Den andra samlingen~

Som nog de flesta av er vet så samlar jag på Resident Evil. Någonting som inte lika många vet är att jag också samlar på Resident Evil. Till viss del. Även om mitt fokus främst ligger på min Resident Evil-samling. Förvirrande? Jag skyller på en viss Paul W.S. Anderson. Här är min andra Resident Evil-samling:
 
Jag har inte alla filmer, eller alla böcker, eller alla soundtrack (jag har ett av dem, men jag har ingen aning om var) eller Quadrilogy. Men jag har det här. Och det är åtminstone någonting. Böckerna är faktiskt riktigt bra. Trots allt. Jag har mycket att säga om filmerna, men det enda jag klan säga om den första av dem är att den är bra. Och att ni borde se den om ni inte redan har gjort det. Sedan är det bara att skippa resten.
 
Det universum som målas upp i Andersons version av Resident Evil är så långt ifrån Capcoms som man kan komma. Men ändå lånar de in platser och karaktärer fritt från samtliga spel. Och kopierar vissa scener rätt av. Den här komplicerade sörjan beskrivs ändå bäst på framsidan av böckerna av Keith R.A. DeCandido:
 
"Based on the screenplay by Paul W.S. Anderson
Based on Capcom's bestselling video games."
 
Böcker baserade på filmer som är baserade på spel. Det skulle inte förvåna mig om det till slut blir ett spel av dessa filmer. Ja, jag samlar på båda versionerna av Resident Evil. En av dem älskar jag. Den andra hatar jag. Men jag antar att det inte är svårt att lista ut vad som är vad. Andersons Resident Evil är ingenting som jag samlar aktivt på, det har bara blivit ett par grejer här och där genom åren. Men det har ju ändå en koppling till de spel jag älskat så länge jag har kunnat hålla i en handkontroll.
 

Kommentarer
Postat av: psychailo

I agree :)

Svar: =D
Mlie-Redfield

2015-05-19 @ 23:16:41

Skriv gärna vad du tycker!

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (Publiceras inte på bloggen)

URL/Bloggadress:

Här skriver du dina tankar:

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0