Mitt första frieri

Tjejer (och kvinnor) som spelar tv-spel finns ju inte, egentligen. Åtminstone inte i stor skala. Tjejer (och kvinnor) som spelar tv-spel OCH ser bra ut finns ju definitivt inte, egentligen. Tjejer (och kvinnor) som spelar tv-spel OCH ser bra ut OCH spelar killars (och mäns) favoritspel är så ovanliga (nästintill icke existerande) att det inte går att missa en så bra chans när en väl kommer i kontakt med en. Men vad ska en göra för att komma i kontakt med dessa mytomspunna varelser? Det bästa är att börja med att ge dem en komplimang av deras utseende. För det är ju det som spelar mest roll. Det vet ju alla. Nästa steg blir att fria till dem, direkt. Skippa allt det där jobbiga med att dejta någon för att lära känna dem på riktigt - fria direkt så är saken klar!
 
Låter det otänkbart? Vad bra. Gör aldrig någonting sådant. Det är obehagligt och gör en obekväm. Jag streamade The Binding of Isaac Rebirth på min Twitch-kanal igår och var med om mitt första spontana frieri. Jag har råkat ut för förr att killar (och män) som ser min stream passar på att ge råd och berätta för mig hur jag ska spela, in i minsta detalj, eftersom jag är kvinna och, som vi kom fram till i början av detta inlägg, inte egentligen kan spela spel. Jag gör det ju bara för att träffa killar (och män). Och för att jag vill ta ifrån dem deras intresse. För jag gillar ju inte spel, egentligen. Jag vill ju bara hitta någon som friar till mig utan att de vet vem jag är eller hur jag är som person. Att jag "ser bra ut" och spelar tv-spel är ju det enda som spelar någon roll. Nej, inte okej beteende. Jag spelar tv-spel för att det är mitt största intresse, och för att det gör mig glad. Jag kan ta att någon försöker vara "hjälpsam", och ragequittar min stream när jag inte gör som de vill. Men börjar en konversation med en komplimang om mitt utseende tätt följt av ett frieri blir det blockning på en gång. Jag tänker inte tolerera sådant beteende. "Han ville ju bara vara snäll". Jaså? Då måste jag ha missuppfattat allt.
 
Tjejer (och kvinnor) som spelar tv-spel är faktiskt inte ovanligt alls. Men det är någonting som jag har fått höra flera gånger när jag har pratat med gamers av det manliga könet. Att vi är så ovanliga. Att det, faktiskt, inte går att hitta tjejer (och kvinnor) som ser bra ut och spelar tv-spel. Men det kan mycket väl bero på beteenden som de jag tagit upp i det här inlägget. Det är inte kul att råka ut för sådana saker, och det är långt ifrån en komplimang. Jag får bara en sån olustkänsla av hela grejen. Kan en någonsin, som kvinna, få spela sitt favoritspel utan att sättet en spelar på ska kommenteras in i minsta detalj? Nu vill jag passa på att skilja på hjälp och hjälp. Ber jag om hjälp med att förstå vad ett objekt i The Binding of Isaac Rebirth gör tar jag givetvis emot den hjälp jag kan få. Det är de gånger då minsta lilla rörelse ska kommenteras som det blir för mycket. Jag kan spela. Jag har gjort det i nästan hela mitt liv. Ingen behöver hålla min hand. Jag kan.
 
Den vänstra kommentaren är hjälpsam, på riktigt. Jag undrade om det var värt att offra ett hjärta för ett objekt som omvandlar hjärtan till blåa hjärtan. Att be om råd och få hjälp underlättar spelandet. Kommentaren på höger sida, däremot, har ingenting att göra med min stream. Den handlar bara om mitt utseende.
 
Jag är en kvinna, som ändå ser helt okej ut, som spelar tv-spel (riktigt bra om du frågar mig) och som är trött på denna typ av beteende. Bara för att jag är kvinna ses jag som en damsel in distress så fort jag plockar upp en handkontroll. Och jag är trött på det. Jag tänker inte stå ut med denna typ av beteende bara för att jag väljer att streama. Det är inte okej.
 
