelva gånger bestämde jag mig för att hoppa in i en tidsmaskin och gå tillbaka till hur jag brukade klä mig - som en fangirl.
 
De flesta nördiga tröjorna är i herrstorlekar. Just den här är i medium, och är en av mina favoriter. Matchar man det med en kjol, leggings, ett sött armband och en rosett i håret är man redo att ge sig ut i världen. Jag vet inte riktigt varför jag tappade fangirl-stilen. Den är ju så jag! När jag ändå plockade ut den här ur garderoben passade jag på ta med mig mina andra Resident Evil-tröjor också. Det har blivit ett par genom åren.
 
De är som sagt plockade direkt ur garderoben, så de är lite skrynkliga. Så blir det när de ligger orörda i en halv evighet. Den gröna hoodien skulle jag faktiskt kunna bo i om jag kunde. Så himla mysig! Jag har en jättefin Resident Evil 5-tröja också, som jag fått av världens bästa Sanna, men den ligger i tvättkorgen.
 
De här två är från New Yorker för en väldans massa år sedan. "Zombie King"... fnissar lite varje gång. Jag har skrivit ett inlägg om mina nördiga tröjor tidigare, även det för en massa år sedan (tre år). Eftersom jag ändå skulle skriva det här inlägget passade jag på att leta upp det inlägget också. "Att klä sig som en fangirl~" kan läsas här. Ett av mina personliga favoritinlägg - mest för att jag fortfarande är lika glad över mina tröjor!
 

Bästa städlåten~

Idag är en sån där dag då man kan passa på att ta itu med all städning här hemma, eftersom jag är ledig och vädret är halvkasst. Just den här städdagen har jag Savage Garden (underbara 90-tal) som sällskap, med Affirmation som sätter tonen (pun intended) för denna städdag.
 
 
Så nu ska tvätten vikas, min Resident Evil-hylla ska dammas (det tar 40 långa minuter - inte okej) och lägenheten ska dammsugas. Let's go!
 
Vad har ni för er denna onsdag?
 

Gårdagens äventyr i Pokémon~

Det blev en hel del Pokémon Omega Ruby igår kväll.
 
Jag fångade en viss arg Pokémon.
 
Sedan hittade jag en Leaf Stone.
 
Som gjorde att min Nuzleaf utvecklades till Shiftry.
 
Och då kunde vi glida igenom det åttonde och sista gymmet! Så nu är siktet inställt på att besegra Elite Four. Nu kör vi!
 

6/4-15~

Både jag och min Andreas var lediga denna måndag, så vi passade på att ta sovmorgon. Eftersom jag har börjat jobbet tidigt hela helgen kändes det extra bra att sova lite mer. Medan Andreas redigerade veckans avsnitt av Spelklassiker Musik tog jag en dusch, innan vi gjorde oss i ordning för att ge oss ut på stan!
 
Dagens outfit blev väldigt basic - så härligt med mysiga kläder på lediga dagar.
 
Andreas passade på att spela lite Tetris på hans nya Game Boy-ställ innan det var dags att gå.
 
Sedan blev det en liten brunch på stan innan shoppingen började. Påsklatte och bagel. Så gott!
 
Det fick bli ett bord ute - så härligt att det börjar bli vår på riktigt nu.
 
Det här är min lilla shopping-loot! (Jag hittade inte de spel jag hade fått tips om i förra inlägget D= Får bli en annan gång). Pokémon Conquest är ett av Andreas favoriter på Nintendo DS. Det ligger även på plats 1 av 10 på TheJWittz lista över de 10 bästa Pokémon spinoff-spelen. Det känns som ett bra spel att börja med när det kommer till strategi RPG. Vem vet - snart kanske jag också spelar Fire Emblem?
 
Kvällen avslutades med en hel massa Animal Crossing New Leaf, Pokémon Shuffle och Pokémon Omega Ruby för min del, medan min andre hälft spelade Dota 2. Helt enkelt en riktigt bra ledig måndag!
 

