Noggrann pussellösning~ / Framsteg i min Resident Evil Zero runda

Nu var det ett tag sedan jag började med den nya omgången av Resident Evil Zero. Det hade gått tillräckligt länge sedan jag spelade igenom det sist för att jag skulle behöva klura lite när det kom till några pussel och liknande. Men än har jag inte glömt bort alltför mycket om när man ska gå var. Jag fick dock som sagt lära mig den hårda vägen att man ska spara oftare. Idag fortsatte jag äventyret, som denna gång skulle utspela sig i källarvåningarna. Det var dags för aporna att vara sociala.

Det som jag verkligen gillar med Resident Evil-spelen (åtminstone de äldre) är pusslena. Jag tycker det är riktigt kul att sitta och klura lite innan man kan ta sig vidare. Dock är det bara roligt första gången. Jag skriver ner mina lösningar i olika block, så jag har lättare att klara det nästa gång. Åtminstone de mer komplicerade. Kan ju inte glida på en räkmacka genom hela spelet heller. Då är det ju inte roligt längre. Det är ju inte direkt fusk ändå, eftersom det ändå är mina helt egna anteckningar. Det svåra är ju att försöka komma ihåg vad som finns i vilket block, haha! Ännu bättre blir det av att jag inte håller mig till endast ett spel i blocken, även om det kanske är en idé till nästa gång. Blir med andra ord snart dags att köpa nya block och föra över lösningarna. HEJ jag ska bli mer organiserad. Får se hur länge den tanken håller i sig. 

Jag minns inte hur länge jag satt med tavel-pusslet i REmake, men minns att jag var envis nog att inte ge upp. Instruktionerna till hur man blandar V-Jolt är väldigt bra att ha nerskrivet - speicellt som att det är väldigt olika mellan originalet och REmake. Håller man inte isär dem är det lätt att man blir förvirrad. Tavel-pusslet är även det väldigt olika mellan de två spelen, då REmake än en gång tycker det är kul att vara mer avancerad. Sen får man ju inte glömma alla nya pussel i Rebirth Mode i Deadly Silence. Mattepusslet blev en "fjärde gången gillt".

En annan spelserie som tycker om att vara klurig är Project Zero. I första spelet i serien hjälper det om man har koll på japanska siffror för att ta sig igenom låsta dörrar. Jag försökte komma på sammanhanget av tecknena, men det gick inte alls. Som tur var kunde Lisette avslöja för mig vilket tecken som var vad, och besparade mig många stunders klurande. Vilken sifferkombination som skulle användas fick jag dock lista ut på egen hand.

Idag blev det ett kärt återseende med "Animal Puzzle" i Resident Evil Zero. Förutom att jag hade min egna lösning nära till hands (som tog upp en hel sida i mitt A5 anteckningsblock) fick jag även ny inspiration till en gammal teckningsidé. Förra gången blev den inte mer än en sketch, men nu känns det som att jag vet mer vad jag vill göra med den. Får se hur det blir med det, haha! Det enda som är lite konsigt med min lösning till pusslet är vad jag kallar en av de sex djurstatyerna - Bear. "I am the king of all I survey: no creature can escape my grasp" är ledtråden man får till den statyn. Problemet? Det är ingen björn. På långa vägar. Där ser man. Antar att man inte kan ha rätt alla gånger, haha!




Det här var den jag tydligen kallade björn. Jag vet inte var jag fick det ifrån. Man ser ju klart och tydligt att det är en... uhm... hmm... Är det ett lejon?

Mina anteckningar för Animal Puzzle. Tro mig, jag har själv svårt att se vad det står =D Och jag är lurig nog att inte ta med den rätta lösningen, den är på en annan sida, hoho~




Mattepusslet från Deadly Silence. Även här är den rätta lösningen dold på ett smart sätt. Mycket jobb bakom alla mina lösningar =D

Kommentarer

Skriv gärna vad du tycker!

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (Publiceras inte på bloggen)

URL/Bloggadress:

Här skriver du dina tankar:

Följ mig på:

Twitter | Instagram |




Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0