Härliga sommar~

Efter jobbet idag gick jag och Andreas och tog en mysig fika i det fina vädret. Efter fikat (och ett par ärenden) kände jag att eftersom jag ändå var så himla somrig i min klänning, så kunde jag ju lika gärna passa på att bli fotad. Har fortfarande lite svårt att tro att det snart är juni. Vad hände med året, egentligen? Men men, jag är glad över att värmen är här!
 
 
Och det är ju så underbart att kunna gå i gräset. Får styra upp en picknick snart!
 
Har ni några roliga planer för sommaren?
 
 

Ett äventyr till Spel & Sånt~

Igår morse drog jag, Andreas och Nikke iväg till Norrtälje för att göra ännu ett besök i spelbutiken Spel & Sånt. Både Andreas och Nikke hade med sig lite spel att byta in, och vi alla köpte med oss lite nytt hem. Som vanligt var det jättekul att besöka butiken! (Ber om ursäkt i förväg för bildkvaliteten. Jag hade med mig min systemkamera, men jag hade lyckats glömma minneskortet hemma. Så kan det gå!)
 
Här har vi butiksägaren Peter, lika glad som alltid.
 
Och så passade jag på att smygfota Andreas, Nikke, Larsson och Borka också.
 
Så många fina plushies!
 
Här vi lite av de kläder som säljs i butiken och i webshopen. Spel & Sånt har helt enkelt en massa blandade saker - vilket ju även avslöjas i namnet!
 
Här har vi väggen med retrospel.
 
Och här fanns även en massa tillbehör till PlayStation 4.
 
Spel & Sånt har en hel avdelning för brädspel. Som ett Game of Thrones Risk! Efter ett par timmar i butiken var det dags att betala för det vi skulle ha, och sen var det dags att äta lunch.
 
Jag lyckades hitta Nintendo Style Boutique, yay! Jag har redan spelat både New Style Boutique och New Style Boutique 2 (älskade båda), så det ska bli kul att se vad det allra första spelet har att erbjuda. Jag ser redan fram emot mitt nästa besök på Spel & Sånt, då jag förhoppningsvis har en lite större shoppingbudget, haha!
 

Lite ordning bland sminket~

Det där med ordning har aldrig varit min starka sida. Fråga bara min kära mor, haha! Hon fick tjata en hel del på mig i mina yngre dagar. Idag är jag ledig, och hade planerat att spendera det mesta av dagen i Yharnam. Istället började jag organisera och städa min sminkhylla. Och det blev väldans bra till slut - ordning och reda är helt klart underskattat!
 
Så här såg det ut innan. Saker överallt, huller om buller. Helt klart i behov av städning.
 
Och så här blev resultatet! Det är så mycket roligare att städa till musik. Utada Hikaru fick hålla mig sällskap den här gången.
 
På den här hyllan hamnade alla mina läppstift, och de ögonskuggspaletter som jag använder mest. Som mina 9 ögonskuggor från Makeup Geek, Jaclyn Hill favourites av Morphe Brushes och Wet n Wild-paletten som jag köpte i Florida. Blev ju hur bra som helst!
 
Och här hamnade alla mina borstar, liquid lipstick, highlighters (Jaclyn Hills Champagne Pop är den finaste av dem alla), blushes och min nuvarande foundation. Allt för ansiktet, helt enkelt. Nu vet jag precis var jag har allt mitt smink, och jag fick även chans att rensa ut sånt som jag inte längre använder. Nu känns det mycket bättre. Dags att ge sig in i Yharnam!
 
 
 

Ser fram emot att återuppleva ett äventyr~

Resident Evil som spelserie fyller som bekant 20 i år. Och Capcom firar på det sätt de kan bäst - genom att återutge gamla klassiker. Resident Evil REmake, 0, Code: Veronica X och 4 har under tidigare år släppts digitalt till Xbox 360 och PlayStation. Till denna skara kommer senare i år även Resident Evil 5 och 6 (plus att RE4 släpps IGEN - fast på de senaste maskinerna) - som nu kommer att släppas digitalt till Xbox One och PlayStation 4. De av er som har läst min blogg länge vet hur mycket Mercenaries jag spelade i Resident Evil 5. Så vi kan nog utan tvekan säga att jag ser fram emot portningen till PlayStation 4. Tänk vad kul att kunna streama mina Mercs-rundor på twitch! Jag längtar så fruktansvärt mycket tills detta fantastiska spel får sitt återsläpp. Att RE6 också kommer kunde jag inte bry mig mindre om, haha!
 