Isabelle är överallt~

Isabelle, den underbara sekreteraren i Animal CrossingNew Leaf, har klivit in i några fler spel. Det finns till exempel ett Animal Crossing DLC till Mario Kart 8:
 
 
Och sen är hon även med på äventyr i Monster Hunter 4 Ultimate:
 
 
Världens bästa Isabelle har en massa härliga äventyr att se fram emot! Jag bara måste ha det DLC paketet till Mario Kart 8. För sött!
 

Tipsa mig om bärbara spel~

Jag är sugen på att testa någonting nytt när det kommer till bärbara spel. Så därför tänkte jag passa på att fråga er, kära läsare, om era bästa tips till Nintendo DS och/eller 3DS. Vilket bärbart spel har ni tyckt allra mest om? Bilden nedan föreställer de spel jag redan har:
 
 
Så, med dessa spel i åtanke - vilka andra spel bör jag spela?
 

Marängswiss~

När det ändå är påsk måste man ju passa på att äta något gott. För vår del blev det väldans mycket marängswiss. Så gott, men så mastigt.
 
 
Glass, grädde, banan, jordgubbar, chokladsås, strössel... Så mycket gott på en gång - bättre än ett påskägg!
 

Glad påsk~

Och så var påsken här. Redan. Det här året har ju gått så fort att jag knappt ens hänger med. Jag hoppas att ni alla får en riktigt härlig påsk. Själv ska jag spendera den på jobbet - funkar det med! Jag har hört att vi ska få påskbuffé till lunch. Synd att klaga! Men som sagt - ha en fantastisk påsk med massor av godis och god mat!
 

Och spelet jag spelade som liten~

Ett spel som jag spelade som liten var Big Rigs. Detta helt fantastiska spel var ett av de många som jag spelade hos en vän när vi gick i låg- och mellanstadiet. Ungefär som den gången vi åt ett varsitt halvliters glasspaket från glassbilen medan vi turades om att spela Super Mario Bros 3. Helt enkelt några av mina bästa spelminnen från barndomen. Men, som sagt - Big Rigs. Underverket.
 
 
Fortfarande så himla kul att jag faktiskt har spelat det här. Och det är verkligen så roligt som det verkar!
 

Spelet jag aldrig fick~

När jag var liten fanns det ett spel som jag passade på att spela när vi var på leksaksaffären. Ett spel som jag önskade mig till både födelsedag och julklapp i många år, men aldrig fick. Det blev aldrig att jag köpte det själv heller - spelet förblev en önskedröm. Tills igår. Världens bästa sambo har länge haft det spelet i sin samling, och igår fick jag det av honom i påskpresent. Äntligen har jag Pokémon Snap.
 
 

En ärlig trailer~

Smosh Games har gjort en väldans ärlig trailer för Resident Evil HD Remaster. Jag måste varna för "lite" spoilers för er som inte har spelat det första spelet i denna fantastiska serie än. Videon är bara så rolig.
 
 

Svarar på frågor~

"Skriv din fråga i en kommentar, så varar jag i ett framtida inlägg". Skrev jag. Förra året. Och igen i år. Så nu är det dags att ge svar!
 
 
Finns det någon cosplay du skulle vilja göra men som du av olika anledningar inte kan göra?
Hmm... Det finns ju väldans massa cosplays jag vill göra, men Captain America är en som jag nog aldrig kommer kunna klara av att göra. Han är så himla häftig, men dräkten skulle bara vara alldeles för komplicerad att genomföra.
 
Finns det någon cosplay du fått önskemål från, men som du inte vill göra av olika anledningar?
Jag har blivit frågad om jag kommer att cosplaya huvudkaraktären från Dino Crisis. Men jag har bara ingen koppling till den karaktären, så det kommer inte att bli av.
 
Hur ser framtiden ut för dig och cosplay?
Jag kommer nog cosplaya ett tag till framöver, men jag har inte så mycket tid till att göra dräkter längre. Det kommer bli flera, jag vet bara inte när. Tills dess tänker jag dock ta en massa bilder på några av de dräkter jag redan har gjort.
 