 

Kommentarer
Postat av: Boel

Suck... :(

Svar: Ja =(
Mlie-Redfield

2015-05-04 @ 20:25:16
Postat av: SpeLinnea

Du äger! Så jävla WORD på denna text. För några år sen körde jag väldigt mycket Left 4 Dead 2 online på Xbox Live. Vet inte om du minns hur jäkla nasal man låter i 360-headseten. Jag har inte särskilt pipig röst IRL, men genom headsetet blev jag att låta skithemsk så antingen blev jag bashad pga de trodde jag var 12 eller så var det ett jävla tjat bara för de "upptäckt" man var tjej. Jag blev rätt bra och var alltid en god teamplayer, men mitt rep (rykte) på xbox live var sjukt undvikande jämfört med min pojkvän jag körde samtidigt med. Så de ställde högre krav på mig som tjej, trots att jag enligt dem i chatten inte ens kunde spela. W...t...f...

Tycker man ska få förtjäna onlineutrymme, inte att det är standard. Kan man sköta sig så får man komma online. Inte kunna göra nya konton att harassa folk med tills man blir blockad, och upprepa detta.

Svar: Tack för kommentaren! Headsetet till 360:n är ju dåligt att det är illa. Ingen lät bra i det. Det är helt sjukt att det är det som är standardbeteendet mot tjejer som spelar. Jag tycker att du har en riktigt bra poäng i att onlineutrymme inte borde vara något som kan tas så lätt för givet. Det är ju ett steg i rätt riktning att man kan blocka, men som du skriver så kan de ju alltid skapa nya konton =/
Mlie-Redfield

2015-05-04 @ 21:21:49
URL: http://spelinnea.wordpress.com
Postat av: Miss Nekiya

Igenkänningsfaktorn i detta inlägg är hög kan jag ju säga! Jag har spelat många spel som "bara killar" uppskattar, och när jag måste (måste!)envisas för dessa killar (typ alla) att jag har spelat dessa spel dyker antingen frågan "jaha, körde du på easy då?" eller frågan "men det var cc-op med din pojkvän va? Co-op är alltså när du kör två istället för en va..." eller att de är grymt imponerade (?!) och gärna vill prata om spelet (vilket bara urartar i en lång förklarande monolog om tusen och en saker jag redan vet om spelet, för att, överraskning, jag har spelat spelet!) eller den äckligaste kommentaren någonsin: "Alltså du spelar spel OCH är en sjukt sexig kvinna! Skit alltså! Du är ju typ alla nördars drömtjej! Skulle jag kunna "spela" med dig någongång?" (till saken hör att även om jag inte har ett ansikte som skulle kunna passa på ett modellmagasin, tror jag är för söt för det, så har jag även stora bröst, smal midja och en rund rumpa som gör ett fåtal av mina kvinnliga bekanta avundsjuka).
Jag får liksom otroligt sällan bara vara gamer, ha det som intresse för att jag själv tycker att det är kul, och ingen tror mig när jag säger att jag spelar på högre svårighetsgrader (alla som tar för givet att jag har spelat Mass Effect på Easy har sällan spelat svårare än Hardcore, de rodnar när jag säger att jag har klarat hela serien på Insanity)
Online ska vi inte ens snacka om! Jag spelade rätt mycket Quake Live och framför allt Halo multiplayer, och har haft jätteroligt! Tills den första elaka kommentaren kom. Som sen blev fler och fler. Och alla var direkt kopplade till mitt kön och hade alla samma innebörd: jag som tjej kunde inte spela.
Så sjukt ledsamt, för oss alla tjejer som spelar :(
Men vi är inte ensamma! Vi är inte ett fåtal tjejer som arga sitter bakom datorer och konsoler med röster som ingen hör. Vi är många och vi kan hitta styrka i varandra! Så kämpa på, och ge aldrig upp! :D
Och ja, tack och lov att det finns blockning i alla fall, ingen blockning alls hade definitivt varit mycket värre!

