Jag har börjat spela: Homesick~

 
Det första man slås av i Homesick, förutom hur otroligt fint allting är, är den stora kontrasten mellan det mysiga ljusa och det skrämmande mörkret. Spelet består av dessa två separata världar, och det man gör i den ena påverkar den andra. Under dagen kan man inte röra sig i det starka ljuset, medan det under natten snarare är mörkret som är det farliga. Det jag föll mest för i Homesick var någonting helt oväntat - texterna.
 
 
Till en början är de helt oläsliga, men ju längre in i spelet du kommer, desto mer läsbart blir det. Till slut öppnas en helt ny värld. Vilket också är namnet på en låt som jag spelade på ett piano i spelet vid ett tillfälle. Som jag nämnde i det förra inlägget är det Homesick (förutom att vara ett indiespel) ett utforskningsspel med inslag av pussel. Dessa pussel är, till viss del, väldans trixiga. Men de blir aldrig svårare än att de går att lösa - om man bara ger dem tillräckligt mycket tid. Jag vet inte hur många timmar jag satt med spelet igår. Efter ett tag hamnar man i den där klassiska "bara lite till", och vips så har det gått två timmar till. Jag har kommit en bit in i spelet, men jag har fortfarande mycket kvar. Och jag som aldrig har varit mycket av en PC-spelare!
 
 

Kommentarer
Postat av: Danny

Det här är så pinsamt, men jag har fastnat vid pianot och jag kommer inte vidare. Så har det varit sen jag kom dit för första gången i beta-testningen! xD

Svar: Fastnade där jag med! Tills jag förstod att det inte hade något med handlingen att göra. Det enda man får är en teckning som finns på golvet. Spelade En helt ny värld på grund av frustrationen x)
Mlie-Redfield

2015-06-04 @ 19:29:24

Skriv gärna vad du tycker!

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (Publiceras inte på bloggen)

URL/Bloggadress:

Här skriver du dina tankar:

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0