En guide till världen~

Kartor är en sån där sak som är bra att ha med sig när man ska utforska okända platser. I spelens värld kan de dock se väldigt olika ut från spel till spel - vissa är guld värda, andra gör bara allting än mer förvirrande. Låt mig visa ett par exempel.
 
Först ut har vi kartan i Project Zero/Fatal Frame-serien:
Man ser tydligt vilket rum man är, vilka rum man har varit i tidigare, och vilka rum man har kvar att undersöka. När man drar markören över de olika rummen får man se en liten bild av den (längst upp till höger) och namnet på rummet. Jag har alltid älskat Project Zeros kartor.
 
Näst ut har vi Haunting Ground:
I jämförelse med Project Zeros enkla kartor är det här mer vilseledande än hjälpsamt. Man vet inte vilket rum man är i eller hur det ser ut, utan man får mest bara gissa sig fram till vart det är man måste gå. Jag har nog aldrig riktigt haft användning för Haunting Grounds kartor.
 
Sen har vi det spel jag spenderat en hel del timmar med den senaste tiden, Rogue Legacy:
Den har kartan hör till de som är användbara. Det är olika färger för de olika områdena i spelet, och man ser tydligt vilka rum man varit i och vilka man inte hunnit med än. Precis som det bör vara!
 
Sist ut har vi ett exempel som gör att Haunting Grounds karta inte är så illa ändå - Casper:
"Men det där är ju ingen karta!" Nej, men det är en uppmaning till spelaren att måla en karta. Vilket jag försökt göra.
 
Vilket konstverk! Det är ungefär så här långt man orkar anstränga sig vad gäller kartan i Casper. Man reser mellan olika ventiler ganska ofta, och et blir svårt att märka ut vilken som leder vart utan att det blir rörigt. Så den sämsta spelkartan blir helt enkelt den som inte existerar. Om inte ens spelutvecklarna kunde rita en någotsånär bra karta, hur skulle då någon annan kunna göra det? Det finns som sagt en hel del spelkartor som är användbara och som man nästan inte kan klara sig utan. Och så finns det motsatta. Vilken spelkarta är din favorit, och vilken vill du kasta i närmsta papperskorg?
 

Kommentarer
Postat av: Sting

Haha, alltså Casper måste ha den "sämsta kartan" i spelhistorien... eller???

Svar: Det är jag ganska säker på, haha! =D Det värsta är att man glömmer bort var man har varit om man stänger av spelet och låter det vara i ett par dagar. Galet!
Mlie-Redfield

2014-08-11 @ 20:32:45
Postat av: Kiika

Alltså... Kartan i Haunting Ground.... Jag har ALDRIG förstått mig på den 8'D Man blir typ ännu mer vilsen när man kollar på den XD

Svar: Eller hur! Den är kass.
Mlie-Redfield

2014-08-11 @ 21:03:15

Skriv gärna vad du tycker!

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (Publiceras inte på bloggen)

URL/Bloggadress:

Här skriver du dina tankar:

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0