Nästan en klänning~

Nu när jag slutat vara så hemlig med vem jag ska cosplaya i år tänkte jag att jag lika gärna kunde dela med mig av det jag väl hunnit med att göra den här veckan. När jag visade de tidigare bilderna här på bloggen, hade jag endast sytt ihop fram- och bakstycke i axlarna och nålat resten. Nu har jag sytt det jag väl nålat och skissat ner lite viktiga detaljer inför nästa steg. Precis som jag misstänkte kommer den här klänningen bestå av sidstycken, både för själva klänningen och det lilla "förklädet". Innan jag kan börja med det måste jag dock sy in kanterna på bakstycket, precis som jag gjorde på framsidan. Skillnaden blir dock att framstycket ska se ut att ligga ovanpå "förklädet", medan "förklädet" ligger ovanpå bakstycket. Lite krångligt va? Det ska nog gå vägen!
 
Bilderna ovan visar hur det såg ut när jag justerade längden på framstycket - det ska vara kort nog för att vara rätt, samtidigt som det måste vara långt nog att rymma krage och fyra knappar.
 
 
Här sys framstycket fast ovanpå "förklädet". Jag sydde nära kanterna för att uppnå effekten av att det ligger just ovanpå det vita.
 
Jag har bara börjat med den här cosplayen och jag längtar tills jag kan fortsätta sy på den. Vad gäller perukerna måste jag skaffa ett perukhuvud (även kallat perukstock) innan jag kan göra mer än att planera. Cosplayen är åtminstone mer än bara tyg nu.
 

Kommentarer
Postat av: anders karlsson

hej vad heter du på facebook är ett stort resident evil fan älskar 2 i serien hopas dom gör en remake har samlat på en del grejer men har sålt det mästa tyker dom gamla spelen är bätre än 4 5 6

Svar: Min facebook är privat. Håller med om att de äldre spelen är bättre, men 4an är ändå speciell =)
Mlie-Redfield

2013-05-09 @ 10:48:14

Skriv gärna vad du tycker!

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (Publiceras inte på bloggen)

URL/Bloggadress:

Här skriver du dina tankar:

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0