En kreativitet som aldrig sover~ / Cosplay

Titta, ett inlägg som inte ligger i kategorin "allmänt"! Jag skulle vilja flytta de tidigare inläggen till olika kategorier, men är osäker på om det kan göras utan att inläggen ska behöva publiceras om igen. Krångligt, det här. / Staaahp, Mlie, det är 2013 nu och det går utan problem!

Jag har märkt den senaste tiden att min kreativitet inte bryr sig om vilken tid det är på dygnet, utan kan komma med idéer precis närsomhelst och varsomhelst. Jag har fått för vana att alltid ta med mig block och penna, haha. När jag åkte tåg förra veckan fick jag en idé till en oneshot, alltså en fanfiction som bara är ett kapitel lång. Den utspelar sig, passande nog, på ett tåg. Idag vaknade jag upp en timme före mitt alarm, och med en idé om hur jag ska kunna fixa Let Me Live-trycket till min nästa cosplay på bästa sätt.

Det här blir min tredje cosplay, men den andra som jag verkligen jobbat mycket på. Min första (Claires Degeneration-stil) bestod mest av köpta kläder som jag använde precis som de var. Min andra - RE2cosplayen - är mer egengjord. Det är den jag har på alla bilderna av mig på bloggen, hehe. Så vilken är näst på tur då? Min tredje cosplay, både som Claire och allmänt, blir som hon ser ut i Game of Oblivion-delen av Darkside Chronicles. Eller, den uppdaterade versionen av hur hon ser ut i Code: Veronica, för att ge en kortare förklaring.  

Det har varit väldigt mycket jobb med västen, och det är fortfarande relativt mycket kvar att göra - dragkedja ska köpas och sys fast, kragen ska göras, västen ska få lite ändringar. Och sen blir det trycket. Min Made In Heaven-ängel till min RE2cosplay är tryckt på ett tryckeri, men det tyg jag valt till den här västen, och det faktum att jag har en söm mitt bak på ryggen, gör det svårare att få ett bra resultat om det skulle göras på samma sätt. Mitt enda alternativ är att måla min Let Me Live-valkyrie för hand. Vilket är precis vad jag redan gjort, fast på papper. Alltså måste jag måla den en gång till. Den idé jag fick när jag vaknade var dock en stor hjälp - jag behöver inte måla det på fri hand. Kommer dock skriva mer om det när jag sett att det fungerar, hehe.

När sedan västen är klar ska det sista på den svarta tröjan fixas, och efter det blir det dags att börja jobba på jeansen. Jag har aldrig sytt ett par jeans själv förut, så ska bli intressant att se hur det slutar, haha! Förhoppningsvis kommer det bli bra nog. Jag är väldigt petig av mig när det gäller mina cosplays. Jag ser faktiskt fram emot att göra handskarna, och det ska bli riktigt kul att få gå på stöveljakt igen. Synd bara att det inte finns några bra referensbilder till dem. Men det löser sig nog till slut. Hoppas jag. Om inte annat är det ju en perfekt ursäkt för mig att köpa nya stövlar, haha! 






Tänkte passa på att lägga in några av de bilder jag tycker bäst om på mig i min Resident Evil 2-cosplay ^^ Den här bilden är tagen i maj förra året. "Taking a break" kallar jag den för på min deviantART
.

---

Den här bilden är ifrån oktober, och från samma photoshoot som de bilder jag har överst på bloggen. Det var när Sanna var och hälade på mig =) Gillar effekten av skuggan ^^



---

Samma photoshoot som bilden ovan.

---

Fortfarande samma phososhoot, vi tog många bilder den dagen, hehe. Nu när jag kollar igenom mina mappar igen undrar jag faktiskt varför de ilde rjag nyss lagt upp här inte är på min deviantART än. Måste lägga upp dem där också ju! På den här bilden ser man åtminstone lite av mitt tryck. Linearten målade jag först på papper, sen var Sanna otroligt snäll nog att färglägga och fixa till allt i photoshop. Bättre hade det knappast kunna bli! =)


Kommentarer
Postat av: Kiika

Jag ser sååååå fram emot att få se din nya Claire cosplay sen! 8D

2011-03-03 @ 12:36:22
Postat av: Mlie-Redfield

Yay! =D Ska försöka ta några bra bilder idag av hur det ser ut just nu, men som sagt mycket kvar än ^^'

2011-03-03 @ 12:38:14
URL: http://mlieredfield.blogg.se/
Postat av: Sting

Haha, är du också så? Varje gång innan jag går och lägger mig känns det som att jag bara tänker på min cosplay och hur det ska se ut och hur jag ska lösa det m.m. Känns bra att inte vara ensam. X)



Och jag säger som Kiika, ser också framemot att få se ditt resultat! =D Btw, så var det nöje att få hjälpa till med ditt tryck~. Jag hade kul när jag färglade det. ^^

2011-03-03 @ 14:57:55
URL: http://sting-chameleon.deviantart.com
Postat av: Mlie-Redfield

Haha, yay, det finns fler med envis kreativitet =D Du har ju lite mer att fundera på än vad jag har, hehe!



Aaaw, roligt att höra! =DD

2011-03-03 @ 17:10:45
URL: http://mlieredfield.blogg.se/

Skriv gärna vad du tycker!

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (Publiceras inte på bloggen)

URL/Bloggadress:

Här skriver du dina tankar:

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0