 
Någon gång under sommaren kommer alltså Resident Evil 5 att släppas till PlayStation 4 och Xbox One. Hur peppad jag är? SÅ PEPP! Jag har haft så otroligt många härliga speltimmar med Resident Evil 5, och jag längtar tillbaka till detta fantastiska spel.
 

Mercedes~

Det gick snabbare än jag trodde att färglägga med min ritplatta när jag väl kom igång! Så här har ni min första omfattande teckning som jag har målat med hjälp av min hjälpreda. Det är min underbara vän Sanna i hennes fina cosplay av Mercedes från Odin Sphere.
 
 
Större version finns här. Jag är väldigt nöjd med hur den blev! Jag började rita linearten på papper, sedan fixade jag till den och färglade i gimp med hjälp av min ritplatta.
 

Mina nya verktyg~

Jag fick ju en jättefin Wacom ritplatta av Andreas i födelsedagspresent, och Copic Ciao-pennor av mig själv. Jag har försökt komma tillbaka till målandet, och för mig brukar det vara lättast med lite nya verktyg.
 
 
 
Både ritplattan och pennorna är jag ovan med ännu, men jag testar mig fram för att hitta arbetssätt som passar mig. Just ritplatta är någonting som jag har velat sedan jag var runt 16 år, så att faktiskt ha en känns hur fantastiskt som helst! Det har underlättat mina linearts så himla mycket. Och jag hoppas kunna dela med mig av den första riktigt omfattande teckningen jag gjort med den inom den närmsta veckan. Pennorna är det dock lite krångligare med, eftersom jag är så himla van vid att måla digitalt och kunna ctrl + z varenda litet misstag, haha. Men det ska nog gå det med. Bara jag ger det lite mer tid.
 

Ett nytt försök~

Den senaste veckan har jag publicerat väldans många blogginlägg - åtminstone om en jämför med hur det sett ut tidigare veckor. Jag har helt enkelt gjort mitt bästa för att hitta tillbaka till bloggandet igen. Att blogga om mässor är bland det roligaste jag vet, så det var i och med förra helgens besök på Retrospillmessen som mitt bloggintresse kom fram igen. Jag har fortfarande en väldans massa bilder kvar att bjuda på från vår resa till USA. Det tar bara sån tid att välja ut de bästa bilderna! Men det är roligt när en väl kommer igång med. Längtar minst sagt tillbaka dit.
 
Jag ska kämpa på med att försöka få ut åtminstone ett blogginlägg om dagen - det borde jag väl ändå kunna klara av! Så då kommer vi till en viktig fråga:
 
Vad vill ni läsa om?
 

MaxHP spelar Shovel Knight~

Shovel Knight är ett väldans bra spel, som Andreas spelar tillsammans med Peter på MaxHP. Och det är väldans kul att se dem spela det! Här är jag snäll nog och ger er hela spellistan med de avsnitt som finns i dagsläget, så är det bara för er att kolla ikapp så ni inte missar deras äventyr!
 
 
 

Mlie i Florida, del 2~

Vår tredje dag i Florida blev den stora roadtrip-dagen! Väckarklockorna var ställda på 4 - och efter frukosten bar det iväg ner mot Key West genom Everglades. Till en början åkte vi efter bilens inbyggda GPS, men den ledde oss två timmar åt helt fel håll. Så då knappade vi istället in adressen på den GPS som vi hade köpt i New York. Efter några timmars färd hamnade vid Kirbys nationalpark (typ) och gick en liten tur genom Everglades träskmarker med hopp om att se några alligatorer. Vi såg en orm och sköldpadda, så lite nära var det väl ändå, haha! Men det var väldans fint där, så vi var nöjda ändå.
 
 
 
 
Mor och bror spanar efter alligatorer.
 
