Dags för en favorit~

I streamen i måndags klarade jag av Resident Evil Darkside Chronicles. Vilket betyder att fredagsstreamen kommer vara början på äventyret i Resident Evil 5, yay! Åh, vad jag älskar Resident Evil 5. Det är ett riktigt roligt spel, som jag har lagt ner en väldans massa timmar på genom åren. Skrytelie kommer givetvis börja streamandet av Resident Evil 5 med att visa upp sina totala speltimmar i det. Jag har streamat Resident Evil 5 en gång förut, men det var via PlayStation 4. Och det var en sisådär två år sedan. För att fira att Resident Evil 5 skulle få en portning till PlayStation 4 tog en bild. Som givetvis kommer att återanvändas lite nu under Resident Mlievil. 
 
 
För att den minst sagt visar min kärlek till Resident Evil 5. Streamen drar igång 18:30 imorgon (fredag), och jag hoppas att vi ses i chatten! https://www.twitch.tv/mlie_redfield
 

Spel & Sånt - invigning av nya lokalen~

I lördags var det dags för tv-spelsbutiken Spel & Sånt att öppna upp i en helt ny lokal i Norrtälje. Tvärs över gatan från den gamla. Vi åkte dit, och jag tog en massa bilder. Här kommer de!
 
Medan jag tog bilder med min kamera filmade David och Andreas till sin YouTube-kanal.
 
Så mycket retro! Och en Mlie i speglingen.
 
Den tredje upplagan av Thomas "Sol" Sunhedes bok säljs exklusivt på Spel & Sånt.
 
POP!-figurer i mängder.
 
Datortillbehör så långt ögat når.
 
Och brädspel för alla smaker.
 
 
Och även nyare spel, så klart.
 
Hela retroväggen! Kläder och dylikt fanns inte på plats vid invigningen, men de kommer ha en fin plats så småningom. Och den där Nintendo-globen är så häftig! 
 
En liten överblick.
 
Och jag själv - med väldens häftigaste amiibo!
 
När butiken väl var invigd hittade vi grusove och weirdwolf. Och grus gav oss en påse med godsaker - läsk till Andreas, och choklad till mig! Så glad!
 
Lirod, Martin Lindell och Sol hade en panel.
 
Lisa var den enda som hade tid att titta in i kameran. Det var fullt upp mest hela tiden - jättekul att så många var där.
 
Och Andreas var nöjd med sitt inköp! Här ska spelas Detective Pikachu.
 
Det var minst sagt en lyckad dag! Ser fram emot ett återbesök till butiken senare i år.
 
 
 
 
 

Mer Stardew Valley, yay~

Sommartid, yay! Och passande nog är det snart sommar i Stardew Valley. Streamen drar igång 19:00. Förhoppningsvis kan vi snart få igång växthuset - vi får se hur mycket vi hinner med!
 
 
Hoppas att vi ses i chatten! https://www.twitch.tv/mlie_redfield
 

Dags att streama: Darkside Chronicles~

I måndags klarade vi äntligen av Resident Evil: The Umbrella Chronicles. Även om vi ragequittade på minispelet. Men vi fick credits, så det räknas. Så i kvällens stream ska vi ta oss systerspelet - The Darkside Chronicles. Där storyn är från Resident Evil 2 och Resident Evil Code: Veronica. Och så finns det ett extrakapitel som ska berätta lite mer om Krauser från Resident Evil 4 - Operation Javier.
 
 
Det ska bli kul att återvända till det här spelet! Jag har inte rört det på väldigt många år. Häng gärna med på resan!
 
Streamstart 18:30 på https://www.twitch.tv/mlie_redfield. Hoppas att vi ses i chatten!
 

Ett år som kontinuerlig streamer~

Tänk vad fort tiden går! Jag har tidigare skrivit om hur mitt streamande började i januari 2015. Jag streamade lite The Binding of Isaac, och lite Resident Evil HD REmake till PlayStation 4. Men streaming kändes inte helt rätt just då. Jag gav mig på ett nytt försök 2016, och då var det med Resident Evil 4. En omgång som jag aldrig spelade klart. Sedan kom det. Det där spelet som jag hade längtat så länge efter, i januari 2017. Resident Evil 7. Jag spelade det hur mycket som helst, och kände att "det här måste jag bara streama!". Sagt och gjort. Och spelet klarades av, yay! Jag streamade lite då och då under februari, men ingenting riktigt schemalagt. Fram till 13 mars 2017. När det var dags för "Mlie REplays Resident Evil 4". Det är min första hela dokumenterade genomspelning på twitch (eftersom det där med highlights var något jag helt hade missat innan dess), och det var även då jag på riktigt kände att jag hade hittat "hem" i streamandet. Och jag började mer eller mindre streama på fasta dagar.
 
 
Efter att ha klarat ut Resident Evil 4 och Separate Ways hade det blivit slutet av april. Planen var då att jag skulle börja streama Haunting Ground. Men det blev strul med tekniken. Så istället började vi med Stardew Valley! Det var första gången jag streamade vis OBS. 
 
 
Och då såg det ut så här! Stream via Mac var inte helt optimalt, men det gick ju bra ändå! Med min supergamla laptop som "andra skärm", haha! Det är minst sagt mer uppstyrt nu än vad det var då. Det är alltid kul att blicka tillbaka och se vad som har utvecklats.
 
Under 2017 streamade jag:
Resident Evil 7 (PS4)
Resident Evil 4 (PS4) 
Stardew Valley
Disney's Hercules
The Binding of Isaac Afterbirth 
Pokémon Leaf Green
Haunting Ground
Resident Evil Zero HD
Resident Evil original
Resident Evil REmake 
Resident Evil 2 (påbörjad i december, klarades av i januari 2018)
 
Imorgon, den 13 mars, har jag streamat efter ett satt schema i ett helt år. Eftersom måndagar är min streamdag, kommer vi fira det lite ikväll. Med ett glas läsk och Resident Evil: The Umbrella Chronicles. Tänk vad fort ett år kan gå!
 
Streamstart 18:00 på https://www.twitch.tv/mlie_redfield. Hoppas att vi ses i chatten! 
 

Stardew Valley-stream~

I kvällens stream (19:00) fortsätter vi det härliga livet på bondgården i Stardew Valley.
 
Vi har massvis kvar att göra i spelet, och det kommer bli så himla kul att se vad vi hinner med idag! Sreamstart 19:00 på https://www.twitch.tv/mlie_redfield. Hoppas att vi ses i chatten!
 

Stream ikväll - fortsättning efter en ragequit~

I streamen i måndags spelade jag Resident Evil: The Umbrella Chronicles. Och ragequittade på slutbossen. Ikväll, klockan 18:30, är det dags att fortsätta. Bossen ska ner. Jag är redo för revansch.
 
 
Vi får se om vi lyckas! Häng med i fighten, på https://www.twitch.tv/mlie_redfield klockan 18:30.
 

Datum för Retrospelsfestivalen 2018~

Retrospelsfestivalen, som hålls i Malmö, har fått ett datum för årets upplaga - 1/9. Datumet utannonserades som vanligt med en video. Och i årets finns det massvis med bekanta ansikten.
 
 
Vi peppar redan nu, och hoppas kunna åka på årets mässa. Förra året hade vi riktigt kul!
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0