Skräckfredag: Haunting Ground~

Då är det dags för första delen i mitt lilla skräckspels-projekt! Jag valde att döpa det till Skräckfredag. Som idag kommer att handla om ett av mina absoluta favoritspel: Haunting Ground. Medan ni läser den här texten tänkte jag ge er valmöjligheten att ha på spelets soundtrack i bakgrunden för att få till rätt skräckstämning.
 
 
Haunting Ground släpptes till PlayStation 2 år 2005, och heter Demento i Japan. Spelet handlar om Fiona, som vaknar upp i en bur i en slottskällare. Hur kom hon dit och hur tar hon sig ut? Det blir spelarens uppgift att guida Fiona levande ut ur det stora slottet. Det finns få fiender i spelet, men de som väl finns där vill av olika anledningar ha kvar henne i slottet. Till sin hjälp har Fiona hunden Hewie, som räddar henne från den första förföljaren hon stöter på. Men ju längre in i slottet hon kommer, desto värre blir hennes fiender. Hennes enda vapen är Hewies attacker, och hennes enda försvar är att gömma sig. Visst är det trist att hon inte kan attackera eller försvara sig mer - men det är tyvärr det öde som möter de flesta kvinnliga spelkaraktärer. Trots det älskar jag Haunting Ground. Även om jag inte hade haft någonting alls emot om Fiona skulle få för sig att plocka upp ett basebollträ eller någonting liknande. Men det är så här Capcom valde att göra spelet, och då är det det vi har att jobba med. Spelet är ju trots allt hela 10 år gammalt, så vi får väl hoppas att det har gått framåt sedan dess.
 
 
Jag hittade spelet via en parodiserie på YouTube som heter Capcom Friends. Om jag inte minns helt fel så var det runt 2008. Av det jag väl såg av Haunting Ground tyckte jag att det såg intressant ut, och lyckades hitta det på GAME för ett bra pris. Spelet är runt åtta timmar långt och har fyra olika slut. Tre av dem är bra, ett är väldans dåligt. För att få det sistnämnda slutet måste man ha en dålig relation till sin vovve. Har ni inte spelat Haunting Ground rekommenderar jag er att testa det. Jag har spelat det fler gånger än vad jag kan minnas, och kommer alltid tillbaka till det. Och jag känner att det snart är dags för en ny genomspelning. Kan vara för att jag har lyssnat på soundtracket under tiden som jag skrev det här inlägget, haha. Det är som sagt trist att Fiona har fallit in i den trista rollen som en svag kvinna som inte kan slåss för sitt eget liv. Men trots det är Haunting Ground ett spel som bör spelas om en är en skräckfantast.
 

Kommentarer
Postat av: SpeLinnea

Köpte det i present förra året till sambon och kollade på när det kördes igenom. Var lite läskigt i början när man skulle gömma sig under sängen där. Men ju längre in man kom desto mer tjatiga blev fienderna kände jag. Men hunden var en stor favvo!

Svar: Ja, det är ju det som är nackdelen när det är så få fiender - det är lätt att tröttna på dem =/
Mlie-Redfield

2015-10-23 @ 10:35:39
URL: http://spelinnea.wordpress.com
Postat av: hiro

Ett måste i skräckfantastens och / eller Playstation 2 hyllan! Brukar inte vara allt för dyrt och är precis som du skriver lagom långt (:

Svar: Precis - så många fördelar med det fantastiska spelet! =D
Mlie-Redfield

2015-10-23 @ 10:43:20
URL: http://www.gaminggrannar.se

Skriv gärna vad du tycker!

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (Publiceras inte på bloggen)

URL/Bloggadress:

Här skriver du dina tankar:

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0