När vi fortsatte åka körde vi förbi en roadkill-alligator, och sedan hamnade vi vid Big Cypress Natural Preserve, där en massa alligatorer låg och solade. Så häftigt!
 
 
Syster och Andreas spanar på reptilerna.
 
 
När vi hade spanat klart på de solande alligatorerna bar det av mot nästa ställe. Hela familjen, förutom Andreas och jag, ville åka svävare.
 
Det såg riktigt roligt ut, men jag är inte så överförtjust i djupt vatten. Speciellt inte när det finns alligatorer där! Nästa punkt i planen var att hitta någonstans att äta. Och vi hittade ett helt fantastiskt ställe i Key Largo!
 
Det fanns väldans mycket gott att välja på. Det var så underbart att sitta så nära havet och äta så god mat!
 
Och ta knäppa selfies, haha!
 
Till efterrätt blev det så klart en riktigt god Key Lime Pie. Ett måste när en ändå är på en key. Och vilken paj! Vi delade på fyra bitar istället för att äta en var för att bitarna var så stora - men så här i efterhand hade jag nog kunnat få i mig en hel bit själv. Det var bland det godaste jag har ätit! Efter en helt perfekt matupplevelse åkte vi vidare, tills vi kom till ett rosa motell i Islamorada. Där vi som tur var bara skulle stanna för en natt.
 
Vi tog en liten promenad i området innan det var dags att sova. Dagen efter väntade ännu fler timmar i bilen - på väg ner mot Key West.
 

Glassbild, 2016~

Så var det dags för bloggens äldsta tradition - glassbilden! Även om jag i år är lite sent ute med den.
 
"Det började lite av en slump. I maj 2011 åt jag vårens första glass ute i solen. Och tyckte att det var ett bra tillfälle att ta en bild. Förra året åt jag också vårens första glass i maj, och tog en likadan bild. Igår var det dags för årets glassbild."
 
År 2013 skrev jag ovanstående stycke i inlägget om det årets glassbild. I år är jag som sagt lite sent ute - det är i början av maj som jag har tagit glassbilden tidigare år. Men det är ju åtminstone rätt månad, haha! Så hur ser den omtalade bilden ut då? Precis så här:
 
Andreas ville vara med för andra året i rad, yay! Kan fortfarande inte släppa hur liten jag var 2011. Det är så lätt att se vad som har förändrats under ett år genom att se på en serie av bilder där en har samma min. Ibland saknar jag mitt långa hår. Just 2012 ser det ju så himla fint ut! Nu 2016 är tredje året med kortklippt hår. Och femte året med luggen på samma sätt. Kanske dags att skaffa en ny frisyr snart? Haha! Fnissar fortfarande åt att det bara var 2012 som jag inte åt 88:an. Anledningen? Den var alldeles för dyr för min studentplånbok när jag pluggade på universitet! I år lyckades jag till och med få Andreas att äta den traditionella glassbilds-glassen.
 
Jag tycker väldans mycket om den här oplanerade traditionen. Nästa år kommer en ny glassbild!
 

Min nya 3DS~

Jag köpte min första 3DS i juli 2011. Sedan dess har jag haft den med mig nästan överallt. Men efter väldans många speltimmar började den tyvärr stänga av sig självt utan förvarning, och det var efter det jag började fundera på att kanske skaffa mig en ny konsol. I början av veckan fick jag hem den - min fina New 3DS. Med världens finaste platecovers. Och ett väldans bra spel redan förinstallerat på konsolen. Som jag visserligen redan har klarat, men ändå!
 
 
Och eftersom jag inte vill behöva släpa med mig två stycken 3DS:er överallt, kände jag att det var bäst att göra en system transfer. Allt som fanns på min fina, gamla 3DS fördes över till min nya.
 
Det var med ett tungt hjärta som jag sa farväl till min fem år gamla vapendragare, och tröck på OK. Helt tömd på allt sitt innehåll får den numera bo i sin lilla väska. Det känns faktiskt lite konstigt att ha en helt ny maskin - men efter frekvent använde under fem år tog jag det säkra före det osäkra och förde över allt innan konsolen helt klappade ihop. Det jag var mest orolig för under överföringen var att min sparfil i Animal Crossing New Leaf skulle försvinna, men den fördes som tur var över utan problem till den nya konsolen. Och med min separationsångest är jag ändå lättad över att den här processen är genomförd.
 

