Dags att börja i tid~

För en gångs skull. När det gäller cosplay har jag på den senaste tiden börjat alldeles för sent, vilket gjort att jag fått panika mig genom hela veckan innan den ska vara färdig. Det har till och med varit så illa att jag blivit färdig bara några timmar innan tåget går. Nu är det dags att bryta det här mönstret, äntligen.

Den cosplay jag bestämt mig för att göra den här gången kommer bli otroligt mycket annorlunda mot mina tidigare. Den största skillnaden är att det inte ens är en kvinnlig karaktär... Jag kan säga att det är en karaktär jag länge gillat, mest för att han var så annorlunda och definitvt är någon man minns. Mer än så tänker jag faktiskt inte avslöja för tillfället ;)

Jag köpte det tyg jag behöver för några (ganska många) veckor sedan, så det som står först på listan nu är att fixa mönster. För att få någonting som passar som det ska tänker jag utgå från kläder jag redan äger. Det innebär bland annat att jag måste klippa sönder mina absoluta favoritbyxor. Börjar ändå bli dags att göra sig av med dem, så kan lika gärna ge dem den stora äran att få vara cosplay-mall. Killing my darlings på hög nivå.

Det jobbiga med att cosplaya en manlig karaktär - crossplaya är väl mer den rätta termen - är ju att han (uppenbarligen) är byggd på ett annorlunda sätt. Dock har han ungefär lika mycket muskler som mig, så jag slipper hårdträna på gymmet åtminstone =D Det kommer bli mycket jobb med den här cosplayen, men det känns som att jag äntligen är redo för den. Börjar jag tillräckligt tidigt med den har jag förhoppningsvis nog med tid för att få den att bli bra. Det handlar trots allt om att visa min uppskattning för en av de karaktärer jag minns mest från min barndom. Bara det borde vara motivation nog.

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0