Vilka är de 10 bästa spelen enligt dig?
1. Resident Evil Code: Veronica X
2. Resident Evil 2
3. Haunting Ground
4. Batman Arkham Asylum
5. BioShock
6. Animal Crossing New Leaf
7. The Last of Us
8. Kingdom Hearts
9. Fantasy Life
10. Project Zero II
 
I ingen riktig ordning, utan bara 10 av mina absoluta favoriter. Eller okej - de två första är topp 2, helt klart.
 
Hur många objekt har du i din Resident Evil-samling?
Jag har 81 Resident Evil-spel, 36 figurer, 34 böcker... Helt enkelt lite för mycket för att räkna allt!
 
Är du en frukostmänniska och vad brukar du äta i så fall? =)
Jag måste äta någonting på morgonen, annars kan jag inte fundera ordentligt. När det kommer till vad jag äter så är jag en periodmänniska, så det beror lite på. Ett tag åt jag gröt till frukost varje dag, men nu har jag gott tillbaka till mackor igen.
 
Vad är din största guilty pleasure när det kommer till spel?
Den här frågan har jag gått och tänkt på så himla länge. Men det finns bara ett svar: mitt enda mobilspel. Fashion Story. Jag hade det på min förra telefon, och lovade mig själv att inte börja med det igen när jag skaffade min nuvarande. Men... jag gjorde det ändå. Det är så svårt att låta bli!
 
Det var alla frågor för den här gången! Tack till er som ställde dem, och hoppas att ni blev nöjda med era svar!
 

Mer information om säljandet av samlingen~

Jag skrev i ett tidigare inlägg idag att jag ska sälja min Resident Evil-samling, så jag tänkte det var dags att ge lite mer information om det nu efter så många frågor. Men, viktigast av allt - april april! Tack till er underbara som spelade med i kommentarer och liknande, det förgyllde hela mitt lilla skämt. Och till er som jag kanske ändå lyckades lura - ni måste vara liiiite mer kritiska när såna här beslut kommer upp den första april. Men, jag måste ändå säga att det ligger en del sanning i det jag skrev i inlägget. Jag har tappat hoppet, men jag hoppas på att övertygas igen. Den viktigaste ledtråden till att detta var ett skämt låg i länken, som jag hoppas att ingen missade (vem klickar inte på länkar?!):
 
Klickar man där kommer man faktiskt till mitt PhotoBucket-album. Med följande bild:
 
Jag hade riktigt kul med det här idag. Man kan väl säga att jag blev lite inspirerad av alla skämt som gick runt på Facebook imorse. Som att NärCon skulle flytta från Linköping till Lappland och byta ut den fina draken mot en ren. Skrattade så högt att jag inte visste vad jag skulle göra när jag läste det. 
 
Det här var mitt första försök till ett aprilskämt, och jag måste väl ändå säga att det blev lite lyckat ändå! Om jag någon gång skulle få för mig att sälja min Resident Evil-samling skulle jag inte göra det på en dag som är så känd för att vara lurig.
 

Jag har bestämt mig~

Mycket av det jag funderade på under min bloggpaus var min Resident Evil-samling. Jag har sett min bror spela Resident Evil-spelen sedan jag var runt 7-8 år, så det har länge varit en del av mitt liv. Men det var inte förrän jag köpte Code: Veronica X i januari 2007 som jag verkligen föll för spelserien. Jag har samlat på riktigt sedan slutet av 2007. På senare år har Resident Evil-spelen bara gått och blivit sämre, och jag har börjat tappa hoppet på att de någonsin ska bli bra igen. Så det är mycket på grund av det som jag funderade så mycket under min månadslånga bloggpaus. Jag har bestämt mig för att sälja min Resident Evil-samling. Förmodligen kommer jag lägga ut den uppdelad, eftersom det ändå har hunnit blivit så mycket under de åtta år som jag har samlat. Det har varit ett svårt beslut, så klart, men jag har som sagt funderat på det under en längre tid. Det är helt enkelt dags nu. Så här nedan kommer det en väldans massa bilder på min samling. Kommentera gärna inlägget om det är någonting ni är intresserade av, så får vi komma fram till något.
 
 
 
 
 
 
 
 
För större bilder kan ni klicka här för att komma till mitt album.
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0