Retrospillmessen, 2016~

 Vi hade riktigt kul på helgens Retrospillmessen, och vi är minst sagt trötta efter en lång busstur hem från Norge. Efter en dags vila kände jag att det var dags att visa upp bilderna jag tog under helgens äventyr!
 
 
Det som både jag och Andreas såg mest fram emot med mässan var att träffa alla YouTubers som var där. Här poserar jag med Dex The Swede!
 
Den fantastiske Pappas Pärlor var på plats på mässan. Han hade tagit med sig väldans många av sina häftiga pärlkreationer. Som dessa söta Pokémons.
 
 
Hans tavlor är så häftiga!
 
En DS byggd av pärlor? Varför inte! Det är alltid lika kul att spana in hans pärlade verk.
 
Vi träffade Jirard The Completionist - en av de YouTubers som tagit sig ända från USA till Norge! Lite chockerande att Andreas hade mer skägg än honom dock, haha!
 
Självklart ville jag också vara med på bild!
 
Här har vi ännu en konstnär - Slusk. Han målar sina tavlor för hand, och de är helt fantastiska!
 
Den här tavlan som föreställer Shovel Knight och Shield Knight är bara så himla fin!
 
De här fyra Shovel Knight-fienderna fick följa med oss hem. De passade bra in i vår hall!
 
Men vad är väl en spelmässa utan spel? Här visar jag upp två PlayStation 2-spel som jag lyckades hitta. Onimusha 2, som är en del av min barndom, och Forbidden Siren, som jag länge velat testa. Nöjd Mlie!
 
Hittade denna fina Sora från Kingdom Hearts, men den var lite för dyr för min stackars plånbok.
 
Samma butik som ovan, Neo Tokyo, hade en hel del asiatiskt godis. KitKat i smaken grönt té har vi testat förut - så annorlunda, men så gott.
 
Så mycket godis - ville bara testa allt!
 
Det jag köpte från den butiken blev dessa fem Animal Crossing amiibo-kort (jag sprang tillbaka dagen efter och köpte en till). Det är några av de som bor eller har bott i min stad, Rapture.
 
En till YouTuber - Pat the NES Punk!
 
Andreas köpte skivor och fick dem signerade av Brentalfloss. Han ger spelmusik låttexter, och de är väldans roliga.
 
Och så en bild!
 
Här har vi det sista YouTube-gänget - The Game Chasers. Det var riktigt kul att kunna träffa all dessa personer som vi tidigare bara sett på video!
 
 
 
Andreas fick sin New 3DS signerad av Jirard! På insidan, under coverplaten, så att det inte slits bort.
 
 
 
Det fanns även ett litet museum på mässan.
 
Massa Pokémon!
 
Vi hittade den här snygga boxen.
 
Som vi bara var tvugna att fotas med, haha!
 
Det var det jag hade för den här gången. Tack Retrospillmessen, för en rolig mässa. Vi kanske ses igen nästa år!
 

Vi ses väl i Norge~

Nu i helgen är det dags! Retrospillmessen i Norge är nu i helgen, och vi ska dit. Det blir min första tur till Norge, så det ska bli kul!
 
 
 
Klicka på bilden (eller här) för att komma till hemsidan för Retrospillmessen. Där kan ni bland annat se vilka gäster som kommer, och köpa era biljetter. Jag hoppas att vi ses där!
 
 
 

Ett paket kommer lastat~

...med häftiga tröjor från The Yetee! Bilderna i det här inlägget tog jag först med min telefon. Sedan kände jag att det var dags att sluta vara lat och faktiskt ta fram min systemkamera. Och efter det kom jag på den roliga idén att plocka fram mitt stativ också.
 
 
Det var ungefär en månad sedan jag såg dess fantastiska Fire Emblem-tröjor på The Yetee. Eftersom de var den dagens dagliga tröjor, var det enda chansen att köpa dem. Och eftersom Andreas tycker väldans mycket om Fire Emblem så fick han båda av mig. Jag kunde liksom inte välja vilken av dem som va snyggast! Och efter att ha kolla runt lite mer på sidan hittade jag ju så klart någonting till mig själv också.
 