Svar: Tack för kommentaren!Det där med svårighetsgraden känner jag igen så väl. Bara för att vi är kvinnor så är vi automatiskt sämre på att spela. Och att alla termer ska förklaras för att vi ”inte förstår” är ju så himla drygt. Vi kan ju minst lika bra vi med, om inte bättre i vissa fall. När jag spelade mycket Mercenaries i Resident Evil 5 var det en jag spelade med som ragequittade för att jag inte spelade på hans sätt. Jag gjorde det jag alltid brukar göra när jag spelar (och det hade ju gått väldans bra fram till dess) och han startade om, gång på gång, för att jag inte gjorde på hans sätt. Suck.
Du har så rätt – vi ska inte gömma oss bara för att vi får dryga kommentarer. Det är bara att säga ifrån, kämpa på och visa att vi är så mycket bättre.
Mlie-Redfield

2015-05-05 @ 12:59:54
URL: http://nerdynekiya.blogspot.se
Postat av: Anonym

Det här var tamejfan det absolut värsta jag någonsin läst, du har för i helevete 41 följare på twitch, du snittar ungefär 7 tittare och du tar illa upp när _2_ människor GER DIG SIN ÅSIKT OM VAD DU BORDE GÖRA I SPELET OCH SÄGER ATT DU SER BRA UT? (NÅGOT SOM FÖRÖVRIGT VERKLIGEN KAN DISKUTERAS)

Och sen skriver du till EXPRESSEN? Och gråter ut över det här i ett desperat försök att få tittare, vet hur människa och avsignera dig själv från internet.

2015-05-08 @ 16:40:44
URL: http://heilhitler.com
Postat av: Kärlekskrigaren

Hej Emelie! Inte för att jag inte tror på din berättelse, men jag vill bara adda nåt annat till denna debatt: Motsatsen! Alltså att många killar faktiskt helt slutar se en som en tjej ifall en spelar våldsamma dataspel.
Jag är nämligen en sån kille. Jag undviker att se på tjejerna som är med, som just tjejer. Och min nuvarande flickvän, som jag träffade just genom spelande, hon klagade på det. Alltså att jag såg henne som nån "grabbpolare" och betedde mig exakt som om hon var en av dem. Och detta även efter att vi blev tillsammans. Men främst var det början som var svår, eftersom hon försökte flirta med mig, men jag ville inte förstå hennes flirtar eftersom jag var rädd att hon inte alls menade så, och kanske skulle ta illa upp om jag skulle säga nån komplimang eller förslå en date. Idag spelar ingen av oss så mycket längre, men jag undrar ändå vad det var som fick mig att undvika att se henne som en tjej eller en potentiell flickvän/fru när vi spelade ihop? Kan det vara just därför att jag väntade mig just den reaktion som du beskriver, när killar stöter på dig?
Med andra ord så skilde sig datorspelandet från andra situationer, för mig, eftersom jag inte alls hade några problem med att ragga eller ge en tjej komplimanger i andra miljöer som på resor eller på danskurser, eller på vanliga chattar?
Så jag blir lite förvirrad av det du berättar, eftersom vårt problem var motsatsen: att jag inte såg henne som nåt annat än en könsneutral medspelare, under alldeles för lång tid - enda tills hon sade rent ut "ser du mig som en kille?", och jag svarade "eh.. nja.. hurdå menar du?". Först då gick det upp ett ljus för mig, och jag började flicka genom att ge saker till henne i spelet. Sen tog vi steget ut ur den virtuella världen, och blev ett par så småningom.

Svar: Det var helt klart en intressant syn på det ur en helt annan vinkel!
Mlie-Redfield

2015-05-08 @ 16:53:22
Postat av: Sebastian aka zetlinko

Tjena! 1. Grym text och jävligt sann
2. Skaffa mods på twitch kollade upp din kanal och såg att du inte hade det, för om du skaffar mods så kan dom ta bort sånna kommentarer

Svar: Tack! Mjo, det är definitivt något jag känner att jag kommer behöva i framtiden.
Mlie-Redfield

2015-05-09 @ 08:34:29

Skriv gärna vad du tycker!

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (Publiceras inte på bloggen)

URL/Bloggadress:

Här skriver du dina tankar:

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0