 
The Bundle of Isaac! En bundle med tre The Binding of Isaac-tröjor. Bara namnet var det som fick mig att nappa, haha. Jag har spelat väldans mycket The Binding of Isaac, men jag har inte gett mig på den nyaste versionen än. Men snart så! Kanske till och med i en stream? Som sagt så tog jag fram mitt stativ - för att ta följande bilder.
 
 
Jag hade nog lite för roligt, haha! Tröjan jag har på mig köpte jag under årets Awesome Games Done Quick. Den föreställer The Doll från Bloodborne. Jag skrev ett inlägg om den när jag testade den första gången. Älskar The Yetee!
 

Min nya starter~

Då var de här. De tre Pokémon som kommer att vara valbara i början av Pokémon Sun och Moon har nu visats upp. Och de är väldans söta!
 
 
Jag har redan valt vilken jag kommer spel med - Popplio! Gulligaste sälen någonsin. Även om Rowlet är så gullig att jag inte vet var jag ska ta vägen så drogs jag ännu mer till den här generationens vattenstarter. Hoppas kunna undvika att se deras utvecklingar innan jag spelar spelet. Vi får se hur det går med det, haha! Gick ju trots allt bra med X/Y. Pokémon Sun och Moon släpps i november, så än kan mycket hända.
 
Vilken starter väljer du?
 

Vi har börjat spela: Pokémon Platinum~

 
Jag fick Pokémon Platinum av Andreas när jag fyllde år. Eftersom ingen av oss har spelat det förut, bestämde vi oss för att spela det tillsammans. Precis som vi gjorde med X/Y och Omega Ruby/Alpha Sapphire. Så mysigt!
 
 
Kunde inte låta bli att välja Piplup - så himla söt! Senare blev Starly en del av teamet, tillsammans med Budew, Bidoof och Shinx.
 
Så himla gulligt att en kan gå på promenad med sin starter!
 
Min Budew utvecklades ÄNTLIGEN till Roselia igår. Och mitt lag fick sin efterlängtade sjätte medlem - Ponyta. De Pokémon jag har med mig i laget just nu är Prinplup, Roselia, Luxio, Ponyta, Staravia och Buneary. Vi får se om det är de jag tar med mig till slutet.
 
Blastoise verkar väldans glad över att vi spelar Pokémon Platinum.
 
 

Underbara vår~

Solen skiner (till stor del) och fåglarna kvittrar. Våren är äntligen här. Och som den gamer jag är så tar jag väl vara på det fina vädret. Eller inte, haha! Jag passar på så ofta jag kan, men jag vill ju ändå hellre sitta och spela. Och på tal om spelandet så fortsätter mitt äventyr i Bloodborne. Jag har tagit mig till Old Yharnam, och ska inom kort ta mig an en optional boss. Det ska bli kul att se vad den striden har att erbjuda!
 
Miljöerna i Bloodborne är så himla fina! Älskar det här spelet. Men det visste jag ju att jag skulle göra!
 
 
Förutom Bloodborne så har Andreas och jag relativt nyligen börjat spela Pokémon Platinum. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilka Pokémon jag vill ha i mitt lag, men jag är på god väg. Och snart är det dags att möta den tredje gymledaren också.
 
Jag fick äntligen min Ponyta!
 
Vad spelar du just nu?
 

Fjärde maj~

May the fourth be with you, young Padawan~
 
 
Det är ju bara fjärde maj en gång per år, så det måste ju firas! Själv gick jag idag runt i min fina Millenium Falcon-tröja. Hoppas att ni har haft en härlig Star Wars-dag!
 

Spel 223 - Life Is Strange~

Jag har än en gång fått gästa Roberts podcast Spel 223. Den här gången var det spelet Life Is Strange som vi skulle prata om. Det är alltid lika kul att gästa Roberts podcast, och det var jättekul att prata om ett spel som berörde så mycket.
 
 
 
Klicka på bilden (eller här) för att komma till avsnittet.
 
Tack igen Robert, för att jag fick vara med!
 
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0